Van start met Pocket op uw computer

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Getting started with pocket
Voor gebruikers die een foutbericht ‘Er is iets misgegaan bij het ophalen van uw items’ zien: deze foutmelding suggereert dat er een probleem is met het tonen van uw opgeslagen items. Onze ontwikkelaars werken eraan dit op te lossen; probeer in de tussentijd de sorteervolgorde van uw lijst te wijzigen of open Pocket op een mobiel apparaat. We waarderen uw geduld terwijl we werken aan een oplossing voor deze foutmelding!

Aanmelden bij Pocket op uw computer

Voer om aan te melden bij Pocket gewoon uw e-mailadres en wachtwoord in. U kunt ook aanmelden bij Pocket met uw Firefox- of Google-account. Klik hier om aan te melden bij Pocket.

Als u problemen ondervindt bij het aanmelden bij Pocket, kunt u uw Pocket-wachtwoord opnieuw instellen of hulp vragen bij het herstellen van een verloren account.

Pocket-items bekijken op uw computer

Als u uw computer gebruikt, kunt u altijd uw Pocket-items bekijken door onze website te bezoeken. Zorg ervoor dat u van deze pagina een bladwijzer of favoriet maakt in uw browser, zodat u steeds weer eenvoudig kunt terugkeren naar Pocket.

Naast het bezoeken van de website van Pocket, kunt u de mobiele Pocket-apps bezoeken voor iOS en Android.

Uw weg zoeken

Getting started with pocket - Menu

Als u aanmeldt bij Pocket voor het Web, dan ziet u standaard uw Opgeslagen items. Hier vindt u alles dat u naar Pocket hebt opgeslagen.

Bovenaan kunt u naar de volgende pagina’s navigeren:

• Opgeslagen – waar u uw opgeslagen items vindt.
  • Start – vind voor u samengestelde artikelen.
  • Ontdekken – artikelen die trending zijn in Pocket en daarbuiten.
  • Collecties – samengestelde gidsen naar het beste van het web, gemaakt door ons redactieteam.

Navigeren op uw startpagina

Uw Pocket-startpagina presenteert uw recent opgeslagen items en biedt u aanbevolen artikelen.

• Recent opgeslagen items – artikelen die u onlangs hebt opgeslagen bekijken en benaderen.
  • Voor u – aanbevolen artikelen beoordelen, opslaan of er een duim omhoog of omlaag aan geven.
Noot: de functie Duim omhoog/Duim omlaag is een experiment en wordt geleidelijk naar gebruikers uitgerold. De functie is mogelijk nog niet beschikbaar voor u.

Wat staat er in de werkbalk

Als u Pocket bezoekt in uw browser, wordt uw lijst met Opgeslagen items getoond. Met de werkbalk bovenaan kunt u zoeken, de opmaak aanpassen, items bekijken die met u zijn gedeeld, en meer. Getting started with pocket - Toolbar

• Zoeken – typ trefwoorden in om te zoeken naar items in uw Opgeslagen items en Archief. Klik hier voor meer info over zoeken in Pocket.
  • Een URL opslaan – typ of plak een koppeling om deze op te slaan naar uw account zonder de website te verlaten.
  • Bulkbewerking – Bulkbewerking helpt u in één keer acties uit te voeren op groepen items. Deze acties omvatten Archiveren, Favoriet maken, Labelen en Verwijderen. Klik hier voor meer info over het gebruik van Bulkbewerking.
  • Accountmenu – u kunt dit menu gebruiken om uw Pocket-account te beheren, hulpartikelen te openen, af te melden en te controleren op gedeelde items van vrienden in de sectie Berichten. Het accountmenu biedt ook opties om het thema en weergaveinstellingen van Pocket te wijzigen voor uw opgeslagen items.

Net onder de werkbalk vindt u de knop Sorteervolgorde. Klik hierop om uw items te sorteren op oudst of nieuwst opgeslagen. Sort icon Pocket

De achtergrondkleur, sorteervolgorde en itemweergave-opties wijzigen

Klik op uw profielfoto in de werkbalk om het accountmenu te openen. Pocket Account Menu

Het accountmenu heeft de volgende opties voor beeldaanpassingen:

• Achtergrondkleur – kies tussen licht, donker of sepia.
  • Itemweergave-opties – kies tussen compacte lijstweergave (dat de meeste items tegelijk toont), gedetailleerde lijstweergave (dat labels en artikeltekst toont) en gridweergave (grotere afbeeldingen).

Pocket Saves Wijzig uw weergave-instelling naar lijstweergave (compact) om meerdere items tegelijkertijd te tonen.

Pocket Saves - Detailed view Gebruik de detailweergave om in één oogopslag labels bij uw opgeslagen items te zien.

Pocket Saves - Grid view Gebruik de gridweergave om uw opgeslagen items te zien als kaarten met grotere afbeeldingen.

De zijbalk

In de zijbalk kunt u klikken om te wisselen tussen de hoofdpagina’s plus elk filtermenu. De pagina die u bekijkt wordt geaccentueerd in groenblauw. Dit vindt u in de sectie Filters:

• Archief – het archief is een geweldige plek om items te bewaren die u in de toekomst mogelijk nog eens wilt bezoeken. Klik hier voor meer info over het achief.
  • Favorieten – u kunt elk belangrijk item markeren als een Favoriet. De favorietenlijst bevat items from uit zowel uw Lijst als uw Archief.
  • Accentueringen – al uw aangebrachte accentueringen worden hier vermeld. Tik op een accentuering om het artikel waar deze zich bevindt te openen. Klik hier voor meer info over accentueren in Pocket.
  • Artikelen en video’s – opgeslagen koppelingen verschijnen in Artikelweergave. Opgeslagen video’s kunnen in Artikelweergave worden geopend of worden in een nieuw tabblad geopend, zodat u de video kunt bekijken op de oorspronkelijke webpagina.
  • Alle labels – labels zijn een geweldige manier om items te ordenen in Pocket. Als u een label uit het labelmenu selecteert, worden alleen items getoond die u met dat label hebt gelabeld. Meer info over het gebruik van labels.

Sneltoetsen

De web-app van Pocket ondersteunt sneltoetsen om te navigeren, instellingen te wijzigen en acties uit te voeren op opgeslagen items. Klik hier voor meer info over sneltoetsen in Pocket voor het Web.

Veelgestelde vragen

Ik zie een foutbericht Er is iets misgegaan bij het ophalen van uw items. Hoe kan ik mijn opgeslagen items bekijken?

Deze foutmelding suggereert dat er een probleem is met het tonen van uw opgeslagen items. Onze ontwikkelaars werken eraan dit op te lossen; probeer in de tussentijd de sorteervolgorde van uw lijst te wijzigen of open Pocket op een mobiel apparaat.