Varmenteiden asetukset

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Varmenteet

Varmenteet, eli sertifikaatit, ovat henkilötodistusten digitaalisia vastineita. Niitä käytetään sivustojen välillä siirretyn informaation salaamiseen ja salauksen purkuun. Varmenteiden asetuksia muokataan Asetukset-ikkunan Lisäasetukset-paneelin Varmenteet-välilehdellä. Mallia "optionspreferences tb" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.. Seuraavat asetukset ovat käytettävissä:

• Palvelimen pyytäessä henkilökohtaista varmennettani: Jotkin palvelimet pyytävät sinua tunnistautumaan henkilökohtaisella varmenteella. Tämän vuoksi ne pyytävät Thunderbirdiä luomaan sellaisen. Kun asioit seuraavan kerran tämän palvelimen kanssa, Thunderbird kysyy, mitä varmennetta käytetään. Voit antaa Thunderbirdin itse päättää käytettävän varmenteen automaattisesti. Valitse vaihtoehto Valitse sellainen automaattisesti.
Huomaa: Henkilökohtainen varmenne saattaa sisältää henkilötietoja, kuten nimesi tai osoitteesi. Varmenteen automaattinen valitseminen saattaa siksi vaarantaa yksityisyytesi, koska et saa enää ilmoitusta, kun palvelin pyytää varmennetta. Siksi et voi enää valvoa, pääseeko jokin taho käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi.
  • Näytä varmenteet: Tämän painikkeen napsauttaminen avaa Varmenteiden hallinta -ikkunan, jossa voit tarkastella talletettuja varmenteita, tuoda uusia varmenteita ja varmuuskopioida ja poistaa olemassa olevia varmenteita.
  • Sulkulistat: Thunderbird voi käyttää varmenteiden sulkulistaa (Certificate Revocation List, CRL) varmistaakseen, että sertifikaatit ovat voimassa. Voit hallinnoida koneellesi asennettuja sulkulistoja napsauttamalla Sulkulistat-painiketta.
  • Kelpuutus: Thunderbird voi pyytää OCSP-palvelinta (Online Certificate Status Protocol, varmenteen tilan yhteydenaikainen tarkastusyhteyskäytäntö) varmistamaan, että varmenne on yhä voimassa. Oletusarvoisesti Thunderbird tarkistaa varmenteen voimassaolon jos varmenne tarjoaa OCSP-palvelimen. Voit vaihtoehtoisesti valita OCSP-palvelimen, jolle kaikkien varmenteiden voimassaolotarkistukset lähetetään. Hallinnoi näitä asetuksia napsauttamalla Kelpuutus-painiketta.
  • Turvallisuuslaitteet: Turvallisuuslaitteita voidaan käyttää yhteyksien salaamiseen ja salaamisen purkuun sekä varmenteiden ja salasanojen tallentamiseen. Jos sinun tarvitsee käyttää turvallisuuslaitteita, pääset muokkaamaan niitä napsauttamalla Turvallisuuslaitteet-painiketta.