Thunderbird ja Yahoo!

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Thunderbird and Yahoo

Yahoo!-palvelut

Yahoo!:n palveluiden saatavuus vaihtelee maittain. Thunderbirdin käyttö Yahoo!-tilin kanssa edellyttää POP-protokollan käyttöä.

Tilanne huhtikuussa 2010:

• Kanadassa ja USA:ssa Yahoo!:n POP-tilin käyttö ei ole ilmaista. Näissä kahdessa maassa POP:n käyttö on maksullista. Palvelun nimi on Yahoo! Mail Plus.
  • Muissa maissa Yahoo!:n POP-käyttö on ilmaista.

Yahoo! POP-asetukset

Tutustu Yahoo!:n ohjeisiin sivulla Accessing Yahoo! Mail using Mozilla Thunderbird.

Yahoo!:n Contact Listin tuominen

Voit tuoda Yahoo! Contact Listin (yhteystiedot) Thunderbirdiin:

1. Napsauta Yahoo! Mailin sivulla Options (oikeassa yläkulmassa).
  2. Valitse Mail Options
  3. Valitse ruudun vasemmasta laidasta Contacts. Olet nyt osassa Address Book Options.
  4. Valitse Import/Export.
  5. Valitse Export Now (Netscape/Thunderbird -kohdan alta).
  6. Kirjoita security code ohjeiden mukaan ja valitse export now. Tallenna tiedosto yahoo_ab.ldif työpöydällesi tai johonkin muuhun paikkaan, josta löydät sen helposti myöhemmin.
  7. Käynnistä Thunderbird.
  8. Valitse Työkalut-valikosta Tuo toisista ohjelmista... ja valitse avautuvassa ikkunassa vaihtoehto Osoitekirjat. Napsauta Seuraava >-painiketta.
  9. Valitse luettelosta vaihtoehto Tekstitiedosto (LDIF, .tab, .csv, .txt) ja napsauta Seuraava >.
  10. Etsi ja valitse tiedosto yahoo_ab.ldif, jonka tallensit aikaisemmin. Napsauta Avaa-painiketta.

Kalenterin synkronointi

Jos olet asentanut Lightning-lisäosan Thunderbirdiin, voit synkronoida Lightningin Yahoo!-kalenterin kanssa. Voit lukea ja muokata Yahoo!-kalenteriasi suoraan Lightningista ja päinvastoin.

1. Napsauta Tiedosto ja valitse Uusi. Napsauta alavalikosta Kalenteri....
  2. Kun ohjattu kalenterin luominen kysyy, missä kalenteri sijaitsee, valitse vaihtoehto Verkossa ja napsauta Seuraava >.
  3. Valitse seuraavasta ikkunasta kalenterin formaatiksi CalDAV.
  4. Syötä Sijainti-kenttään https://caldav.calendar.yahoo.com/dav/<käyttäjänimi>/Calendar/<kalenterin_nimi>.
    1. Korvaa <käyttäjänimi> sähköpostiosoitteesi alkuosalla (kaikki ennen @-merkkiä).
    2. Korvaa <kalenterin_nimi> sillä nimellä, jonka olet antanut Yahoo!:ssa kalenterillesi nimeksi. Nimen löydät Yahoo!:n sivulla kalenteriruudustasi. Syötä tämä nimi, mukaanlukien alaviivat.
  5. Jatka asennusta napsauttamalla Seuraava >. Valitse kalenterillesi nimi ja väri.