Tee Firefoxista Androidin oletusselain

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 176436
  • Luotu:
  • Luonut: Jarmo
  • Kommentti: typo- ja tyylikorjauksia
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: jjuslin
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Kyllä
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen sisältö

Haluatko käyttää oletuksena Firefoxia linkkien avaamiseen puhelimellasi? Tämä artikkeli opastaa, miten Firefox asetetaan oletusselaimeksi.

Tarkista laitteesi Android-versionumero: Ohjeet versionumeron tarkistamiseksi riippuvat laitteesi Android-versiosta. Löydät versionumeron avaamalla puhelimesi Asetusvalikon ja napauttamalla Lisätietoja (voit tarkistaa puhelimesi valmistajan verkkosivuilta tarkemmat ohjeet).

Android 6 (Marshmallow) tai uudempi

1. Napauta puhelimesi Asetukset-kuvaketta.
  2. Napauta Sovellukset.
  3. Napauta ratas-kuvaketta (useimmiten ruudun oikeassa yläkulmassa).
  4. Napauta Oletussovellukset.
  5. Avaa luettelo vaihtoehdoista napauttamalla Selain.
  6. Napauta listalta Firefox.

Siinä se!

Vanhemmat Android-versiot

Vaihe 1: Poista nykyinen oletusselain-asetus

1. Avaa laitteesi Asetukset-sovellus ja napauta Sovellukset-vaihtoehtoa. (Joissain Androidin versioissa sinun on ehkä napautettava Sovellusasetukset-painiketta ennen seuraavaa vaihetta.)
  2. Napauta Kaikki-välilehteä.
    Android ICS Manage Apps - Cropped just showing stock
  3. Etsi luettelosta nykyinen oletusselainsovellus ja napauta sitä. Yleensä tämä on "Selain" tai "Internet".
  4. Napauta Tyhjennä oletusasetukset -painiketta, jolloin tämä sovellus ei enää oletusarvoisesti avaa linkkejä. Jos painike on himmennetty, et joko ole asentanut toista selainta tai oletusselaimena on jokin muu, kuten esimerkiksi Opera. Jos oletusselaimesi on jokin muu, palaa edelliseen kohtaan ja toista toimenpide kyseiselle selainohjelmalle.
    Android ICS Clear defaults - Cropped

Vaihe 2: Aseta Firefox oletusselaimeksi

1. Napauta jossain Android-laitteesi ohjelmassa, esimerkiksi Sähköposti-sovelluksessa, jotain linkkiä.
  2. Napauta avautuvassa ikkunassa Firefox-kuvaketta ja napauta sen jälkeen Aina-painiketta.
    Fennec_Default