Ruimtes modereren in Hubs

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Er zijn diverse moderatiefuncties in Hubs die eigenaren van ruimtes kunnen gebruiken om de aanwezigen een positieve ervaring te bieden.

Merk op dat wanneer u een ruimte in Hubs creëert, deze standaard privé is. Het delen van de koppeling of toegangscode met anderen stelt hen in staat die specifieke ruimte te betreden. U moet zich daarom bewust zijn van wie over de koppeling beschikt. Er zijn enkele gebruiksgevallen te bedenken waarin gemeenschappen hun Hubs-ruimtes publiek toegankelijker willen maken.

Ruimtenaam wijzigen

Om de naam van een ruimte te wijzigen, selecteer Room Settings in het vervolgkeuzemenu, voer een nieuwe naam in en selecteer Apply.

Scène van de ruimte wijzigen

Lees Scènes in Hubs voor meer info over het wijzigen van de scène van een ruimte.

Hubs-ruimtemoderatoren promoveren

Als u in een Hubs-ruimte bent met andere vertrouwde gebruikers, dan kan de eigenaar van de ruimte andere gebruikers promoveren om ze ook moderatierechten te geven. Gepromoveerde moderatoren hebben dezelfde rechten als een eigenaar van een ruimte. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat tot moderator gepromoveerde gebruikers betrouwbaar zijn, aangezien ze de ruimte kunnen hernoemen, scènes kunnen veranderen en de ruimte kunnen sluiten.

Om andere gebruikers tot moderator te promoveren, selecteer de gebruiker in de gebruikerslijst en selecteer de knop Promote. Gebruikers moeten zijn aangemeld om tot moderator te kunnen worden gepromoveerd.

Hubs-ruimte sluiten

Als u klaar bent met een Hubs-ruimte, dan kunt u de ruimte sluiten door op het menupictogram te klikken of tikken en Close Room te selecteren. Als u een Hubs-ruimte sluit, werken koppelingen en codes voor de ruimte voor niemand meer, ook niet voor de eigenaar van de ruimte.

Lidmaatschapsrechten voor een ruimte wijzigen

U kunt opgeven of gebruikers in de ruimte objecten kunnen maken en verplaatsen, inhoud kunnen vastzetten en met de pen kunnen tekenen. Om deze rechten voor uw Hubs-ruimte te configureren, klik of tik op het menupictogram, selecteer Room Settings en schakel de rechten die u wilt instellen om. Standaard zijn alle rechten van de ruimte ingeschakeld.

Een gebruiker uit een ruimte verwijderen/gooien

U kunt een gebruiker uit een ruimte gooien, wat ook al hun niet-vastgezette objecten uit de ruimte verwijdert. Het is belangrijk om op te merken dat gebruikers met een koppeling naar de ruimte nog steeds de ruimte opnieuw kunnen betreden, zelfs nadat ze zijn verwijderd. Om een gebruiker tijdelijk uit een ruimte te gooien, kan de eigenaar van een ruimte de optie Kick in het avatarmenu gebruiken tijdens de Pauzeermodus.

Hubs-ruimtes aan kanalen koppelen via de Discord-server

U kunt een Hubs-ruimte koppelen aan een kanaal in de Discord-server en uw serverleden toegang geven met hun Discord-accounts. Een gebruiker van uw server verbannen of ze uit het kanaal verwijderen voorkomt dat ze de gekoppelde Hubs-ruimte opnieuw kunnen betreden, zelfs als die gebruiker de koppeling naar de ruimte nog heeft.

Meer info over de Hubs Discord Bot