Rechercher dans l’assistance

Évitez les escroqueries à l’assistance. Nous ne vous demanderons jamais d’appeler ou d’envoyer un SMS à un numéro de téléphone ou de partager des informations personnelles. Veuillez signaler toute activité suspecte en utilisant l’option « Signaler un abus ».

Learn More

Hosszú ékezetes betűk hiánya

  • 1 réponse
  • 1 a ce problème
  • 1 vue
  • Dernière réponse par hellsing

more options

Üdv,

Egy pár hete vettem észre, hogy egyes weboldalakon nem jelennek meg az ő és ű (azaz a hosszú ö és ü) betűk. Az ilyen oldalakon (pl. Facebook), a Chrome-ban látszik, hogy a használt betűtípusban nem voltak ilyen karakterek, ezért a Chrome behelyettesít egy alap (pl. Arial) ékezetes betűt. Ez elüt a többitől, de legalább megjelenik. A Firefoxban látszólag nem működik ez a behelyettesítés. Azt megnéztem, hogy a hibásan megjelenő oldalak ugyanúgy HTML5-ösek és UTF-8 kódolásúak, lang=hu beállítással, mint azok, amelyeken megjelennek a karakterek.

A gépen pár napja Win 11 Pro van, de már a frissítés előtt is megvolt a hiba.

Én állíthattam el valamit, vagy ez egy bug? Esetleg tudatos Firefox limitáció?

Üdv, Egy pár hete vettem észre, hogy egyes weboldalakon nem jelennek meg az ő és ű (azaz a hosszú ö és ü) betűk. Az ilyen oldalakon (pl. Facebook), a Chrome-ban látszik, hogy a használt betűtípusban nem voltak ilyen karakterek, ezért a Chrome behelyettesít egy alap (pl. Arial) ékezetes betűt. Ez elüt a többitől, de legalább megjelenik. A Firefoxban látszólag nem működik ez a behelyettesítés. Azt megnéztem, hogy a hibásan megjelenő oldalak ugyanúgy HTML5-ösek és UTF-8 kódolásúak, lang=hu beállítással, mint azok, amelyeken megjelennek a karakterek. A gépen pár napja Win 11 Pro van, de már a frissítés előtt is megvolt a hiba. Én állíthattam el valamit, vagy ez egy bug? Esetleg tudatos Firefox limitáció?
Captures d’écran jointes

Toutes les réponses (1)

more options

Észrevettem, hogy ezen az oldalon működik a behelyettesítés: a body eredeti fontja Inter, amit a typography.css a heading elemekre felülír Metropolissal. Ha ezt kikapcsolom, az Interrel hibátlanul jelennek meg az ő és ű betűk, a Metropolisban viszont elütő más karakterrel vannak helyettesítve. Tehát valami miatt egyes oldalakon működik a behelyettesítés, másokon meg nem.