Mitä tapahtui Tiedosto, Muokkaa ja Näytä -valikoille?

Jos Tiedosto, Muokkaa ja Näytä -valikot puuttuvat, tämä johtuu yleensä siitä, että Valikkopalkki on piilotettu, Firefox on kokoruututilassa tai työkalurivien tiedot sisältävä tiedosto on vahingoittunut. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka nämä ongelmat korjataan.

Jos Tiedosto, Muokkaa ja Näytä -valikot puuttuvat, tämä johtuu yleensä siitä, että Firefox on kokoruututilassa tai ei ole valittu aktiivinen sovellus. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka nämä korjataan.

Huomaa: Jos muita työkalurivejä tai painikkeita puuttuu, katso lisätietoja artikkelista Navigation buttons like back, home, bookmarks and reload are missing.

Tuo valikkopalkki takaisin

Jos Firefoxin ikkunan vasemmassa yläkulmassa on Firefox-painike Tiedosto, Muokkaa ja Näytä -valikoiden sijaan, on valikkopalkki piilotettu. Firefox-painikkeeseen on kerätty yhteen paikkaan yleisemmin käytetyt valikkokomennot. Voit toki halutessasi käyttää perinteisiä valikoita Firefox-paihnikkeen sijaan

• Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa välilehtipalkissa ja valitse ponnahdusvalikosta Valikkopalkki.
    Menu Bar - Win
  1. Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "new fx menu" ei ole olemassa. ja valitse Muokkaa.
  2. Napsauta ikkunan alalaidassa olevaa Näytä / Piilota työkalupalkkeja-alasvetovalikkoa ja valitse Valikkopalkki.
    Show Menu 29 - WinShow Menu 29 - Lin
  3. Napsauta vihreää Lopeta muokkaus-painiketta.
Jos työkalurivin ei tarvitse näkyä koko ajan: Perinteiset valikot saa väliaikaisesti näkyviin painamalla Alt-näppäintä.
Työkalurivin näyttäminen ruudunlukijaa käytettäessä: Paina samanaikaisesti näppäimiä Alt ja N, paina sen jälkeen näppäintä T, ja lopuksi näppäintä V.

Poista kokoruututila käytöstä

Kokoruututilan saat pois käytöstä seuraavasti:

• Palauta Firefox normaalitilaan ja tuo valikkopalkki näkyviin siirtämällä hiiren osoitin ruudun yläosaan ja napsauttamalla Kokoruututilan kuvaketta 1ac02852251f68821c5828d6ae805417-1258684309-723-3.png.
  1. Siirrä hiiren osoitin ruudun ylälaitaan.
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa välilehtipalkissa.
  3. Valitse ponnahdusvalikosta Poistu kokoruututilasta
  1. Tuo työkalurivi näkyviin siirtämällä hiiren osoitin ruudun ylälaitaan.
  2. Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "new FX menu" ei ole olemassa. työkalurivin oikeassa laidassa ja valitse Kokoruututila.
    Fullscreen 29 WinFullscreen 29 Lin
  • Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "new FX menu" ei ole olemassa. työkalurivin oikeassa laidassa ja valitse Kokoruututila.
    Fullscreen 29 Mac

Firefox ei ole valittu aktiivinen sovellus

Mac näyttää aina sen ohjelman valikkopalkin, joka on kulloinkin valittuna ja aktiivisena. Katso nimeä, joka lukee Apple-valikon 7fbbe94f1e8c1f2d1f6ea6dd93c1901d-1266954982-393-1.png vieressä ruudun vasemmassa ylälaidassa. Jos siinä ei lue "Firefox", saat Firefoxin aktiiviseksi napsauttamalla missä tahansa sen ikkunassa.

Vaurioituneet työkalupalkit ja painikkeet

Jos työkaluriviesi tiedot sisältävä tiedosto on vahingoittunut, korjaa ongelma käyttämällä Firefoxin nollaustoimintoa.

Huomaa: Kun käytät virkistystoimintoa, kirjanmerkkisi, selaushistoriasi, avoimet välilehdet, ikkunat, salasanat, evästeet ja lomakkeen automaattisen täyttämisen tiedot tallennetaan. Laajennukset ja teemat poistetaan ja asetuksiin tekemäsi muutokset palautetaan oletusasetuksiin. Lue lisää.
  1. Jos luet tätä artikkelia Firefoxissa, napsauta tätä Virkistä Firefox-painiketta.
    Jos käytät jotain muuta selainta tai luet sivua mobiililaitteella, tämä ei toimi.
  2. Vahvista palauttaminen napsauttamalla Palauta Firefox-painiketta avautuvassa varmistusikkunassa.
  3. Firefox sulkeutuu ja palautetaan. Kun palautaminen on suoritettu, ikkunassa luetellaan tiedot, jotka on tuotu. Napsauta painiketta Valmis ja Firefox aukeaa.

Huomaa: Jos et voi käynnistää Firefoxia normaalisti, Firefoxin palautuspainike löytyy myös Firefoxin vikasietotilan ikkunasta. Voit tehdä palauttamisen myös käsin luomalla uuden profiilin ja siirtämällä tärkeät tiedot uuteen profiiliin.