Template:Tracking

Monet suositut verkkosivut seuraavat käyttäjiensä toimintaa ja myyvät tai välittävät näitä tietoja eteenpäin muille yrityksille (kuten mainostajille). Firefoxin seuraamisenestotoiminto (Do Not Track) antaa käyttäjän kertoa verkkosivuille, ettei halua toimintaansa seurattavan. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä seuraaminen on, kuinka seuraamisenestotoiminto toimii ja miten sen saa päälle.

Mitä on seuraaminen?

Seuraaminen on termi, joka sisältää monia erilaisia keinoja, joilla verkkosivut, mainostajat ja muut osapuolet tutkivat toimintaasi verkossa. Toimintaa ovat muun muassa vierailemasi verkkosivut, asiat, joista pidät ja et pidä sekä ostoksesi. Näiden tietojen avulla näytetään usein sinulle kohdistettuja mainoksia, tuotteita tai palveluita.

Katso, kuka seuraa sinua verkossa: Lataa Lightbeam -lisäosa Firefoxiin.

Kuinka seuraamisenestotoiminto toimii?

Kun otat käyttöön seuraamisenestotoiminnon, Firefox kertoo kaikille vierailemillesi verkkosivuille (ja niiden mainostajille sekä muille sisällöntuottajille), ettet halua selailuasi seurattavan. Asetuksen kunnioittaminen on vapaaehtoista — yksittäisten verkkosivujen ei tarvitse huomioida sitä. Verkkosivut, jotka tätä asetusta kunnioittavat, lopettavat seuraamisesi automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee tehdä enää mitään.

Seuraamisenestotoiminnon ottaminen käyttöön ei vaikuta verkkosivuille kirjautumiseen tai saa Firefoxia unohtamaan tietojasi — kuten ostoskorien sisältöjä, sijaintitietoja tai kirjautumistietoja.

Huomaa: Saatat nähdä vähemmän aiheeseen liittyviä mainoksia, jos otat käyttöön seuraamisenestotoiminnon.