Thunderbirdin Mozilla-kaatumisilmoitus

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Mozilla Crash Reporter TB

Mozillan kaatumisilmoitus lähettää kaatumistiedot tiedonkeruujärjestelmään jos Thunderbird kaatuu. Thunderbirdin kehittäjät kehittävät tulevista Thunderbirdin versioista vakaampia tämän tiedon avulla. Mozillan kaatumisilmoitus ilmestyy koska Thunderbird kaatuu, se ei aiheuta Thunderbirdin kaatumista.

Ehdotuksia siitä, kuinka estät Thunderbirdin kaatumisen, saat artikkelista Thunderbird crashes.

Kun Thunderbird kaatuu

Jos Thunderbird kaatuu, Mozilla kaatumisilmoitus -ikkunan pitäisi avautua. Kaatumisilmoitusta ei lähetetä Mozillalle, ennen kuin joko Lopeta Thunderbird tai Käynnistä Thunderbird uudelleen -painiketta napsautetaan. Myöskään tämän ikkunan sisältämä informaatio itsessään ei ole hyödyllistä kehittäjille. Jos halutaan auttaa kehittäjiä työssään, on lähetettävä kaatumisilmoitus. Myös kaatumistunnuksen ilmoittaminen viesteissä sekä virheraportin tekeminen - ellei sellaista ole jo tehty - helpottaa kehittäjien työtä.

Crash Reporter

Lähetä Mozillalle kaatumisilmoitus, jotta ongelma voidaan korjata: Jos tämä valintaruutu on valittu, Mozillan kaatumisilmoitus lähettää kaatumistiedot Mozillalle. Jos et halua lähettää tietoja, poista tämä valinta.

Lisätietoja...: Tämä painike avaa Ilmoituksen sisältö -ikkunan, jossa näet joitakin tietoja, joita lähetetään kaatumistietojen mukana. Tämäkään tieto yksin ei ole hyödyllistä kehittäjille. Käyttökelpoiset tiedot voi lähettää ainoastaan valitsemalla valintaruudun Lähetä Mozillalle... ja napsauttamalla Lopeta tai Käynnistä uudelleen -painiketta. Myös kommentin kirjoittaminen ja sähköpostiosoitteen antaminen voivat olla hyödyksi.

Lisää kommenttisi: Tähän tekstikenttään kirjoittamasi teksti saattaa helpottaa kehittäjiä löytämään kaatumisen syyn. Kirjoita englanniksi, mitä olit tekemässä, kun Thunderbird kaatui.

Huomaa: Kirjoittamasi kommentit ovat julkisesti näkyvillä ja kenen tahansa luettavissa.

Mozilla saa ottaa minuun yhteyttä tämän ongelmaraportin puitteissa: Valitse tämä valintaruutu, jos olet valmis tarvittaessa tarjoamaan Mozillalle lisätietoa kaatumisesta. Mozillalla saattaa myös olla sinulle tärkeää tietoa kaatumisesta. Tämän valintaruudun valitsemisella annat Mozillalle luvan ottaa sinuun yhteyttä myös siinä tapauksessa. Jos annat luvan mahdolliseen yhteydenottoon, syötä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään.

Huomaa: Mozilla ei ota yhteyttä automaattisesi. Mozilla ottaa yhteyttä ainoastaan tarvitessaan lisätietoja tai lähettäessään niitä.

Kirjoita sähköpostiosoitteesi: Sähköpostiosoitetta tarvitaan, jos annoit yllä Mozillan kehittäjille luvan ottaa yhteyttä lisätietojen saamiseksi tai kaatumisen toistamiseksi.

Huomaa: Sähköpostiositettasi ei näytetä julkisesti.

Lopeta Thunderbird: Sulje ikkuna uudelleenkäynnistämättä Thunderbirdiä.

Käynnistä Thunderbird uudelleen: Sulje ikkuna ja käynnistä Thunderbird uudelleen.

Kaatumisilmoitusten katseleminen

Jos et pysty käynnistämään Thunderbirdiä uudelleen, siirry kohtaan Kaatumisilmoitusten katseleminen Thunderbirdin ulkopuolella. Jos Thunderbird käynnistyy uudelleen, voit katsella kaatumisilmoituksia Thunderbirdissä seuraavasti:

1. Asenna ViewAbout -lisäosa ja käynnistä Thunderbird uudelleen.Napsauta Thunderbirdissä Ohje -valikkoa ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin -välilehti.
  2. Valitse Näytä > ViewAbout > about:crashes.Napsauta linkkiä about:crashes osassa Ohjelman perustiedot.
  3. Kaatumiset luetellaan päiväyksen ja kellonajan mukaan lajiteltuina, uusimmat ensin. Jos kaatuminen on onnistuneesti ilmoitettu kaatumistietokantaan, myös kaatumistunnus näytetään. Kaatumistunnus alkaa merkkijonolla bp-. Alla olevassa kuvassa kaatumistunnus on "bp-24b627a1-1416-4c09-a4ab-d7f502100331". baf5041b431856d3f6f61f688f7a93e3-1270046913-257-1.png
  1. Napsauttamalla kaatumistunnusta voit katsella kaatumisilmoitusta. Kaatumisilmoituksessa näkyy myös luettelo siihen liittyvistä ohjelmavirheistä. Halutessasi voit napsauttaa ohjelmavirheen numeroa, jolloin pääset katsomaan ohjelmavirheeseen raportoituja lisätietoja ja myös antamaan siihen liittyvää listätietoa. Jos ohjelmavirheitä ei ole, voit jättää ilmoituksen sellaisesta napsauttamalla "Report this Crash".
  2. Jos olet yhteydessä Mozillaan esimerkiksi tukifoorumilla, ilmoita kaatumistunnus merkkijonona. Älä käytä kuvaruutukaappausta.

Jos kaatumisilmoitusta ei tule, katso kohtaa Jos et saa kaatumisilmoitusta myöhemmin tässä artikkelissa.

Kaatumisilmoitusten katseleminen Thunderbirdin ulkopuolella

Kaatumistietoja voit katsella käynnistämättä Thunderbirdiä. Kaatumistiedot on tallennettu tietokoneellasi kansioon Crash Reports. Kansiossa on kaksi alikansiota, pending ja submitted. Kansiossa submitted ovat ilmoitukset, jotka on lähetetty ja onnistuneesti vastaanotettu kaatumistietokantaan. Jokainen tiedosto on yksi kaatumisilmoitus. Kansio pending sisältää tiedostot, joita kaatumistietokanta ei ole onnistuneesti vastaanottanut. Kansiossa on jokaiselle kaatumiselle kaksi tiedostoa: yksi kaatumisvedokselle ja yksi kaatumisen tilannetiedoille.

Tiedostonimet kansiossa submitted sisältävät kaatumistunnuksen ja näitä tunnuksia kehittäjät saattavat tiedustella tutkiessaan Thunderbirdisi kaatumiseen liittyviä ongelmia. Kaatumistunnus on tiedostonimi ilman tiedostotyypin tunnistetta.

Windows Vista/Windows 7

1. Napsauta Windowsin Käynnistä-painiketta.
  2. Kirjoita hakukenttään %APPDATA%\Thunderbird\Crash Reports\submitted\ ja paina Enter.

Windows 2000/XP

1. Napsauta Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitse Suorita....
  2. Kirjoita Avaa:-ruutuun %APPDATA%\Thunderbird\Crash Reports\submitted\ ja paina Enter.

Mac OS X Kaatumisilmoitukset on tallennettu kansioon ~/Library/Thunderbird/Crash Reports/submitted/.

Linux Kaatumisilmoitukset on tallennettu kansioon ~/.thunderbird/Crash Reports/submitted/

Jos et saa kaatumisilmoitusta

Jos et jostain syystä saa kaatumisilmoitusta, voit saada kaatumisen tilannevedoksen virheilmoitusta varten seuraamalla Mozilla Developer Networkin englanninkielisen artikkelin How to get a stacktrace for a bug report ohjeita.