Viestien lähettäminen ei onnistu

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 174564
  • Luotu:
  • Luonut: Jarmo
  • Kommentti: Typokorjauksia ja pieniä parannuksia
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: jjuslin
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Kyllä
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen sisältö

Jos sähköpostien vastaanottamisessa on ongelmia, tutustu artikeliin Viestien vastaanottaminen tai lähetys ei onnistu.

Tarkista lähtevän postin SMTP-palvelimen asetukset

• Jos edellä mainituista artikkeleista ei ole apua oman palveluntarjoajasi kanssa, voit etsiä tietoa palveluntarjoajan omilta sivuilta. Tiedot löytyvät yleensä tuki-osiosta. Palveluntarjoajan sivulta kannattaa etsiä hakutermeillä sähköpostiasetukset tai SMTP. Tarkista, että Thunderbirdin asetukset vastaavat palveluntarjoajasi ilmoittamia.

Tarkista, että käytät oikeaa SMTP-palvelinta

• Napsauta Thunderbirdin valikkopalkissa TyökalutMuokkaa-valikkoa, ja valitse Tilien asetukset, tai napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse AsetuksetAsetukset ja avautuvasta alavalikosta Tilien asetukset. Valitse seuraavaksi tilin nimi. Varmista, että tili jolta yrität lähettää postia, käyttää oikeata palvelinta. Monet palveluntarjoajat eivät hyväksy muiden palveluntarjoajien tilien käyttämistä omalla SMTP-palvelimellaan. Et voi esimerkiksi lähettää postia osoitteesta "joe@gmail.com" Yahoon SMTP-palvelimen kautta.

Tarkista, että sähköpostin lähettämistä ei ole estetty

Tarkista, että palomuurisi, virustorjuntaohjelmistosi tai palveluntarjoajasi ei ole estänyt lähtevää postiasi:

• Poista hetkeksi sekä virustorjuntaohjelmisto että palomuuri käytöstä, lähetä testiviesti, kytke virustorjuntaohjelmisto ja palomuuri uudelleen käyttöön ja lähetä toinen testiviesti.
  • Monet palveluntarjoajat estävät postin lähettämisen portin 25 kautta. Saattaa olla, että joudut vaihtamaan lähtevälle postille määritetyn portin toiseen (esimerkiksi 587 tai 465). Tarkista palveluntarjoajasi tuesta, onko käyttämäsi portin käyttö estetty.
Huomaa: Sähköpostin lähettämisen estävä palomuuri tai virustorjuntaohjelma on erittäin yleinen syy Thunderbirdin päivittämisen jälkeen esiintyviin lähettämisongelmiin, sillä ne saattavat pitää Thunderbirdin edellistä versiota luotettavana lähettäjänä, mutta eivät päivitettyä versiota. Tämän voit ratkaista poistamalla Thunderbirdin tunnettujen luotettavien sähköpostia lähettävien ohjelmien luettelosta ja lisäämällä sen takaisin pyydettäessä tai manuaalisesti.

Poista SMTP-palvelimen salasana

Yritä poistaa SMTP-salasanasi. Älä kuitenkaan yritä tätä ensimmäiseksi, etenkään jos pystyit lähettämään sähköpostia edellisellä versiolla. Näissä tapauksissa tallennetussa SMTP-salasanassa ei yleensä ole mitään vikaa (lisäohjeita jäljempänä)

Palauta SMTP-salasana

Yritä vaihtaa SMTP-salasanasi. Tämä onnistuu yleensä palveluntarjoajan sivuilla kohdassa "Nollaa/palauta salasanasi".

Jos nämä toimet eivät auta

Jos yllä mainitut toimet eivät auta, voit jättää tukipyynnön Thunderbirdin tukifoorumille. Liitä tukipyyntöön mukaan ruutukaappaus SMTP-asetuksistasi, mutta peitä sitä ennen kuvasta käyttäjätunnuksesi. Liitä mukaan myös seuraavat tiedot:

• sähköpostin palveluntarjoajasi (esimerkiksi Google Mail)
  • internet-palveluntarjoajasi (esimerkiksi Telia)
  • palomuurisi versio (jos käytössä)
  • virustorjuntaohjelma ja versio (jos käytössä)
  • käyttöjärjestelmä ja versio (esimerkiksi Windows 10 tai Mac OS X Mavericks)
  • Thunderbirdin versio (esimerkiksi Thunderbird 65.0.0)

Ohjeita kuvaruutukaappauksen tekemiseen saat artikkelista Miten ongelmasta otetaan kuvakaappaus?

Muita resursseja