Firefoxia ei voi asettaa oletusselaimeksi

Tässä artikkelissa kerrotaan vaihtoehtoisia tapoja asettaa Firefox oletusselaimeksi, jos sen asettaminen oletusselaimeksi Firefoxin AsetuksetAsetukset -ikkunassa ei toimi.

Tämän ongelman oireita voivat olla:

• Firefox ilmoittaa, että se ei ole oletusselain, kun tarkistat asian Firefoxin AsetuksetAsetukset-ikkunassa.
  • Firefox kysyy, asetetaanko se oletusselaimeksi, aina kun käynnistät Firefoxin.
  • Muissa ohjelmissa olevat linkit eivät avaudu Firefoxissa.

Firefoxin asetuksista

Suositeltu tapa Firefoxin asettamisesta oletusselaimeksi on kuvattu artikkelissa Firefoxin asettaminen oletusselaimeksi. Useimmat kolmannen osapuolen ohjelmat avaavat linkit Firefoxissa, jos Firefox on asetettu oletusselaimeksi tällä tavalla.

Jos olet kokeillut artikkelin Firefoxin asettaminen oletusselaimeksi ohjeita, eivätkä ne auttaneet, seuraa alla kuvattuja ohjeita.

Käyttöjärjestelmän avulla

Windows 7 ja Vista

1. Avaa Käynnistä-valikko napsauttamalla Windows-kuvaketta. Valitse tämän jälkeen Ohjauspaneeli. Ohjauspaneelin ikkuna avautuu.
  2. Napsauta Ohjelmat-linkkiä. Ohjelmat-paneeli avautuu.

3. Napsauta Oletusohjelmat-otsikon alapuolelta Määritä oletusohjelmat-linkkiä. Määritä oletusohjelmat paneeli avautuu.

4. Valitse napsauttamalla Ohjelma-luettelosta Firefox.
  5. Napsauta seuraavaksi linkkiä Aseta tämä ohjelma oletukseksi.

Windows XP

1. Avaa Ohjauspaneeli napsauttamalla Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitsemalla sitten Ohjauspaneeli
    • Jos Ohjauspaneelin ikkunassa on otsikko Valitse luokka, napsauta ikkunan vasemmassa laidassa linkkiä Vaihda perinteiseen näkymään.
  2. Napsauta Ohjauspaneelin Lisää tai poista sovellus -kuvaketta. Lisää tai poista sovellus -ikkuna avautuu.
  3. Napsauta ikkunan vasemmassa laidassa Valitse käytettävät ohjelmat-kuvaketta.
  4. Napsauta Valitse määritys-luettelossa Mukauta-radiopainiketta, jolloin luettelo laajenee.
  5. Valitse Oletusselain-otsikon alla Mozilla Firefox-valinnan edessä oleva radiopainike.

6. Sulje ikkuna napsauttamalla OK-painiketta.

Ubuntu Linux

1. Avaa Järjestelmävalikko ja valitse Järjestelmäasetukset....
  2. Napsauta Järjestelmäasetukset-ikkunassa Järjestelmä-osassa Tiedot-kuvaketta.
  3. Valitse avautuvan Tiedot-ikkunan vasemman laidan luettelosta vaihtoehto Oletussovellukset.
  4. Valitse Verkkoselain-alasvetovalikosta Firefox-selain.
  5. Sulje Tiedot-ikkuna napsauttamalla vasemman yläkulman x-painiketta.

Mandriva Linux + KDE 4

1. KDE-järjestelmäasetuksista valitse Lisäasetukset-välilehdeltä Tiedostosidokset-kuvake.
  2. Napsauta html-välilehteä tekstin alta, valitse Firefox valikosta ja nosta se listan kärkeen.
  3. Napsauta Toteuta-painiketta.

Fedora Linux + KDE 4

1. Avaa Ohjelmat-valikosta Järjestelmäasetukset-välilehti ja valitse Oletusohjelmat-kuvake.
  2. Napsauta WWW-selain riviä lueteltujen palveluiden listassaja kirjoita firefox oletuskomponentti-valikkoon.
  3. Napsauta Toteuta-painiketta.
  1. Avaa Dockista Safari.
  2. Napsauta valikkopalkissa Safari-valikkoa ja valitse Asetukset....
  3. Napsauta Yleiset-kuvaketta, jolloin Yleiset asetukset -paneeli aukeaa.
  4. Valitse Oletusselain-alasvetovalikosta Firefox.

5. Sulje Safari.

Ongelmallisia ohjelmia

Jotkut ohjelmat ovat koodattu niin, että ne aukaisevat linkit internet explorerissa, eivätkä oletusselaimessa. Tiedetyt, näin tekevät ohjelmat on listattu alla ja nimen rinnalla on ongelmankorjaustapa.

• MSN Messenger
  • AIM 5.9 - Päivitä AIM uusimpaan versioon.