Firefox OS:n näppäimistöasetukset ja vihjeet

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Voit helposti muokata näppäimistön ulkoasua kielellesi ja muuttaa näppäimistön äänen, värinän, automaattisen korjauksen ja sanaehdotusten asetuksia. Tässä artikkelissa kerrotaan, missä nämä asetukset ovat ja annetaan vihjeitä, jota tekevät kirjoittamisesta laitteellasi helppoa.

Huomaa:Firefox OS:ää ei tällä hetkellä saa suomenkielisenä!

Näppäimistön asetukset

1. Avaa Settings-sovellus.
  2. Vieritä alas Personalization-osioon ja valitse Keyboard.
  3. Keyboard-asetuksissa voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä äänen, värinän, sanojen automaattisen korjaamisen ja sanaehdotukset. Voit myös valita haluamasi näppäimistön ulkoasun.
    change_keyboard

Näppäimistövihjeitä

• Jos haluat kirjoittaa ISOILLA KIRJAIMILLA, kaksoisnapauta Shift-näppäintä, jolloin se muuttuu siniseksi. Tämä vastaa pöytäkoneen Caps Lock -asetusta.
    All caps
  • Napauta ja pidä alhaalla näppäintä, jolloin voit valita vaihtoehtoisista ja erikoismerkeistä.
    Special characters
  • Jos asetus Word suggestion (sanaehdotukset) on otettu käyttöön, voit kirjoittaa nopeammin valitsemalla ehdotetun sanan näppäimistön yläpuolella olevasta luettelosta.
    Word suggestion
  • Jos asetus Auto correction (automaattinen korjaus) on otettu käyttöön, väärin kirjoitetut sanat korjataan automaattisesti korostettuun ehdotukseen, kun napautat välilyöntiä tai siirryt seuraavaan sanaan. Voit kumota automaattisen korjauksen napauttamalla askelpalautinta.
    Huomaa: Tämä ominaisuus vaatii toimiakseen Firefox OS version 1.1 tai uudemman. Jos et ole varma mikä Firefox OS:n versio on käytössä, katso ohjeet täältä.
    Auto-correct