Thunderbirdin automaattinen päivitys epäonnistui

Thunderbird sisältää Ohjelmistopäivitys-ominaisuuden, joka tarkistaa automaattisesti saatavilla olevat päivitykset ja kehottaa asentamaan ne tarvittaessa. Lisätietoa Ohjelmapäivitys-ominaisuudesta saat artikkelista Thunderbirdin päivittäminen.

Joskus päivitys saattaa epäonnistua ja näyttää seuraavanlaisen virheilmoituksen:

Ohjelmistopäivitys ei onnistunut Päivityksen asennus epäonnistui. Tarkista, että tietokoneella ei ole avattuna toisia kopioita Thunderbirdista. Yritä sitten uudestaan käynnistämällä Thunderbird uudelleen..

Tässä artikkelissa esitellään mahdollisia ratkaisuja tähän ongelmaan, sekä kerrotaan, miten Thunderbird saadaan päivitettyä.

Toinen käyttäjä käyttää Thunderbirdiä

Tämä virheilmoitus saattaa tulla, jos jaat tietokoneen toisten käyttäjien kanssa ja jollakin näistä on koneella aktiivinen istunto, jossa Thunderbird on käynnissä. Varmista, että kun päivität Thunderbirdiä, olet ainoa koneelle kirjautunut käyttäjä. Helpoin tapa tehdä tämä, on käynnistää tietokone uudelleen. Kun tietokone käynnistyy uudelleen, käynnistä Thunderbird, napsauta Ohje-valikkoa, valitse Tietoja Thunderbirdistä ja napsauta Hae päivityksiä -painiketta.

Lopeta kaikki Thunderbirdin prosessit ja käynnistä Thunderbird uudelleen

Lopeta kaikki Thunderbirdin prosessit, jotka saattavat olla aktiivisia. Tee tämä joko käsin, tai käynnistämällä tietokone uudelleen.

Kun kaikki Thunderbirdin prosessit on lopetettu tai kun tietokone on käynnistetty uudelleen, käynnistä Thunderbird ja yritä päivitystä uudelleen.

Thunderbirdin prosessien lopettaminen Windowsissa

Voit lopettaa Thunderbirdin prosessit käsin käyttämällä Windowsin Tehtävienhallintaa.

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa Windowsin Tehtäväpalkissa ja valitse ponnahdusvalikosta Tehtävienhallinta tai paina näppäimiä Ctrl+Vaihto+Esc tai Ctrl+Alt+Del.
  2. Valitse Prosessit-välilehti.
  3. Valitse luettelosta Vedoksen nimi-sarakkeesta thunderbird.exe ja napsauta Lopeta prosessi-painiketta. Kun Tehtävienhallinnan varoitus -sanomaruutu avautuu, vahvista prosessin lopetus napsauttamalla siinä painiketta Kyllä.

Suorita päivitys Järjestelmänvalvojana

Jos käytössäsi on Windows 7 tai Windows Vista:

1. Lopeta Thunderbird-prosessit Windowsin Tehtävienhallinnassa yllä kuvatulla tavalla, tai käynnistä tietokone uudelleen, jolloin Thunderbird-prosessit eivät ole aktiivisia.
  2. Napsauta Windowsin Käynnistä-painiketta, kirjoita hakuruutuun thunderbird ja napsauta hiiren kakkospainikkeella hakutulosta Mozilla Thunderbird.
  3. Valitse ponnahdusvalikosta Suorita Järjestelmänvalvojana ja jos varmistussanomaruutu avautuu, napsauta siinä Jatka-painiketta.

Jos ongelma ei vieläkään poistu, sulje Thunderbird ja sen prosessit edellä kuvatulla tavalla. Käynnistä Thunderbird uudelleen avaamalla Thunderbirdin ohjelmatiedoston kansio C:\Program Files\Mozilla Thunderbird, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella thunderbird- tai thunderbird.exe-kuvaketta ja valitsemalla ponnahdusvalikosta Suorita Järjestelmänvalvojana.

msconfigia on muokattu tai Application Experience-palvelu on pysäytetty

Jos ongelma ei ratkea, saattaa olla, että palvelu Application Experience on pysäytetty tai estetty Järjestelmän kokoonpanosovelluksessa.

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa Windowsin tehtäväpalkissa ja valitse ponnahdusvalikosta Tehtävienhallinta, tai paina näppäimiä Ctrl+Vaihto+Esc.
  2. Valitse Palvelut-välilehti. Käynnistä palvelu AeLookupSvc - Application Experience. Jos et pysty käynnistämään palvelua, saattaa olla, että sen käynnistäminen on estetty.
  3. Siirry Järjestelmän kokoonpanosovellukseen painamalla Windows-näppäintä, kirjoittamalla hakuruutuun "msconfig" ja valitsemalla ohjelma, joka näytetään. Valitse Palvelut-välilehti. Varmista, että palvelu Application Experience ei ole estetty. Napsauta OK ja käynnistä tarvittaessa tietokoneesi uudelleen.

Viimeinen vaihtoehto

Jos olet kokeillut kaikkia edellä mainittuja ratkaisuja ja virheilmoitus ilmestyy edelleen, voit aina päivittää Thunderbirdin lataamalla ja asentamalla uuden version nykyisen version päälle.

Perustuu mozillaZinen informaatioon Software Update (mozillaZine KB)