Thunderbird 60 uutuudet

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Tässä artikkelissa kuvaillaan Thunderbirdin version 60.0. näkyvimmät muutokset. Täydelliset tiedot Thunderbirdin version 60 muutoksista löydät englanninkielisestä artikkelista release notes.

Jotkut lisäosat eivät toimi

Thunderbirdiin tehtyjen merkittävien muutosten vuoksi versio 60 ei automaattisesti ota käyttöön lisäosaa, ellei sen tekijä ole merkinnyt sitä yhteensopivaksi version 60 kanssa. Tähän päivään mennessä lisäosien tekijät ovat merkinneet yli 130 lisäosaa yhteensopiviksi Thunderbirdin version 60 kanssa, ja useita lisäosia merkitään yhteensopiviksi viikoittain. Jos jokin lisäosasi ei ole yhtensopiva, ota yhteyttä lisäosan tekijään hänen tukisivustollaan tai sähköpostilla, jonka osoitteen löydät lisäosien verkkosivustolta.

(Päätöstä olla hyväksymättä lisäosaa automaattisesti yhteensopivaksi Thunderbirdin version 60 kanssa ei tehty kevein perustein. Käyttäjäkokemus paranee, koska toimimattomat lisäosat eivät voi estää Thunderbirdin toimintaa. Lisäosien kehittäjien päivitystyötä helpotettiin tekemällä Thunderbirdiin merkittäviä suunnittelu- ja koodimuutoksia, joilla estetään Firefoxista periytyvien muutosten aiheuttamia ongelmia.)

Lisäosien asetusten uusi sijainti valikossa

Lisäosien asetuksia ei enää hallita Lisäosien Asetukset -välilehdeltä. Työkalut-valikkoon on lisäty uusi Lisäosan asetukset -valikko

MainMenuBarOptions

Jos käytät päävalikkoa, vaihtoehdon Työkalut osoittaminen tai sen vieressä olevan >-symbolin napsauttaminen luettelee kaikki lisäosat, joilla on muokattavia ominaisuuksia.

AppmenuShowingADDOnOptions

Muutoksia päiväys- ja aika-asetuksiin

Thunderbirdiin on nyt lisätty mahdollisuus valita, käytetäänkö ohjelmassa järjestelmän kielen vai Thunderbirdin kieliversion mukaisia päiväys- ja aika-astetuksia. Toisin sanoen, esimerkiksi suomenkielinen Thunderbird voi noudattaa saksankielistä päiväysformaattia.

1. Napsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta valikkopalkissa Thunderbird-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Muokkaa-valikkoa ja valitse Asetukset, tai napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuKuvaa "fx57menu" ei ole olemassa. ja valitse AsetuksetAsetukset.
    Thunderbird Menu Options
  2. Valitse Lisäasetukset paneeli, ja siellä Yleiset-välilehti.
  3. Valitse Päiväyksen ja ajan muoto -osiossa Sovelluksen kieli tai Paikallisten asetusten kieli.
  4. Sulje Asetukset-ikkuna napsauttamalla OK-painiketta.Sulje Asetukset-ikkuna napsauttamalla Sulje-painiketta.Sulje Asetukset-ikkuna.

Date and Time

Kirjoita viesti -ikkunan muutokset

Viestiin vastattaessa on Delete-näppäimellä mahdollista poistaa vastaanottaja

Kun siirrät hiiren Vastaanottaja-kenttien otsikoiden ylle (Vastaanottaja:, Kopio:, Piilokopio:, Uutisryhmä:), näet otsikon vasemmalla puolella X-painikkeen, jonka avulla voit poistaa vastaanottajan.

Demonstration of the delete button

Useita parannuksia liitteiden käsittelyyn viestiä kirjoitettaessa

Liitteitä voidaan nyt järjestellä uudelleen keskusteluikkunassa, näppäinkomennoilla tai vetämällä ja pudottamalla. Liitä-painke on siirretty Liitteet-paneelin ylälaitaan. Pikanäppäin Liite-paneelin näyttämiseen ja piilottamiseen on nykyään Alt + E ja sillä voidaan näyttää tai piilottaa Liite-paneeli. Liite-paneeli voidaan näyttää myös oletusarvoisesti uutta viestiä kirjoitettaessa. Ota tämä toiminto käyttöön napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella otsikkoa. Tiedoston sisältävän Liite-paneelin piilottaminen näyttää paperiliitin-kuvakkeen, joka kertoo, että viestiin liittyy liitteitä ja estää niiden lähetämisen vahingossa.

AttachmentReordering

Osoitetta kirjoitettaessa kelvollinen osa osoittesta näytetään lihavoituna

Jotta voitaisiin selvemmin kertoa, miksi jokin tietty osoite on lisätty automaattisesti täydennettävien osoitteiden luetteloon, ehdot täyttävä osa osoitteesta näytetään lihavoituna. Ominaisuuden mail.autoComplete.commentColumn asettaminen arvoon 1 näyttää osoitekirjan, johon osoite on tallennettu.

Osoitekirja

Nyt on mahdollista valita oletusarvoinen Osoitekirja, joka avataan avattaesa Osoitekirja. Oletusarvoisen Osoitekirjan voit valita valikosta napsauttamalla kansiota ja valitsemalla Oletuskansio.

Set Default address book Windows

Staattiset teemat

Nykyään tuetaan WebExtensions API-teknologiaa käyttäviä teemoja. Lisätietoja näistä teemoista saat englanninkielisestä artikkelista https://developer.mozilla.org/en-US/d.../Theme_concepts. Näitä teemoja voidaan rinnastaa kevytteemoihin. Täydellisiä teemoja ja kevytteemoja tuetaan edelleen. (WebExtensions-selainlaajennus API:a ja sähköpostikohtaista API:a tukevat laajennukset ovat suunnitelmissa Thunderbird 60:n tulevissa versioissa)

Kalenteri

Kalenterissa on mahdollista näyttää tapahtumien paikat

Kalneterissa näkyy nyt tapahtuman nimen lisäksi myös sen paikka. Calendar:Location Display

Tätä näkyvyyttä voi säätää Työkalut-valikossa napsauttamalla Asetukset, valitsemalla Kalenteri-paneelin ja siellä Näkymät-välilehden. Location of Display location option

Toistuvien tehtävien kopiointi, leikkaus ja liittäminen

Kuten aikaisemminkin, nyt on toistuvien tehtävien poistamisessa tai muokkamisessa mahdollisuus valita, kohdistaako toimenpiteen valittuun tehtävän esiintymään vai kaikkiin tehtävän esiintymiin. Nykyään tämä on selkeämpää.

Lightning Copy Occurrence Prompt

Jos valittavana on useampia paikallisia kalentereita tai tilattuja kalentereita, on nyt mahdollista valita kalenteri, johon valittu tehtävä liitetään.

Lightning Paste Target Selection

Mahdollisuus lähettää tai olla lähettämättä tapahtumailmoituksia suoraan

Kun työskennellään tapahtumien kanssa, ei vedä ja pudota -toimintojen lisäksi ole enää mahdollista valita ponnahdusikkunasta ilmoitetaanko muille osallistujille muutoksista. Sen sijaan tätä hallitaan suoraan ponnahdusvalikoista.

Tämän muutoksen myötä mahdollisuus luoda sähköpostikutsuja Outlook 2002-kalenterin kanssa on poistettu.

Mahdollisuus pakottaa tapahtumien sähköpostikutsujen lähetäminen CalDAV-kalenterin käyttäjille

Jotkut CalDAV-kalenterit on asetettu huolehtimaan toisten saman kalenteripalvelimen käyttäjien kutsumisesta tapahtumaan. Tämä on saattanut estää muiden osallistujien kutsumisen tapahtumaan. Näille kalentereille voidaan nyt määrittää pakollinen kutsuminen riippumatta palvelimen asetuksista.

Muistutukset voidaan ohittaa myös Vain luku -kalentereissa

Vain luku- kalentereissa määritetyt tapahtuma- ja tehtävämuistutusten ponnahdusikkunat voidaan nyt ohittaa. Toisin kuin muokattavissa kalentereissa, muistutusten lykkääminen ei ole vieläkään mahdollista.

Lightning Reminder Dialog RO

Tämän muutoksen myötä myös mahdollisuus näyttää ohitettuja muistutuksia rajoitettiin vain muokattaviin kalentereihin.

Show Missed Reminders Options

Maildir-kokeellinen ominaisuus

mbox-kansioiden muuttaminen maildir-muotoon ja päinvastoin

Pitkäaikainen pyrkimys antaa Thunderbirdissa mahdollisuus muuntaa viestit nykyisestä muodosta maildir-tallennusmuotoon tai maildir-tallennusmuodosta nykyiseen tallennusmuotoon on nyt tässä julkaisussa toteutettu tarjoamalla työkalut molempiin. Lisää yleistietoa maildir-tallennusmuodosta ja sen käyttöön ottamisesta saat artikkelista Maildirin käyttö Thunderbirdissä. Kaikkien jotka käyttävät maildir-tallennusmuotoa, tulee huomioida, että tämä on edelleen kokeellinen ominaisuus, joka saattaa aiheuttaa odottamattomia virheitä, jotka saattavat johtaa tietojen katoamiseen.

Windows XP:n ja Vistan tuen päättyminen

Windows XP:n ja Windows Vistan tuki Firefox 60:lle päättyi, ja yhdenmukaisesti tämän kanssa Thunderbird ei enää tue näitä käyttöjärjestelmiä. Viimeisin näitä käyttöjärjestelmiä tukeva Thunderbirdin versio on Thunderbird 52.