Allekirjoitukset

"Allekirjoitukset" ovat tekstilohkoja, jotka liitetään automaattisesti kaikkiin lähetettäviin viesteihin; sekä uusin viesteihin, että saapuneiden viestien vastauksiin. Niitä käytetään yleensä lisäyhteystietojen kertomiseen, oikeudellisiin lausekkeisiin tai tarjoamaan muuta tärkeää tietoa, joka on katsottu tärkeäksi kerrottavaksi jokaisessa viestissä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka luot ja muokkaat allekirjoituksia Thunderbirdissä.

Yleistä allekirjoituksista

Allekirjoitus on yleensä seuraavanlainen:

Matti Meikäläinen

Apulaisen varamies

Oyj Suuri yhtiö Abp

Allekirjoitukset luodaan Thunderbirdissä Tilien asetukset-sivulla:

1. Napsauta TyökalutMuokkaa > Tilien asetukset... tai valitse valikkopainikkeesta New Fx Menu Asetukset... > Tilien asetukset....
  2. Napsauta Tilien asetukset -ikkunan kansiopaneelista sitä tiliä, jolle haluat luoda allekirjoituksen.

Jos sähköpostitilejä on useampi, on niille jokaiselle luotava oma allekirjoitus erikseen.

Allekirjoitus muotoilemattomana tekstinä

Määrittele viesteihin liitettävä allekirjoitus muotoilemattomana tekstinä kirjoittamalla haluamasi teksti Allekirjoitus-tekstikenttään. Allekirjoitukset, jotka ovat muotoilematonta tekstiä, toimivat kaikissa viesteissä, myös HTML-muotoilluissa.

...näkyy viestissä näin:

HTML-muotoillut allekirjoitukset

Jos haluat käyttää allekirjoituksissasi HTML-muotoilua, valitse valintaruutu Käytä HTML:ää. Kirjoita sitten haluamasi teksti käyttäen HTML-muotoilutageja. Jos lähetät viestin muotoilemattomana tekstinä (ei siis HTML-muotoiltuna), HTML-tekstimuotoilut ohitetaan.

...näkyy viestissä näin:

Tiedostoihin tallennetut allekirjoitukset

Voit vaihtoehtoisesti myös käyttää tiedostoa, johon allekirjoituksesi on tallennettu. Valitse valintaruutu Liitä tiedosto allekirjoituksena ja valitse tiedosto napsauttamalla painiketta Valitse... . Tiedosto voi sisältää joko muotoilematonta tai HTML-muotoiltua tekstiä. Jos allekirjoituksesi on HTML-muotoiltu, täytyy myös vastaanottajien sähköpostiohjelman tukea HTML-muotoiltuja viestejä. Jos vastaanottaja on poistanut HTML-muotoilun tuen sähköpostiohjelmastaan, allekirjoitus muunnetaan muotoilemattomaksi tekstiksi, eikä kuvia näytetä.

Eräs tapa luoda allekirjoitustiedosto, on käyttää Thunderbirdin Kirjoita viesti -ikkunaa. Esimerkiksi: luo uusi HTML-muotoiltu viesti Thunderbirdissä:

• Napsauta Tiedosto > Uusi > Viesti ,tai valikkopainikkeesta New Fx Menu Uusi viesti > Viesti, tai napsauta Thunderbirdin pääikkunassa Kirjoita-painiketta.

Varmista, että muotoilupalkki on näkyvissä.

HtmlToolbar

Jos muotoilupalkki ei ole näkyvissä, luot viestiä muotoilemattomana tekstinä, et HTML-muotoiltuna. Vaihda HTML-muotoiltuun viestiin:

1. Napsauta Kirjoita-ikkunassa Valinnat > Lähetysmuoto > Vain muotoiltu teksti (HTML).
  2. Luo ja muotoile allekirjoituksesi haluamallasi tavalla. Huomaa, että useita muotoilutyökaluja on myös Kirjoita-ikkunan valikoissa Lisää ja Muotoilu.
  3. Tallenna allekirjoituksesi napsauttamalla Kirjoita-ikkunassa Tiedosto > Tallenna nimellä > Tiedosto.... Varmista, että tallennusikkunassa Tiedostomuoto -alasvetovalikosta valittuna on HTML-tiedosto. Anna nimi tiedostolle ja napsauta Tallenna.
  4. Sulje Kirjoita-ikkuna ja vastaa Tallenna viesti -kehotteessa kysymykseen napsauttamalla Älä tallenna.
  5. Avaa Tilien asetukset -ikkuna ja valitse sähköpostitili vasemman laidan paneelista.
  6. Valitse valintaruutu Liitä tiedosto allekirjoituksena, napsauta painiketta Valitse... ja etsi äsken luomasi allekirjoitustiedosto.

Kuvatiedostojen lisääminen allekirjoituksiin

Jos haluat lisätä allekirjoitukseen kuvan paikalliselta tietokoneelta, seuraa yllä olevia ohjeita HTML-allekirjoituksen luomisesta. Kun muokkaat allekirjoitusta, voit valita siihen kuvan Kirjoita-ikkunan valikkokomennoilla Lisää > Kuva..., ja valitsemalla haluamasi kuvan.

Sen lisäksi, että voit tässä ikkunassa valita käyttämäsi kuvan, voit määritellä kuvalle myös muita ominaisuuksia, kuten kuvan koko; verkko-osoitteen, jos käytät kuvaa linkkinä; sen sijainnin suhteessa tekstiin jne.

Voit myös käyttää verkkopalvelimelle sijoitettua kuvaa. Kirjoita vain kuvan verkkosivun osoite (URL) tiedostonimen sijasta. jos valitset vaihtoehdon Liitä tämä kuva viestiin, kuva liitetään viestiin liitteenä. Jos et valitse tätä vaihtoehtoa, on viestin vastaanottajalla oltava internet-yhteys, jotta hän näkisi kuvan. Muista myös, että tietoturvasyistä monet vastaanottajat ovat määrittäneet sähköpostiohjelmansa olemaan lataamatta viestin ulkopuolista sisältöä, jolloin he eivät näe kuvaa, ellet ole liittänyt sitä viestiin.

vCard -käyntikorttien käyttäminen

vCard on standardi tiedostomuoto elektronisille käyntikorteille. vCard-tiedostot voivat sisältää nimi- ja osoitetietoja, puhelinnumeroita, sähköpostiosoitteita, Internet-osoitteita, logoja, valokuvia jne. Jos saapuvassa viestissä on liitteenä vCard-tiedosto, Thunderbird näyttää vCardin sisällön allekirjoituksena. Thunderbird voidaan määrittää liittämään oma vCardisi lähtevien viestien liitteeksi, joko automaattisesti kaikkiin viesteihin, tai viesti kerrallaan. Lisätietoja saat artikkelista Virtuaalisen käyntikortin käyttäminen.

Allekirjoituksen asettelu

Kun kirjoitat vastausta viesteihin, oletusarvoisesti allekirjoituksesi sijoitetaan lainatun tekstin alle viestin loppuun. Voit muuttaa allekirjoituksen sijaintia Tilin asetukset-ikkunasta:

1. Napsauta joko pääikkunan tai viestin valikkopalkista TyökalutMuokkaa > Tilien asetukset..., tai valikkopainikkeesta New Fx Menu Asetukset... > Tilien asetukset....
  2. Valitse haluamasi tilin alta kansioluettelosta Kirjoittaminen ja osoitteet.
  3. Varmista, että Viestien kirjoittaminen -osiossa valintaruutu Vastatessa liitä alkuperäinen viesti lainauksena on valittu.
  4. Varmista, että sekä sijoita allekirjoitukseni -alasvetovalikossa on valittuna vaihtoehto vastaukseni jälkeen (ennen lainausta).

Tämä asetus voidaan määritellä erikseen jokaiselle tilille ja tilin käyttäjätiedolle.