SSLv3-virheet Firefoxissa

Firefoxin versio 33 ja aikaisemmat: Tämä artikkeli koskee Firefoxin uudempaa versiota. Jos et pysty käyttämään Firefoxin uusinta versiota, estä SSLv3 välittömästi asentamalla tämä virallinen Mozillan lisäosa.

Alkaen versiosta 34 Firefox estää Secure Sockets Layer version 3.0 (SSLv3) käytön suojatakseen käyttäjän tietoja hyökkäyksiltä. SSLv3 on teknologia, jota jotkin verkkosivut käyttävät yhdistäessään palvelimeen. SSLv3-teknologia ei ole enää turvallinen ja sen vuoksi tietomurtajien on helppoa sen avulla päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi yhteyden aikana. Katso lisätietoja tästä Mozillan englanninkielisestä blogipostauksesta.

Kun otetaan yhteys haavoittuvaan sivustoon

Kun otetaan yhteyttä sivustoon, joka käyttää SSLv3:a, Firefox estää yhteyden ja näyttää sanoman: "Unable to connect securely". Jos näet tämän ilmoituksen, ota yhteyttä sivuston omistajaan ja kerro heille ongelmasta.

Lisävarotoimia

Suojaa tietojasti paremmin hyökkäyksiltä pitämällä Firefox ajan tasalla. Helpoin tapa tähän ovat automaattiset päivitykset:

1. Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "new fx menu" ei ole olemassa., ja seuraavaksi AsetuksetAsetukset.
  2. Napsauta Lisäasetukset-paneelia ja valitse Päivitys-välilehti. Varmista, että vaihtoehto Asenna päivitykset automaattisesti on valittuna.

Jos käytät jakelupakettisi versiota Firefoxista, paneelissa ei ole Päivitys-välilehteä. Firefoxin päivityksistä huolehtii jakelusi Päivityksenhallinta-toiminto ja päivitysten pitäisi asentua automaattisesti.