Thunderbirdin asentaminen Maciin

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Thunderbird asennetaan Mac OS:ään. Muiden järjestelmien asennusohjeet löydät artikkeleista Thunderbirdin asentaminen Windowsissa ja Thunderbirdin asentaminen Linuxille.

Ennen kuin asennat Thunderbirdin, tarkista, että tietokoneesi täyttää järjestelmävaatimukset.

Avaa selaimessa Thunderbirdin lataussivu.

TB download page - Mac

Sivu tunnistaa automaattisesti käyttöjärjestelmäsi ja sen kielen, ja ehdottaa sopivinta versiota Thunderbirdista. Jos haluat ladata Thunderbirdin jollekin muulle käyttöjärjestelmälle tai kielelle, napsauta linkkiä Muut järjestelmät ja kielet latauspainikkeen alapuolella. Jatka napsauttamalla haluamaasi OS X -asennusta.

Kun lataus on valmis, Thunderbirdin ohjelmatiedoston sisältävä levykuva liitetään ja avataan automaattisesti. Jos näin ei tapahdu, kaksoisnapsauta Thunderbirdin levykuvatiedostoa (.dmg-tarkennin). Thunderbird-ohjelman sisältävä Finder-ikkuna avautuu. Vedä ja pudota Thunderbird Ohjelmat-kansioon.

Tässä vaiheessa voit poistaa levykuvan valitsemalla sen Finderin ikkunassa ja painamalla samanaikaisesti näppäimiä command ja E, tai valitsemalla Finderin Tiedosto-valikosta komennon Irrota.

Thunderbird on nyt käyttövalmis. Käynnistä Thunderbird avaamalla Ohjelmat-kansio ja kaksoisnapsauttamalla Thunderbirdin kuvaketta. Saatat saada varoituksen, jossa varoitetaan, että olet ladannut Thunderbirdin verkosta. Koska olet ladannut Thunderbirdin sen viralliselta sivulta, voit jatkaa napsauttamalla Avaa-painiketta.

Vihje: Voit käynnistää Thunderbirdin helposti lisäämällä sen Dockiin. Avaa vain Sovellukset-kansio ja raahaa Thunderbird Dockiin.

Kun käynnistät Thunderbirdin ensimmäisen kerran, saat varoituksen siitä, että Thunderbird ei ole oletussähköpostiohjelma (oletussähköpostiohjelma on ohjelma, joka avautuu, kun esimerkiksi napsautat sähköpostiosoitteen sisältävää linkkiä verkkosivulla). Jos haluat käyttää Thunderbirdiä jatkossa oletussähköpostiohjelmana, napsauta painiketta Kyllä, jolloin se asetetaan oletussähköpostiohjelmaksi. Jos et halua käyttää Thunderbirdiä oletussähköpostiohjelmana, napsauta Ei.

Katso myös