Buscar en Ayuda

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

diacrieten worden niet herkent hoe los ik dit op??

  • 8 respuestas
  • 1 tiene este problema
  • 3 visitas
  • Última respuesta de cor-el

more options

ï ô ë en andere diacrieten worden weer gegeven als zwarte ruiten met een vraag teken er in op mijn web site . Als ik de site open met een andere browser heb ik hier geen last van?? Hoe los ik dit op?

ï ô ë en andere diacrieten worden weer gegeven als zwarte ruiten met een vraag teken er in op mijn web site . Als ik de site open met een andere browser heb ik hier geen last van?? Hoe los ik dit op?

Todas las respuestas (8)

more options

Dit probleem kan op verschillende manieren worden veroorzaakt, dus er zijn een aantal dingen die u kunt proberen om dit op te lossen.
Het kan worden veroorzaakt door een probleem met de buffer. Om te beginnen zou ik daarom de buffer leegmaken om te zien of dat helpt. Ook kan dit worden veroorzaakt door een probleem met een add-on. Probeer daarom eens om Firefox te starten in de veilige modus, dat wil zeggen met alle add-on's uitgeschakeld.
Ook kan dit worden veroorzaakt door een probleem met het lettertype, Firefox kan dan bepaalde letters niet tonen. U kunt eens proberen om de pagina in en uit te zoomen en kijken of dat werkt.
Ook is het mogelijk dat er een probleem is met de character-encoding. Het is mogelijk dat er in de headers van de pagina een andere character-encoding staat dan in de pagina zelf. Bij Firefox heeft de encoding van de header altijd voorrang op die van de pagina zelf. Andere browsers hebben zo hun eigen regels. U kunt dit controleren door rechtstreeks in de headers te kijken of in het menu Beeld>Tekenset een andere tekenset te kiezen en dan kijken of dat helpt. In dat geval dient dit op de server opgelost te worden.
Ook is het mogelijk dat er in about:config een wijziging is gemaakt bij de instellingen voor de http encoding (zie vraag 929732)

more options

Can you post a link?

Usually the first to check is the character encoding that Firefox uses (Unicode UTF-8 or an 8 bit Western or Windows encoding).
If the latter is used then problems may occur if the server doesn't send an encoding or the wrong encoding or the document.

  • Firefox menu button > Webontwikkelaar > Tekenset
  • Beeld > Tekenset

Modificadas por cor-el el

more options

the used code is Unicde UTF-8 The link is www.grootgenoegen.nl

more options

You get this problem if Unicode (UTF-8) encoding is selected.
It does work with the default Western (ISO-8859-1) or Windows-1252 encoding.

You do not specify an encoding in the file and the server doesn't send an encoding either, so Firefox may guess the wrong encoding in your case if Unicode gets selected.
In my case I get iso-8859-1 encoding if I check it via Tools > Page Info > Media (Extra > Pagina-info > Media) or Beeld > Tekenset.

What is the default encoding setting?

  • Extra > Opties > Inhoud > Geavanceerd > Standaard tekenset
more options

the default encoding I have set in Western (iso-8859-1) the result where the same black blok with ?

more options

Do you see those characters on these pages?

If not then there is a problem with the font that Firefox is using.

You can use this extension to see which fonts are used for text that is selected (right-click context menu: Show fonts in selection).

more options

The caracters on the selected page i can see

the selected fonts on my page are Aril unicode ms I have tried other but with the same result

more options

Did you try to change the encoding on your pages to Westers (ISO-8859-1)?