Lähettäjän estäminen

Thunderbirdissä ei ole asetusta, jolla tietyt lähettäjät tai verkkotunnukset saataisiin estettyä. Voit kuitenkin käyttää ei-toivottujen viestien hävittämiseen viestisuodattimia.

Viestisuodattimet ovat tilikohtaisia, eli ne on asetettava toimimaan jonkin tietyn tilin alla. Tässä on helpoin tapa tehdä se:

• Valitse jokin viesti siltä lähettäjältä, jonka halua estää.
Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl -painike painettuna ja napsauta Lähettäjä-kentässä lähettäjän osoitetta. Valitse ponnahdusvalikosta Luo viestistä suodatin....

block sender

• Seuraavaksi aukeaa Suodatusehdot-ikkuna, johon sähköpostiosoite on jo valmiiksi lisätty.
    1. Anna suodattimelle nimi. Esimerkiksi "Musta lista" on aivan kelvollinen nimi.
    2. Valitse ikkunan alaosassa Suorita nämä toiminnot:-kehyksessä alasvetovalikosta vaihtoehto Poista viesti.

filter rule

• Tallenna suodatin napsauttamalla OK. Seuraavan kerran, kun tästä osoitteesta lähetetään viesti, se poistetaan automaattisesti.

Voit myös muokata luomaasi suodatinta. Valitse Työkalut-valikosta Viestisuodattimet.... Jokaista estettävää sähköpostiosoitetta varten ei tarvitse luoda erillistä suodatinta. Olet nyt luonut Musta lista -nimisen suodattimen, ja kun seuraavan kerran haluat estää jonkin osoitteen viestit, voit lisätä osoitteen suodattimeen napsauttamalla suodattimen ehtokentässä +-painiketta ja lisäämällä uuden osoitteen. Varmista, että ehtokentän yläpuolella olevista vaihtoehdoista on valittuna Osumat täyttävät jotkin ehdoista, koska haluat estää minkä tahansa annetuista osoitteista.