Thunderbird ja Hotmail

Thunderbirdiä voidaan käyttää sähköpostiohjelmana kaikkien Microsoftin sähköpostipalvelujen (joita ovat muun muassa Hotmail, Outlook.com ja Windows Live Mail) kanssa. Tässä artikkelissa näistä kaikista käytetään yksinkertaisuuden vuoksi nimitystä "Hotmail". Thunderbird lataa viestit Hotmailin palvelimelta ja tallettaa ne paikallisesti. Thunderbirdiä voidaan käyttää myös viestien lähettämiseen Hotmailin palvelimien kautta. Halutessasi voit milloin tahansa käyttää myös Hotmailin verkkopohjaista käyttöliittymää, sillä Thunderbird synkronoi viestit palvelimen kanssa.

Palvelinasetukset

Hotmail-tilit voidaan määrittää Thunderbirdissä automaattisesti automaattisen määrityksen avulla. Tässä artikkelissa kerrotaan ohjeet siitä, kuinka nämä määritykset tehdään käsin tai kuinka olemassa olevia määrityksiä muokataan.

Hotmail-tilien määritys tehdään käsin seuraavasti:

1. Napsauta Thunderbirdin ikkunan yläosassa Napsauta valikkopalkissa Thunderbird -valikkoa, valitse MuokkaaTyökalut-valikkoa ja valitse Tilien asetukset.... Tilien asetukset -ikkuna avautuu.
  2. Valitse Hotmail-tilisi ikkunan vasemman laidan tililuettelosta. Varmista, että Oletuskäyttäjätiedot-osiossa määritetty nimi ja sähköpostiosoite ovat oikein.

sethotmailaccounts

3. Napsauta tililuettelossa Hotmail-tilisi alla Palvelimen asetukset, jolloin palvelimen asetukset näytetään.

IMAP- ja POP-tilien määritykset

Huomaa: Selitykset IMAP- ja POP-tileistä löydät tästä artikkelista.

IMAP-palvelimen asetukset

• Palvelin: imap-mail.outlook.com
  • Portti: 993
  • Käyttäjätunnus: oma käyttäjätunnuksesi (esimerkiksi mina.itse@outlook.com)
  • Yhteyden suojaus: SSL/TLS
  • Todennustapa: Normaali salasana
  • Loput asetukset voit määrittää omien mieltymystesi mukaan.

sethotmailimap

POP-tilin asetukset

• Palvelin: pop-mail.outlook.com
  • Portti: 995
  • Käyttäjätunnus: oma käyttäjätunnuksesi (esimerkiksi mina.itse@outlook.com)
  • Yhteyden suojaus: SSL/TLS
  • Todennustapa: Normaali salasana
  • Loput asetukset voit määrittää omien mieltymystesi mukaan.

sethotmailpop

Lähtevän postin palvelimen asetukset

1. Valitse tililuettelon alalaidassa Lähtevän postin palvelin (SMTP). Kaikki määritetyt palvelimet näytetään ikkunassa. Hotmail-palvelimen nimitys on todennäköisesti Microsoft Live Hotmail tai jotakin vastaavaa.

sethotmailsmtp

2. Valitse palvelin luettelosta napsauttamalla sitä ja napsauta Muokkaa...-painiketta. Määritä kentät seuraavasti:
    • Palvelin: smtp-mail.outlook.com
    • Portti: 587
    • Yhteyden suojaus: STARTTLS
    • Todennustapa: Normaali salasana
    • Käyttäjätunnus: oma käyttäjätunnuksesi (esimerkiksi mina.itse@outlook.com)

sethotmailsmtp1

• Jos et kirjaudu webmailissa tilillesi ja salli Laitteiden ja sovellusten yhdistämistä POP-palvelulla, saat salasanavirhe -ilmoituksen.