Verkkosivujen vuorovaikutteisen sisällön avaaminen Java-liitännäisen avulla

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 50872
  • Luotu:
  • Luonut: Atte
  • Kommentti: päivitetty
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: funky
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen lähde
Muutoksen sisältö
Tärkeää: Firefox on estänyt joidenkin Java-liitännäisen versioiden automaattisen suorittamisen tietoturvaongelmien vuoksi. Voit silti käyttää Javaa luotettavilla verkkosivuilla. Lue lisää.

Monet verkkosivut käyttävät Java-sovelmia vuorovaikutteisen sisällön, kuten pelien, näyttämiseen. Ennen kuin Java-sovelmia voidaan käyttää Firefoxissa, Java-liitännäinen tulee olla asennettu ja otettu käyttöön. Java on ohjelmointikieli, jota voidaan suorittaa Windowsilla, Macilla, Linuxilla ja muilla tietokonejärjestelmillä. Tässä artikkelissa kerrotaan Javan asentamisesta ja päivittämisestä ja sen ottamisesta käyttöön Firefoxissa.

Javan asentaminen tai päivittäminen

Asentaminen tai päivittäinen käsin

1. Avaa java.comin lataussivu.
  2. Napsauta Free Java Download (Javan ilmainen lataus) -painiketta.
  3. Napsauta Agree and Start Free Download (Hyväksy ja aloita ilmainen lataus) -painiketta ladataksesi Javan asennusohjelman tietokoneellesi.
  4. Kun lataus on valmis, sulje Firefox.
  5. Avaa lataamasi tiedosto aloittaaksesi Javan asennuksen.

Automaattinen päivitys

Javan Windows-versio sisältää päivitysominaisuuden, joka etsii ajoittain päivityksiä ja ilmoittaa, kun päivitys on asennettavissa.

Huomaa: Estääksesi mahdolliset tietoturvariskit ja säästääksesi levytilaa, sinun tulisi poistaa vanhat asennettuna olevat Java-versiot. Voit lukea lisätietoja artikkelista How do I uninstall Java on my Windows computer? java.comissa.

Mac OS X 10.6 ja vanhemmilla

Java sisältyy käyttöjärjestelmän asennukseen. Java päivitetään Mac OS X:n ohjelmistopäivitystoiminnolla.

Mac OS X 10.7 ja uudemmilla

Java ei ole oletuksena asennettu. Voit ladata Javan uusimman version java.comin lataussivulta. Lue Javan tukisivulta järjestelmävaatimukset ja asennusohjeet.

Voit päivittää Javan Macisi Järjestelmäasetuksissa. Napsauta Java-kuvaketta käynnistääksesi Javan ohjauspaneelin, mene Update (Päivitä) -välilehdelle ja napsauta Update Now (Päivitä nyt) -painiketta. Lue Javan tukisivulta lisätietoja.

Katso Java-liitännäisen asennusohjeet oracle.comissa saadaksesi ohjeita Javan asentamiseen Linux-järjestelmillä.

Javan testaaminen

Monet verkkotyökalut näyttävät, onko Java asennettu ja otettu käyttöön Firefoxissa.

Javan ottaminen käyttöön

Jos Java ei toimi, varmista, että Java on otettu käyttöön Lisäosien hallinnassa:

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäiset.
  2. Napsauta Java (TM) Platform -liitännäistäJava Plug-in 2 for NPAPI Browsers (Mac OS 10.5 & 10.6) tai Java Applet Plug-in (Mac OS 10.7 ja uudemmat)Java-liitännäistä.
  3. Napsauta Ota käyttöön-painiketta (jos painikkeessa lukee Poista käytöstä, Java on jo käyttöön).
  1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäiset.
  2. Napsauta Java (TM) Platform -liitännäistäJava Applet Plug-in (Mac OS 10.7 ja uudemmat)Java -liitännäistä
  3. Valitse Käynnistä aina liitännäisen alasvetovalikosta, ellei se ole jo valittu.
Huomaa: Ota käyttöön vain "Java(TM) Platform" -liitännäinen, jos se on poistettu käytöstä. "Java Deployment Toolkit" -liitännäistä käyttävät Java-kehittäjät tarkistaakseen Javasi version tai testatakseen Java-sovelmiaan. Sen ei tarvitse olla käytössä, jotta Java toimisi.

Vianetsintä

Vaikka Java olisi käytössä järjestelmässäsi ja Firefoxissa, Java saattaa silti toimia huonosti. Kokeile seuraavia aktivoidaksesi Javan:

Poista JavaFX jos se on asennettu

Joissain tapauksissa vanhemman Java-version päivittäminen versioon Java 7 Update 10 tai uudempaan poistaa Java (TM) Platform -liitännäisen tunnistamisen. Tämä voi johtua Javan ja JavaFX:n välisestä konfliktista, joka estää Java-liitännäisen rekisteröimisen. Voit korjata tämän ongelman poistamalla JavaFX:n. Lue lisätietoja java.comin tukisivulta.

Poista vanhentuneiden Java-liitännäisten tiedostot Firefoxin liitännäiskansiosta

Olet saattanut aiemmin kopioida Java-liitännäisiä Firefoxin liitännäiskansioon. Java-liitännäisen vanhan version tiedostot Firefoxin liitännäiskansiossa voivat estää Javan toiminnan.

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Liitännäiset.
  2. Valitse Java(TM) Platform -liitännäinen ja varmista, että se on käytössä.
  3. Tarkista, onko Java(TM) Platform -liitännäinen tunnistettu oikein. Jos esimerkiksi Java 7 Update 45 on tällä hetkellä asennettuna, Lisäosien hallinnassa tulisi näkyä kohde Java(TM) Platform SE 7 U45.
  4. Jos listassa on Java-liitännäisiä, jotka eivät vastaa asennettua versiota, sinulla saattaa olla vanhentuneita Java-tiedostoja Firefoxin liitännäiskansiossa, ja ne tulisi poistaa.

Firefoxin liitännäiskansio, jos se on olemassa, on yleensä seuraavassa sijainnissa:
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins 32-bittisessä Windowsissa, C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugins 64-bittisessä Windowsissa.

Muut ohjelmat jotka voivat estää Javan suorittamisen

Vaikka Java olisi asennettu ja otettu käyttöön Firefoxissa, sen suorittamisen saattaa estää jokin toinen ohjelma tai Firefoxin lisäosa, kuten jokin seuraavista:

• ZoneAlarm Pro -ohjelmistopalomuuri saattaa estää Javan käyttämisen. Voit lukea lisätietoja Javan sallimisesta tässä ohjelmassa [ZoneAlarm Pron keskustelupalstalta.

Lisää resursseja

Based on information from Java (mozillaZine KB)