Firefox OS - käytön aloittaminen

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Tervetuloa Firefox OS:n käyttäjäksi! Tämä artikkeli kattaa kaikki perusteet, joilla pääset alkuun. Artikkelissa on myös linkkejä muihin artikkeleihin, joita saatat haluta tutkia myöhemmin.

Yhdisty!

Firefox OS-laitteessasi on tietoliikenneyhteys, jolla pysyt verkossa liikkeelläkin. Voit käyttää myös Wi-Fi -verkkoja, jotka ovat usein nopeampia, eivätkä rasita puhelinlaskuasi.

Jos haluat yhdistää Wi-Fi -verkkoon:

1. Avaa Settings-sovellus ja valitse Wi-Fi.
  2. Napauta Wi-Fi päälle ja yhdistä käytettävissä olevaan verkkoon napauttamalla sitä.

Katso lisätietoja artikkelista Pysy yhteydessä Wi-Fi- ja matkapuhelinverkkojen avulla

Löydä hienoja sovelluksia

Eräs hienoimmista älypuhelimen ominaisuuksista on mahdollisuus käyttää sovelluksia, jotka tekevät elämästä helpompaa. Firefox OS:ssä on kaksi tapaa löytää sovelluksia.

Lataa ja asenna sovellukset Marketplacesta

Marketplace-sovelluksessa on erilaisia käteviä sovelluksia, jotka vain odottavat sinua. Selaa nopeasti suosittuja, uusia ja suositeltuja sovelluksia..

Marketplace intro

Lisätietoja Marketplacesta saat artikkelista Sovellusten lataaminen ja asentaminen.

Mukautuvalla haulla löydät räätälöityjä sovelluksia

Firefox OS:ssä on helppokäyttöinen mukautuva sovellushaku. Kirjoita vain sana, esimerkiksi "sushi" ja löydä siihen liittyviä mobiilisovelluksia. Jotkin sovellukset voivat jopa mukauttaa sisältöään olinpaikkasi mukaan.

1. Kirjoita avainsana hakukenttään.
  2. Napauta sen jälkeen sovellusta, jolloin voit kokeilla sitä ilman lataamista tai asentamista.
    Search apps

Lue artikkelista Löydä räätälöityjä sovelluksia mukautuvalla haulla lisää, mitä kaikkea voit tehdä.

Tuo ja hallinnoi yhteystietojasi

Contacts-sovellus tekee ystävillesi soittamisesta tai viestittämisestä helppoa.

• Tuo SIM-kortin, Facebookin, Gmailin, Outlookin (ja Hotmailin) tai SD-kortin yhteystiedot napauttamalla ratas-kuvaketta Contacts-sovelluksen oikeassa yläkulmassa.
    Import contacts intro

Voit tehdä myös paljon muuta - katso lisätietoja artikkelista Tuo, lisää ja hallinnoi yhteyshenkilöitäsi Firefox OS:ssä

Pysy yhteyksissä viestien avulla

Messages-sovelluksella lähetät lyhyitä tekstiviestejä, kuvia ja videoita ystävillesi. Lähetä viesti näin:

1. Avaa Messages-sovellus sms app.
  2. Aloita napauttamalla uuden viestin painiketta Editmessages.
  3. To:-kenttään voi kirjoittaa joko puhelinnumeron tai henkilön, jolle haluat lähettää viestin, tai voit lisätä vastaanottajan Contacts-sovelluksesta napauttamalla Yhteyshenkilöt-painiketta contact button.
  4. Kirjoita viesti ja lähetä se napauttamalla Send-painiketta, kun olet valmis.

Katso yksityiskohtaisemmat tiedot artikkelista Send messages.

Sähköpostin asetukset

Firefox OS tukee seuraavia sähköpostitilejä: Gmail, Yahoo ja Outlook (myös Hotmail).

• Avaa Mail-sovellus ja syötä nimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasanasi ja napauta Next. Loppu sujuu automaattisesti.
    email_setup

Haluatko tietää enemmän sähköpostista. Katso artikkelia Sähköpostin lähetys ja hallinnointi

Laita puhelimesi soimaan

Ota musiikkisi mukaasi!

1. Avaa Settings-sovellus, vieritä alas osioon Device ja napauta Media storage. Napauta päälle USB mass storage.
  2. Liitä laitteesi tietokoneeseesi USB-kaapelilla.
  3. Vedä musiikkitiedostosi laitteesi SD-kortille.
    Drag music Win7Drag music Mac

Voit ladata musiikkia myös selaimesta tai vastaanottaa sitä Bluetoothilla. Katso ohjeet artikkelista Adding music.