Sneltoetsen voor zoeken

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Deze pagina toont de sneltoetsen voor de diverse zoekfuncties in Thunderbird. Voor de volledige lijst van alle sneltoetsen, zie Sneltoetsen.

Voorafgaande aan versie 3.1

In eerdere versies (voor 3.1) van Thunderbird riep de sneltoetscombinatie Ctrl / Command + F de functie voor het zoeken naar tekst in het huidige geselecteerde bericht aan.

Versie 3.1 tot versie 7

In volgende versies tot aan versie 8 was de sneltoets Ctrl / Command + F bestemd voor het aanroepen van het Snelfilter, waarmee u het aantal weergegeven berichten kunt verkleinen door diverse filterparameters op te geven.

De sneltoetscombinatie voor het zoeken naar tekst binnen een bericht was Ctrl / Command + F, Ctrl / Command + F. (Dat wil zeggen: twee keer achter elkaar dezelfde sneltoetscombinatie.)

Versie 8 en later

Vanaf Thunderbird versie 8 zijn de volgende toetsen aan zoekfuncties toegewezen:

• Alle berichten doorzoeken (Globaal zoeken): Ctrl + KCommand + KCtrl + K
  • Snelfilterbalk (berichten filteren in huidige weergave): Ctrl + Shift + KCommand + Shift + KCtrl + Shift + K
  • Berichten zoeken in een map (zoekdialoogvenster): Ctrl + Shift + FCommand + Shift + FCtrl + Shift + F
  • Tekst zoeken in huidige bericht: Ctrl + FCommand + FCtrl + F
  • Opnieuw zoeken in huidige bericht: Ctrl + G of F3Command + G of F3Ctrl + G of F3
  • Vorige zoeken in huidige bericht: Ctrl + Shift + G of Shift + F3Command + Shift + G of Shift + F3Ctrl + Shift + G of Shift + F3