Viestivälilehdet

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Viestivälilehtien avulla voidaan viestit, kansiot, hakutulokset ja jopa tiettyä verkkosisältöä näyttää omissa välilehdissään samassa Thunderbirdin ikkunassa. Samalla tavalla kuin Firefoxissa, voidaan näyttää useampia viestejä avaamatta useampia viesti-ikkunoita.

Välilehtien käytön muuttaminen

Välilehtien käyttö riippuu asetuksista. Thunderbird antaa mahdollisuuden valita, avataanko viestit uudessa välilehdessä, uudessa ikkunassa vai olemassaolevassa ikkunassa. Tätä ominaisuutta voi muuttaa Thunderbirdin asetuksista:

1. Napsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Työkalut-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta valikkopalkissa Thunderbird-valikkoa ja valitse AsetuksetNapsauta Thunderbird-ikkunan yläosassa Muokkaa-valikkoa ja valitse Asetukset, tai napsauta Valikko-painiketta New Fx MenuKuvaa "fx57menu" ei ole olemassa. ja valitse AsetuksetAsetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset-paneeli
  3. Napsauta Lukeminen ja näyttö -välilehteä.

Pref for Changing Tab Behavious when opening Messages

Kun Thunderbird käynnistyy, se näyttää oletusarvoisesti yhden välilehden. Välilehden vasemmanpuoleisessa ruudussa näytetään kaikki tilit ja kansiot. Välilehden oikeanpuoleisessa ruudussa näytetään viestiluettelo ja valittu viesti. (Näytettävä viesti riippu siitä, mikä kansio ja viesti on valittuna.)

Default Tab Screenshot

Välilehtien käyttäminen

Kun kaksoisnapsautat viestiä, painat EnterReturn, tai valitset ponnahdusvalikosta Avaa viesti uudessa välilehdessä kun viesti on korostettuna viestiluettelossa, se avataan uuteen välilehteen:

Open Message in a New Tab 2

Voit avata myös kansion uuteen välilehteen:

• Napsauta hiiren kakkospainikkeellaPidä Ctrl pohjassa ja napsauta kansiota ja valitse ponnahdusvalikosta Avaa uuteen välilehteen

Jos hiiressä on keskipainike, kansion tai viestin napsauttaminen keskipainikkeella (tai viestin napsauttaminen kaksipainikkeisen hiiren molemmilla painikkeilla yhtaikaa) avaa kansion tai viestin uuteen välilehteen taustalle (nykyinen välilehti pysyy aktiivisena sen sijaan, että avattaisiin kansio tai viesti uuteen välilehteen ja siirryttäisiin tähän uuteen välilehteen).

Kun suoritat haun, tulokset näytetään välilehdessä:

Search Results in a Tab

Kun kaksoisnapsautat keskusteluviestiä tai blogipostausta viestiluettelossa, viesti tai postaus näytetään uudessa välilehdessä:

Double Click New Tab

Voit selata välilehtiä myös näppäinkomennoilla. Näppäinkomennolla Ctrl + Tab voit siirtyä seuraavaan välilehteen oikealla ja näppäinkomennolla Ctrl + Shift + Tab edelliseen välilehteen vasemmalla. Voit siirtyä myös tiettyyn välilehteen näppäinkomennolla Ctrl + <numero>, jossa "<numero>" on välilehden järjestysnumero laskettuna vasemmalta oikealle. Jos esimerkiksi haluat siirtyä neljänteen välilehteen vasemmalta, käytä näppäinkomentoa Ctrl + 4.

Voit myös järjestellä välilehtiä napsauttamalla välilehteä ja vetämällä sen haluamaasi paikkaan.

Myös tietyntyyppistä verkkosisältöä voidaan näyttää Thunderbirdin välilehdessä. Jos valitset esimerkiksi Thunderbirdin Ohje-valikosta valikkokomennon Mitä uutta, Thunderbird avaa uuden välilehden ja näyttää verkkosivun sisällön tässä välilehdessä. Et voi käyttäjänä vaikuttaa siihen, mitä verkkosisältöä Thunderbird näyttää omassa välilehdessään. Verkkosisältö näytetään Thunderbirdin välilehdessä ainoastaan silloin, kun Thunderbirdin ohjelman tai laajennuksen funktio pyytää sitä.

Voit sulkea välilehden napsauttamalla sen x-kuvaketta tai käyttämällä näppäinkomentoa Ctrl + W.