Kuinka otan käyttöön seuraamisenestotoiminnon?

Firefoxin voi asettaa ilmoittamaan verkkosivustoille, ettet halua niiden seuraavan verkkokäyttäytymistäsi. Tämä artikkeli kertoo, mitä seuraaminen on ja kuinka Älä seuraa -ominaisuuden voi ottaa käyttöön.

Seuraaminen

Monet suositut verkkosivut seuraavat käyttäjiensä toimintaa ja myyvät tai välittävät näitä tietoja eteenpäin muille yrityksille. Tätä tietoa voidaan käyttää kohdistetun mainonnan näyttämiseen ja kohdistetun tuote- ja palvelutarjonnan esittämiseen. Firefoxin seuraamisenestotoiminto (Do Not Track) antaa käyttäjän kertoa verkkosivuille, niiden mainostajille ja muille sisällöntarjoajille, ettei halua toimintaansa seurattavan.

Seuraamisenesto-asetuksen kunnioittaminen on vapaaehtoista — yksittäisten verkkosivujen ei tarvitse huomioida sitä. Verkkosivut, jotka tätä asetusta kunnioittavat, lopettavat seuraamisesi automaattisesti ilman, että sinun tarvitsee tehdä enää mitään. Seuraamisenestotoiminnon ottaminen käyttöön ei vaikuta verkkosivuille kirjautumiseen tai saa Firefoxia unohtamaan tietojasi — kuten ostoskorien sisältöjä, sijaintitietoja tai kirjautumistietoja.

Huomaa: Saatat nähdä vähemmän aiheeseen liittyviä mainoksia, jos otat käyttöön seuraamisenestotoiminnon.

Seuraamisenestotoiminnon käyttöönotto

Seuraamisenesto on oletuksena pois käytöstä, paitsi Yksityisessä selauksessa, jossa se on oletusarvoisesti käytössä. Saat sen käyttöön seuraavasti:

1. Mallia "OptionsPreferences" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  2. Valitse Tietosuoja-paneeli.
  3. Napsauta muokata Älä seuraa -asetuksia. -linkkiä.
  4. Varmista, että Käytä Älä seuraa -ominaisuutta aina on valittuna.
    Fx49Privacy-DoNotTrack
  5. Napsauta OK.
  6. Mallia "CloseOptionsPreferences" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  1. Mallia "OptionsPreferences" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli.
  3. Vieritä Seurannan suojaus -osioon.
    Fx56Privacy&Security-DoNotTrackFx57DoNotTrack
  4. Valitse Lähetä sivustoille Älä seuraa -signaali, että et halua sinua seurattavan -kohdan alapuolelta asetus Aina.
  5. Mallia "CloseOptionsPreferences" ei ole olemassa tai sille ei ole hyväksyttyjä muutoksia.