Avaa videot, animaatiot ja pelit asentamalla Flash-liitännäinen

Muutoksen tiedot
  • Muutoksen tunniste: 104089
  • Luotu:
  • Luonut: Jarmo
  • Kommentti: Päivitetty uusimman en-version 99578 mukaiseksi
  • Tarkistettu: Kyllä
  • Tarkistettu:
  • Tarkistaja: jjuslin
  • Onko hyväksytty? Kyllä
  • Onko nykyinen versio? Ei
  • Valmis käännettäväksi: Ei
Muutoksen lähde
Muutoksen sisältö

Adobe Flash Player on liitännäinen, jolla selaimet, kuten Firefox, voivat näyttää Flash-mediaa verkkosivuilla. Flash-tekniikkaa käytetään usein animaatioissa, videoissa ja peleissä. Tässä artikkelissa kerrotaan kuinka Flash asennetaan.

Kun vierailet sivulla, joka käyttää Flashiä ja liitännäistä ei ole asennettu, näet viestin "Sivun sisällön näyttämiseen tarvitaan liitännäinen" niissä osissa sivua, jotka vaativat Flashin:

flash required fx35

Asenna uusin Flash Player -liitännäinen seuraamalla alla olevia ohjeita.

Flash-liitännäisen asentaminen Liitännäisten etsijällä

Jos et ole asentanut Flash-liitännäistä, saatat nähdä keltaisenmustan ilmoituspalkin, jossa on Etsi puuttuvia liitännäisiä -painike. Tämä on liitännäisten etsijä eikä se toimi OS X:lläLinuxilla. Voit asentaa Flashin osion Flash-liitännäisen asentaminen käsin ohjeilla.

Missing plugin macMissing plugin lin

Jos et ole asentanut Flash-liitännäistä, saatat nähdä ilmoituspaneelin, jossa on Asenna Flash-painike. Tämä on liitännäisten etsijä, eikä se toimi OS X:lläLinuxilla. Voit asentaa Flashin osion Flash-liitännäisen asentaminen käsin ohjeilla.

Flash1 29 - MacFlash1 29 - Lin

1. Mene sivulle, joka käyttää Flash-liitännäistä, esimerkiksi Adoben testisivulle.
  2. Sivun ylälaitaan ilmestyy keltainen ilmoituspalkki. Napsauta Etsi puuttuvia liitännäisiä, jolloin Liitännäisten etsijä -ikkuna avautuu.Sivulle avautuu ilmoituspaneeli. Napsauta painiketta Asenna Flash, jolloin Liitännäisten etsijä -ikkuna avautuu.
    Flash win1Flash1 29 - Win
  3. Valitse listasta Flash-liitännäisen viimeisin versio ja napsauta Seuraava>.
    • Jos Windows kysyy suostumustasi Adobe Flash Playerin asennukseen, napsauta Kyllä.
  4. Valitse Flashin asennusikkunassa Olen lukenut lisenssisopimuksen ehdot ja hyväksyn ne -valintaruutu ja aloita asennus napsauttamalla Asenna-painiketta.
    Flash win4 - Finnish
  5. Kun asennus on valmis, napsauta Valmis-painiketta, jolloin sivu latautuu uudestaan ja Flashin pitäisi olla asentunut.

Flash-liitännäisen asentaminen käsin

1. Mene Adoben Flash Player -lataussivulle ja lataa Flashin asennusohjelma.
    Varoitus: Adoben lataussivu saattaa sisältää valintalaatikon, jolla valitaan asennuksen yhteydessä asennettavat lisäohjelmat (kuten Google Chrome tai McAfee Security Scan). Ellet poista valintaa ennen latausta, nämä ohjelmat asennetaan tietokoneellesi Flashin asennuksen päätyttyä.
  2. Kun lataus on valmis, sulje Firefox:

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

3. Avaa lataamasi Flash-asennusohjelma ja seuraa ohjeita.
Huomaa: Jos Flash-asennusohjelman kanssa on ongelmia, voit ladata tästä linkistä täyden Flash-asennusohjelman.
  1. Siirry Adoben Flash Player -lataussivulle ja lataa Flash-asennusohjelma.
  2. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

3. Avaa lataamasi tiedosto (install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Suorita asennusohjelma avaamalla Finderissa Install Adobe Flash Player.app ja seuraa sen ohjeita.
  1. Siirry Adoben Flash Player -lataussivulle.
  2. Kun ilmoitus aukeaa, tallenna tiedosto (i.e. install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz).
  3. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje. Napsauta Firefox-valikkoa ruudun yläosassa ja napsauta sitten Sulje Firefox.Napsauta Firefox-valikkoa Fx57Menu ja napsauta sitten Sulje.

4. Avaa Pääte-ikkuna (Terminal) (napsauta Gnomessa Sovellukset (Applications) -valikkoa, valitse Apuohjelmat (Accessories) ja valitse sitten Pääte (Terminal).)
  5. Siirry Pääte-ikkunassa hakemistoon, johon latasit tiedoston (esim. cd /home/user/Downloads).
  6. Pura libflashplayer.so lataamastasi tiedostosta komennolla tar -zxvf install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz.
  7. Vaihda pääkäyttäjäksi (super user), kopioi purettu tiedosto, libflashplayer.so, Firefoxin asennushakemistossa alikansioon plugins. Jos Firefox on esimerkiksi asennettu hakemistoon /usr/lib/mozilla, käytä komentoa sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins ja anna pääkäyttäjän salasana kysyttäessä.

Flashin pitäminen ajan tasalla

Flash-liitännäisen uusimpien versioiden pitäisi toimia paremmin ja kaatua harvemmin. Voit tarkistaa, onko Flash ajan tasalla Mozillan liitännäisten tarkistussivulta. Jos sivusto kertoo liitännäisen olevan vanhentunut, asenna uusin versio käsin seuraamalla yllä olevia ohjeita.

Flash-liitännäisen ongelmien korjaaminen

Korjaa Flashin ongelmia ja pidä liitännäinen ajan tasalla artikkelin Flash-liitännäinen - Pidä se ajan tasalla ja korjaa sen ongelmia ohjeilla.