Ratkaise Firefoxin ongelmia vikasietotilan avulla

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 2929
  • Luotu:
  • Luonut: Ville
  • Kommentti: status update
  • Tarkistettu: Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen sisältö

Vikasietotila on erityinen Firefoxin käynnistysmuoto, jolla voidaan korjata Firefoxin toiminnassa ilmeneviä ongelmia. Vikasietotilassa voit väliaikaisesti palauttaa oletusasetukset tai poistaa lisäosia ja teemoja käytöstä, jotta vikojen etsiminen olisi helpompaa. Voit myös tehdä muutoksista pysyviä.

Huom.: Firefoxin vikasietotilalla ei ole mitään yhteyttä Windowsin vikasietotilaan.

Firefoxin käynnistäminen vikasietotilassa

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu, napsauta sitten ohjepainiketta Help-29Napsauta valikkopainiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta Ohje ja valitse Käynnistä uudelleen ilman lisäosia.... Firefox käynnistyy vikasietotilassa.

Huomaa: Firefox käynnistyy vikasietotilaan myös pitämällä Shift-näppäin pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.pitämällä Option-näppäin pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.suorittamalla Päätteessä komento: firefox -safe-mode
Pääte saattaa kysyä myös asennussijaintia (esim. /usr/lib/firefox)

Vikasietotilan aloitusikkuna

Ikkunasta voit tehdä kolme asiaa:

• Poistu vikasietotilasta valitsemalla Lopeta.
  • Käynnistä Firefox vikasietotilaan valitsemalla Jatka vikasietotilassa. Vikasietotilassa kaikki asennetut lisäosat ja teemat on poistettu käytöstä ja samoin kaikki työkalupalkin muutokset ja muut asetukset on palautettu oletusasetuksiinsa. Nämä muutokset eivät ole pysyviä vaan ovat voimassa vain niin kauan kunnes käynnistät Firefoxin uudestaan normaalitilaan.
  • Tee valitut muutokset Firefoxin asetuksiin valitsemalla Toteuta muutokset ja käynnistä uudelleen. Valinta on mahdollinen vain jos olet valinnut jonkin sen yllä olevista vaihtoehdoista:
Huom.: Seuraavia muutoksia ei voi perua.
    • Poista kaikki lisäosat käytöstä: Kaikki Firefoxiin asennetut lisäosat (teemat ja laajennukset, ei liitännäiset) on poistettu käytöstä kun seuraavan kerran käynnistät Firefoxin normaalitilaan. Muutos astuu voimaan vasta kun valitset ruudun ja Toteuta muutokset ja käynnistä uudelleen.
    • Poista kaikki lisäosat käytöstä: Kaikki Firefoxiin asennetut lisäosat (teemat, laajennukset ja liitännäiset) on poistettu käytöstä kun seuraavan kerran käynnistät Firefoxin normaalitilaan. Muutos astuu voimaan vasta kun valitset ruudun ja Toteuta muutokset ja käynnistä uudelleen.
    • Palauta työkalupalkit oletusasetuksiinsa: Firefoxin työkalupalkit palautetaan muodoltaan alkuperäiseen tilaan, joka tarkoittaa, että mm. palkkien sijainnit ja sisältämät painikkeet palautetaan oletuksiinsa. Muutos astuu voimaan vasta kun valitset ruudun ja Toteuta muutokset ja käynnistä uudelleen.
    • Palauta kirjanmerkit oletuksiinsa: Kaikki kirjanmerkit poistetaan ja korvataan Firefoxin oletuskirjanmerkeillä. Muutos astuu voimaan vasta kun valitset ruudun ja Toteuta muutokset ja käynnistä uudelleen.
    • Palauta kaikki Firefoxin asetukset oletuksiinsa: Kaikki Firefoxin asetukset palautetaan oletuksiinsa. Muutos astuu voimaan vasta kun valitset ruudun ja Toteuta muutokset ja käynnistä uudelleen.
    • Palauta oletushakukoneet: Firefoxista poistetut oletushakukoneet palautetaan. Muutos astuu voimaan vasta kun valitset ruudun ja Toteuta muutokset ja käynnistä uudelleen.

Vikasietotilasta poistuminen

1. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

2. Käynnistä Firefox kuten normaalistikin.

Artikkeli muokattu alkuperäisestä Vikasietotila (mozillaZine KB) -artikkelista