Viestien etäsisältö

Sähköpostiviestit voivat sisältää ulkoista sisältöä (kutsutaan myös etäsisällöksi), kuten kuvia tai tyylisivuja. Oletusarvoisesti Thunderbird ei lataa etäsisältöä automaattisesti, vaan näyttää tiedotepalkin, jossa kerrotaan etäsisällön estämisestä tietosuojan ja yksityisyydensuojan vuoksi.

Mitä on etäsisältö ja miksi se on estetty

Etäsisältö on niitä viestin osia (esimerkiksi kuvia, tyylisivuja tai videoita), joita ei sisällytetä itse viestiin, vaan jotka ladataan internetistä viestiä luettaessa.

Etäsisällöllä on vaikutusta yksityisyydensuojaan, koska sen avulla viestin lähettäjällä on mahdollisuus tietää:

• viestin lukemisen ajankohta aina kun se avataan
  • karkeaa tietoa käytettävästä ohjelmasta ja käyttöjärjestelmästä
  • karkea maantieteellinen sijainti (perustuu IP-osoitteeseen)
  • että viestin vastaanottajan sähköpostitili on käytössä

Nämä tiedot ovat lähes samoja, joita verkkosivut yleisesti keräävät normaalin selailun yhteydessä. Viestien etäsisältö on erilainen siinä suhteessa, että se on lähtökohtaisesti osoitettu vastaanottajalle, jolloin voidaan olettaa, että sisällön käyttäminen voidaan yhdistää sähköpostiosoitteeseen. Tästä syystä myös roskapostit sisältävät usein kuvia (tunnetaan myös nimellä "web bug"), jotka antavat roskapostin lähettäjälle mahdollisuuden merkitä sähköpostiosoitteen käytössä olevaksi, jos kuva ladataan.

Näin Thunderbird suojelee yksityisyyttäsi

Thunderbird estää kaiken etäsisällön oletusarvoisesti, jolloin viestin lähettäjä ei saa mitään tietoja sinusta. Sen sijaan Thunderbird näyttää ilmoituksen Thunderbird ei ladannut viestiin liitettyä etäsisältöä yksityisyydensuojan vuoksi.

Remote content blockedRemote content blocked Lin

Näytä tietyn viestin, lähettäjän tai sivuston etäsisältö

Jos luotat lähettäjään, voit sallia etäsisällön lataamisen. Sähköpostit näyttävät paremmilta, kun kuvat ja tyylisivut on sallittu. Lataa etäsisältö napsauttamalla ilmoituksen AsetuksetAsetukset-painiketta, ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Remote content blocking options WinRemote content blocking options Remote content blocking options Win TB45Remote content blocking options TB45

• Näytä etäsisältö tässä viestissä, jolloin ainoastaan tämän viestin etäsisältö näytetään
  • Muokkaa etäsisällön asetuksiaasetuksia, jolloin etäsisältö näytetään oletuksena (katso lisätietoja seuraavasta osiosta)
  • Salli etäsisältö lähteestä <verkkosivu>, jolloin tälle sivustolle talletettu etäsisältö näytetään (voit ladata etäsisällön kaikilta sivustoilta napsauttamalla Salli etäsisältö edellämainitusta/kaikista edellämainituista lähteestä)
  • Salli etäsisältö lähteestä <lähettäjän osoite>, jolloin tämän lähettäjän viesteissä oleva etäsisältö näytetään.
Salli etäsisältö lähteestä… lisää lähettäjän osoitteen tai sivuston (jotka on tällä hetkellä estetty) etäsisällön estojen poikkeuslistaan.

Huomaa kuitenkin, että verrattuna sivustoihin, jotka tarjoavat etäsisältöä, sähköpostiosoitteet on helppo väärentää. Siihen asti, kun verkkoa ei ole vaarannettu, viestin sisällön väärentäminen on huomattavasti vaikeampaa kuin sähköpostiosoitteen väärentäminen.

Etäsisällön näyttäminen oletusarvoisesti

Jos olet valmis hyväksymään kaikkien viestien etäsisällön näyttämisen vaikutukset yksityisyydensuojaasi, Thunderbird antaa mahdollisuuden ladata etäsisällön oletusarvoisesti. Toimi seuraavasti:

1. Napsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta valikkopalkissa Thunderbird-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Muokkaa-valikkoa ja valitse Asetukset, tai napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuKuvaa "fx57menu" ei ole olemassa. ja valitse AsetuksetAsetukset.
  2. Valitse Tietosuoja-paneeli.
  3. Valitse Salli etäsisältö sähköposteissa-valintaruutu, jolloin kaikki etäsisältö ladataan oletusarvoisesti.
    • Voit sulkea säännöstä pois yksittäisiä sivustoja. Napsauta Poikkeukset…-painiketta, kirjoita sivusto tai sähköpostiosoite ja napsauta Estä- tai Salli-painiketta.