Thunderbird 45.0 uutuudet

Tätä Thunderbirdin versiota ei enää tueta. Ota uusimmat ominaisuudet käyttöön päivittämällä Thunderbirdisi.

Tässä artikkelissa kuvaillaan suurimmat Thunderbirdin versiossa 45.0 käyttäjälle näkyvät muutokset. Täydellisen kuvauksen kaikista muutoksista voit lukea Mozillan sivuilta englanninkielisestä artikkelista Thunderbird 45 release notes.

Viestin kirjoitus

Viestin kirjoittamiseen on tehty lukuisia parannuksia.

• Lähettäjän nimeä (Lähettäjä: -kenttä) voidaan nyt muokata viestikohtaisesti kulloistakin tarvetta vastaavasti.
    Huomaa: Kaikki palveluntarjoajat eivät salli tätä toimintoa.
editable from address
  • Useampaa sanakirjaa käytettäessä sanakirja voidaan nyt valita kirjoitettaessa viestin aihetta. Oikoluku-painikkeeseen on lisätty kielen ilmaisin, joka näyttää käytettävän sanakirjan.
dictionary TB45
  • Kirjasinkoon valinta on muuttunut. Viestin muokkauksen työkalupalkkiin on lisätty painike kirjasinkoon valinnalle, ja "Pienempi/Suurempi kirjasinkoko" -painikkeet muuttavat koon kirjasinlajin seuraavaa pienempää tai suurempaa vastaavaksi.
font size TB45
  • Thunderbirdin viestin kirjoitus -ikkuna toimii nyt enemmän tekstinkäsittelyn tyylisesti siinä, että painamalla "Rivinvaihto"-näppäintä aloitetaan uusi kappale. Näppäinyhdistelmän "Vaihto+Rivinvaihto" painaminen puolestaan aloittaa nykyisessä kappaleessa uuden rivin. Tämän uuden ominaisuuden voi kytkeä pois toiminnasta valisemalla valikkokomennon Thunderbird > AsetuksetTyökalut > AsetuksetMuokkaa > Asetukset, napsauttamalla "Viestin kirjoitus" -paneelia ja valitsemalla "Yleiset"-välilehden.
  • Vastaanotetuissa viesteissä käytetyt kirjasinlajit, joita ei ole asennettu paikallisesti, näytetään nyt kirjasinlajivalitsimessa.
Font indicator TB45

Viestin lähetysmuoto

• Aikaisemmin Thunderbird lähetti viestin "pelkkä teksti" -muodossa, jos viestissä ei oltu käytetty "Rich Text" -elementtejä, eikä osoitekirjassa oltu merkitty vastaanottajan tietoihin mieluisimmaksi lähetysmuodoksi HTML. Tämä automaattinen lähetysmuodon pelkistys voidaan nyt poistaa käytöstä valitsemalla valikkokomento Thunderbird > AsetuksetTyökalut > AsetuksetMuokkaa > Asetukset, valitsemalla "Viestin kirjoitus" -paneeli, siellä "Yleiset"-välilehti ja napsauttamalla Lähetysasetukset... -painiketta.

Kiinan-, japanin- ja koreankieliset viestit

• Aikaisemmin, kun lähetettiin viestejä jotka sisälsivät kiinalaisia, japanilaisia tai korealaisia kirjoitusmerkkejä, tekstiin ilmaantui ylimääräisiä välilyöntejä. Tämä virhe on nyt korjattu, ja viesti lähetetään ja vastaanotetaan täsmälleen siinä muodossa, jossa se on kirjoitettu.
  • Japaninkieliset viestit noudattavat nyt täysin standardeja RFC 1468 ja RFC 3676.

Ulkoisen sisällön poikkeukset

• Oletusarvoisesti Tunderbird ei näytä HTML-viesteihin upotettuja kuvia, joiden sisältö on ladattava verkkosivulta. Tämä suojelee käyttäjiä jäljitykseltä. Valikkoa, jossa voi valita mitkä sisällöt näytetään, on paranneltu.
    Huomaa: Sisäisten muutosten vuoksi lähettäjän sähköpostiosoitteeseen perustuvia poikkeuksia ei ole tuotu Thunderbirdin versiosta 38.
remote exceptions TB45

Osoitekirjan vienti

Address book export TB45

Viestiluettelo ja viestin otsikkotiedot

correspondents TB45

Versiossa 45.0 olemassa olevien kansioiden näkymä päivitetään automaattisesti, ellei tätä päivitystä ole poistettu käytöstä "Asetusten muokkaimessa" asettamalla asetus mailnews.ui.upgrade.correspondents arvoon false. Versiosta 45.1 alkaen tätä automaattista päivitystä ei ole, joten käyttäjän, joka haluaa käyttää "Kekskustelukumppanit"-saraketta oletusarvoisesti, on asetettava asetus mail.threadpane.use_correspondents arvoon true.
Avaa asetusten muokkain valitsemalla valikkokomennt Thunderbird > AsetuksetTyökalu > AsetuksetMuokkaa > Asaetukset, valitse "Lisäasetukset"-paneeli, ja siellä "Yleiset"-välilehti. Napsauta painiketta Asetusten muokkain. Napsauta avautuvalla varoitussivulla olevaa Lupaan olla varovainen-painiketta, jolloin Asetusten muokkain aukeaa. Yksityiskohtaista tietoa saat artikkelista Asetusten muokkain.
  • Viestiä näytettäessä lähettäjän tai vastaanottajan nimi ja sähköpostiosoite voidaan kopioida viestin otsikkotiedoista pudotusvalikon uudella vaihtoehdolla.
copy name and email TB45
// Nämä mahtavat henkilöt auttoivat kirjoittamaan tämän artikkelin:Jarmo. Sinäkin voit auttaa.