Thunderbird installeren op Mac

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel beschrijft hoe u Thunderbird kunt installeren op Mac. Voor andere installaties, zie Thunderbird installeren in Windows en Thunderbird installeren in Linux. Controleer voordat u Thunderbird installeert of uw computer aan de systeemvereisten voldoet.

Open de gratis Thunderbird-downloadpagina en klik op de knop Gratis download om de platform- en taaleditie van Thunderbird voor uw computer te downloaden. Als u Thunderbird in een andere dan de voorgestelde taal wilt installeren, klik dan op ‘Systemen & talen’ voor de lijst van beschikbare edities. Klik daarna op de OS X-installatie van uw keuze om verder te gaan.)

Zodra het downloaden is voltooid, zal het schijfkopiebestand mogelijk vanzelf worden geopend en een nieuw volume aankoppelen dat de Thunderbird-toepassing bevat. Als u het nieuwe volume niet ziet, dubbelklik dan op het dmg-pictogram van Thunderbird om het te openen. Er verschijnt een Finder-venster dat de Thunderbird-toepassing bevat. Sleep het Thunderbird-pictogram naar de map Programma’s. Werp nu het schijfkopiebestand uit door dit te selecteren in een Finder-venster en op Command+E te drukken, of door het menu Bestand in Finder te gebruiken en Uitwerpen te selecteren.

Thunderbird is nu klaar voor gebruik. Open de map Programma’s en start door te dubbelklikken op het Thunderbird-pictogram. Mogelijk ontvangt u een beveiligingswaarschuwing voor het feit dat u Thunderbird vanaf het internet hebt gedownload. Omdat u Thunderbird vanaf de officiële website hebt gedownload, kunt u op Openen klikken om verder te gaan.

Tip: voor makkelijke toegang kunt u Thunderbird aan uw dock toevoegen. Open hiervoor uw map Programma’s en sleep Thunderbird naar het dock.

Als u Thunderbird voor het eerst opstart, kan worden gemeld dat dit niet uw standaard e-mailtoepassing is. (De standaard e-mailtoepassing is het programma dat wordt geopend wanneer u bijvoorbeeld op een koppeling naar een e-mailadres op een website klikt.) Als u wilt dat Thunderbird de standaard e-mailtoepassing is, klik dan op Ja om het in te stellen als uw standaard e-mailprogramma. Zo niet, (bijvoorbeeld als u Thunderbird alleen uitprobeert), klik dan op Nee.

Veelvoorkomende problemen

• Als u Thunderbird niet in de map Programma’s installeert, zal Thunderbird telkens als het start de instellingen van uw vorige sessie niet hebben onthouden – het zal u vragen e-mailaccounts in te stellen, of anderszins aangeven dat er geen gegevens beschikbaar zijn. U moet het Thunderbird-dmg-bestand/-pictogram naar de map Programma’s van Mac verslepen.