Rechercher dans l’assistance

Évitez les escroqueries à l’assistance. Nous ne vous demanderons jamais d’appeler ou d’envoyer un SMS à un numéro de téléphone ou de partager des informations personnelles. Veuillez signaler toute activité suspecte en utilisant l’option « Signaler un abus ».

Learn More

Wistia beagyazott video

  • 4 réponses
  • 0 a ce problème
  • Dernière réponse par peter_saly

more options

Tisztelt Mozilla Csapat!

Az alábbi probléma kapcsán szeretném a segítségüket kérni.

Probléma: Az egyik általam látogatott honlapon, a Wistia szerveren lévő videók nem jelennek meg az oldalon, csak egy szürke háttér látható a videók helyén (képernyőkép csatolva).

Rendszer és böngésző: Ubuntu MATE 22.04, Firefox 126.0

Egy másik gépen az videói probléma nélkül látszanak és lejátszhatóak (Ubuntu 21.10, Firefox 102.0)

Próbáltam az összes bővítmény tiltását, de nem vezetett eredményre. Felvettem a kapcsolatot a honlap tulajdonosával, ő ellenőrizte a honlap tartalmát és mindent rendben talált.

Kérem legyenek szívesek megoldási javaslatot adni.

Köszönettel, Sály Péter

Tisztelt Mozilla Csapat! Az alábbi probléma kapcsán szeretném a segítségüket kérni. Probléma: Az egyik általam látogatott honlapon, a Wistia szerveren lévő videók nem jelennek meg az oldalon, csak egy szürke háttér látható a videók helyén (képernyőkép csatolva). Rendszer és böngésző: Ubuntu MATE 22.04, Firefox 126.0 Egy másik gépen az videói probléma nélkül látszanak és lejátszhatóak (Ubuntu 21.10, Firefox 102.0) Próbáltam az összes bővítmény tiltását, de nem vezetett eredményre. Felvettem a kapcsolatot a honlap tulajdonosával, ő ellenőrizte a honlap tartalmát és mindent rendben talált. Kérem legyenek szívesek megoldási javaslatot adni. Köszönettel, Sály Péter
Captures d’écran jointes

Toutes les réponses (4)

more options

Kedves Péter!

Első körben nézd meg a böngészőkonzolt, hátha kiderül belőle valami hasznos:

  • nyisd meg F12-vel
  • töröld a kimenetet a bal felső sarkában lévő Kuka ikonnal
  • töltsd újra az oldalt Ctrl+Shift+R-rel.

Emellett nézd meg a Hálózatok lapot is, ott is kiderülhet, ha valami blokkolja.

Ha segítség kell az értelmezéshez, akkor szövegesen és képernyőképpel is megoszthatod itt a kimeneteket.

A tapasztalataim alapján én arra tippelnék, hogy a Fokozott követés elleni védelem okozhatja a jelenséget, így további kérdésem, hogy milyen adatvédelmi beállításokat használsz (Beállítások -> Adatvédelem és biztonság).

Üdv, Balázs

Cela vous a-t-il été utile ?

more options

Kedves Balázs!

Köszönöm szépen a gyors választ!

Megnyitottam a böngésző konzolt, törtöltem a tartalmat, újratöltötem az oldalt.

A video továbbra sem elérhető, az újra töltés utáni képernyőképet csatoltam.

Ezután megnéztem a Hálózatok lapot is, a képernyőképet csatoltam.

A biztonsági beállítások: - Enhanced Tracking Protection: 'Strict' opció - Website Privacy Preferences: 'Send websites a “Do Not Track” request' opció - History: 'Send websites a “Do Not Track” request' opció - Security: 'Block dangerous and deceptive content' opció - HTTPS-Only Mode: 'Don’t enable HTTPS-Only Mode' opció - Enable DNS over HTTPS using: 'Default Protection' opció

Nem tudom elegendő információ-e ez, ha bármi kell még nézem, próbálom.

Köszönöm, hogy időd szánsz erre.

Üdv: Péter

Cela vous a-t-il été utile ?

more options

Kedves Balázs!

Sejtésed beigazolódott. A Biztonsági beállításoknál az

  • 'Enhanced Tracking Protection' Standard' opciójának, illetve a
  • 'History' 'Remember history' opciójának

beállítása után az oldalon a videok probléma nélkül megjelentek, és játszhatóak.

Köszönöm a javaslatokat és az időt a segítségre!

Üdv: Péter

Modifié le par Balázs Meskó

Cela vous a-t-il été utile ?

more options

Kedves Balázs!

Még egy pontosítás, illetve felhasználó kérés. Tovább finomítottam a probléma hátterének feltárását, és arra jutottam, hogy az én gépemen a Firefox 126.0 verzióban a Biztonsági beállításokon belül egyedül a 'History' konfigurálása felelős a tapasztalt jelenségért.

Az 'Always use private browsing mode' választása mellett nincs video, tehát fennáll a probléma. Ugyanakkor a másik gépen a Firefox 102.0 verzóban az 'Always use private browsing mode' beállítás mellett is gond nélkül megjelenik és lejátszható a videó.

Így vélhetően az történt, hogy a Firefox 126.0 verzióra történő frissítése után, az adott biztonsági beállításaim ('Always use private browsing mode') mellett a korábban gond nélkül megjelenített oldalon, az új FF verzió blokkolta és blokkolja a tartalmat, amire a frissítés után figyeltem fel.

Felhasználóként szívesen venném, ha a korábbiakhoz hasonlóan a mindenkor aktuális FF verzióban is lehetőség lenne a 'Always use private browsing mode' beállítás mellett is megjeleníteni és lejátszani az ilyen típusú videókat.

Köszönettel és üdvözlettel, Péter

Cela vous a-t-il été utile ?

Poser une question

Vous devez vous identifier avec votre compte pour répondre aux messages. Veuillez poser une nouvelle question, si vous n’avez pas encore de compte.