Thunderbirdin asentaminen Linuxille

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Thunderbird asennetaan Linuxiin. Jos haluat asentaa Thunderbirdin toiseen käyttöjärjestelmään, katso ohjeet artikkeleista Thunderbirdin asentaminen Windowsissa tai Thunderbirdin asentaminen Maciin.

Useissa Linux-jakeluissa Thunderbird on oletuksena ja useimmat Pakettienhallinnat antavat mahdollisuuden asentaa Thunderbird helposti. Yleisesti Thunderbird tulisi asentaa Pakettienhallinnalla, koska:

• se varmistaa, että käytettävissä ovat kaikki tarvittavat kirjastot
  • se asentaa Thunderbirdin siten, että se toimii parhaiten Linux-jakelusi kanssa
  • se luo pikakuvakkeet Thunderbirdin käynnistämiseksi
  • se asentaa Thunderbirdin kaikkien tietokoneen käyttäjien käytettäväksi
  • sen avulla Thunderbirdin poistaminen on yhtä helppoa, kuin minkä tahansa muun sovelluksen poistaminen.

Pakettienhallinnan käyttämisessä on myös huonoja puolia:

• Saattaa olla, että se ei tarjoa uusinta versiota Thunderbirdistä
  • Saattaa olla, että se tarjoaa version, joka ei ole virallinen Mozillan Thunderbird.

Asentaminen Pakettienhallinnalla

Jos haluat asentaa Thunderbirdin Pakettienhallinnalla, katso ohjeet käyttämäsi Linux-jakelun dokumentaatiosta.

Asentaminen ilman Pakettienhallintaa

Täydelliset ohjeet Thunderbirdin asentamisesta ilman Pakettienhallintaa saattavat olla saatavilla Linux-jakelusi tukisivuilta. Esimerkiksi:

• Ennen kuin asennat Thunderbirdin, varmista, että tietokoneessasi on tarvittavat kirjastot asennettuina. Puuttuvat kirjastot tekevät Thunderbird-asennuksesta toimimattoman.
  • Mozillan tarjoama .tar.bz2-tiedostomuodossa oleva asennustiedosto ei sisällä lähdetiedostoja, vaan esikäännetyt binääritiedostot. Siksi voit vain purkaa paketin ja ajaa tiedostot. Ohjelmaa ei tarvitse kääntää lähdetiedostoista.
  • Seuraavat ohjeet asentavat Thunderbirdin kotikansioosi ja vain nykyisellä käyttäjällä on mahdollisuus ajaa ohjelma.
  1. Lataa Thunderbird Thunderbirdin lataussivulta kotikansioosi.
  2. Avaa Pääte (Terminal) ja mene kotikansioosi: cd ~
  3. Pura ladatun paketin tiedostot: tar xjf thunderbird-*.tar.bz2
  4. Sulje Thunderbird, jos se on avoinna.
  5. Käynnistä Thunderbird suorittamalla thunderbird kansiossa thunderbird: ~/thunderbird/thunderbird

Thunderbirdin pitäisi nyt käynnistyä. Voit luoda työpöydällesi pikakuvakkeen, joka suorittaa tämän komennon.

libstdc++5 -virhe

Kuten yllä on kerrottu, on asennettava tarvittavat kirjastot, jotta Thunderbird toimisi. Useissa jakeluissa libstdc++5 -kirjastoa ei ole oletuksena.

"Thunderbirdiä ei ole asennettu" -viesti tai väärä Thunderbirdin versio käynnistyy

Jos Thunderbird on asennettu yllä olevien ohjeiden mukaan, sen pitäisi käynnistyä (Päätteessä (Terminal) tai esimerkiksi työpöydän pikakuvakkeesta) komennolla: ~/thunderbird/thunderbird

Jos yrität käynnistää Thunderbirdin Päätteessä (Terminal) komennolla: thunderbird, se käynnistää joko Pakettienhallinnan asentaman version Thunderbirdistä tai kertoo, että ohjelmaa ei ole asennettu.