Lightningin käyttöliittymä

Tässä artikkelissa kuvaillaan Lightning-lisäosan käyttöliittymän osat.

Lightningin osat

Lightning-lisäosan asentamisen jälkeen Thunderbirdin käyttöliittymään on lisätty seuraavat osat:

• Tänään-ruutu - vapaavalintainen Lightningin ruutu Thunderbirdin pääikkunan oikeassa laidassa
  • Kalenteri -välilehti, joka sisältää kaikki asennetut kalenterit ja työkalut niiden muokkaamiseen
  • Tehtävät -välilehti, joka sisältää kaikkien kalentereiden tehtävät ja työkalut niiden muokkaamiseen
  • Kaksi uutta painiketta Thunderbirdin välilehtipalkin oikeassa laidassa: Kalenteri-painike ja Tehtävät-painike
  • Uusi Tapahtumat ja tehtävät -valikko Thunderbirdin valikkopalkissa ja valikkopainikkeessa.
  • Uusia kalentereihin ja tehtäviin liittyviä valikkokomentoja muissa Thundedrbirdin valikoissa.

Viesti-välilehtien ja Lightningin välilehtien välillä vaihtaminen

Lightningin Kalenteri- ja Tehtävät-välilehtien avaamiseen on neljä tapaa:

• Thunderbirdin välilehtipalkin oikeassa laidassa olevilla Kalenteri- ja Tehtävät-painikkeilla
  • seuraavilla näppäinkomennoilla:
    • Kalenteri-välilehti: Ctrl + Vaihto + CCmd + Vaihto + C
    • Tehtävät-välilehti: Ctrl + Vaihto + DCmd + Vaihto + D
    • Saapuneet-välilehti: Ctrl + 1Cmd + 1
  • Thunderbirdin valikkopalkin Tapahtumat ja tehtävät -valikon komennoilla Kalenteri ja Tehtävät
  • Thunderbirdin valikkopainikkeen Tapahtumat ja tehtävät -valikon komennoilla Kalenteri ja Tehtävät

Tänään-ruutu

Tänään-ruudussa näet nopean yhteenvedon lähiaikoina tapahtuvista tapahtumista ja tehtävistä. Voit myös luoda uusia tapahtumia ja tehtäviä.

Tänään-ruudun avaaminen ja sulkeminen

Tänään-ruutu voidaan tuoda näkyviin tai piilottaa näkyvistä kolmella tavalla:

• Paina näppäimistöltä F11-näppäintä.
  • Valitse joko valikkopalkista tai valikkopainikkeesta Näytä, valitse Tänään-ruutu ja valitse tai poista valinta valikkokomennosta Näytä tänään-ruutu.
  • Napsauta Thunderbirdin ilmoituspalkin oikeassa alakulmassa näkyvää Tänään-ruutu -painiketta.

Voit sulkea Tänään-ruudun myös napsauttamalla sen oikeassa yläkulmassa olevaa x-painiketta.

Tänään-ruudun osat

Tänään-ruudulla on kolme näyttötilaa:

• Tapahtumat (Pienoiskalenteri)
  • Tapahtumat ja tehtävät (Pienoiskalenteri ja pienoistehtäväluettelo)
  • Tehtävät (Pienoistehtäväluettelo)

Voit vaihtaa näiden näyttötilojen välillä Tänään-ruudun ylälaidassa olevien painikkeiden < ja > avulla.

Pienoiskalenteri

Pienoiskalenteri on näkyvissä Tänään-ruudussa ainoastaan silloin, kun siinä on näkyvissä myös tapahtumat. Pienoiskalenterilla on kolme näyttötilaa:

• Näytä pienoispäivä
  • Näytä pienoiskuukausi
  • Älä näytä mitään

Näitä näyttötiloja pystyy vaihtamaan valikkopalkista tai valikkopainikkeesta valitsemalla Näytä-valikon Tänään-ruutu-valikkokomennon alavalikosta.