Bescherming tegen volgen in Firefox OS

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Deze functie wordt binnenkort in Firefox OS beschikbaar.

Volgen (‘tracking’) refereert doorgaans aan het verzamelen van de navigatiegegevens van een persoon op meerdere websites. De functie Bescherming tegen volgen gebruikt een door Disconnect aangeboden lijst voor het herkennen en blokkeren van volgers.

Lees meer over volgen en de standaarden die Disconnect gebruikt om deze lijst samen te stellen. Lees meer over de door Firefox OS gebruikte lijsten voor Bescherming tegen volgen.

Bescherming tegen volgen aanzetten

1. Tik op de app Instellingen.
  2. Scroll omlaag naar de sectie Privacy & beveiliging en tik op Browserprivacy.
  3. Tik op de schakelaar naast Bescherming tegen volgen om dit aan te zetten.
  4. Sluit de app Instellingen. U kunt nu op het web surfen.

Bescherming tegen volgen uitzetten

1. Tik op de app Instellingen.
  2. Scroll omlaag naar de sectie Privacy & beveiliging en tik op Browserprivacy.
  3. Tik op de schakelaar naast Bescherming tegen volgen om dit uit te zetten.
  4. Sluit de app Instellingen.