Liitetiedostojen käyttäminen

Liitetiedostot ovat tiedostoja, jotka lähetetään sähköpostiviestin mukana. Lähes minkä tahansa tyyppisiä tiedostoja voidaan lähettää liitteinä. Tällaisia ovat videot, musiikki, kuvat ja asiakirjat. Liitetiedostoille on kuitenkin olemassa joitakin rajoituksia, kuten tiedoston koko ja sallitut tiedostotyypit.

Liitetiedoston liittäminen viestiin

1. Kirjoita uusi viesti.
  2. Napsauta painiketta Liitä.
    New Email Attach Button
  3. Siirry sijaintiin, jossa haluamasi liitetiedosto on.
    Browse for attachment win7
  4. Valitse haluamasi tiedosto ja napsauta Avaa.
  5. Toista nämä vaiheet, kunnes kaikki haluamasi tiedostot on liitetty.

Voit myös vetää tiedostoja työpöydältäsi, tiedostokansioista sekä useista ohjelmista ja pudottaa ne viesti-ikkunan oikean ylälaidan liite-ruutuun.

Tiedostojen rajoitukset

Useimmat sähköpostipalveluntarjoajat - muun muassa Hotmail, Gmail ja Yahoo - rajoittavat liitetiedostojen kokoa ja tiedostotyyppiä. Tiedostotyyppirajoitukset estävät vahingollisen sisällön välittämisen eteenpäin. Kokorajoitukset estävät erittäin laajojen liitteiden lähettämisen, sillä nämä saattavat jumittaa postipalvelimen ja vastaanottajan sähköpostiohjelman.

Suurten kansainvälisten sähköpostin palveluntarjoajien liitetiedostojen kokorajoitukset ovat:

• Hotmail: 25 MB
  • Gmail: 25 MB
  • Yahoo: 25 MB
Huomaa:Jos haluat lähettää suuren liitetiedoston, katso ohjeita artikkelista Suurien liitetiedostojen lähettäminen

Yleisesti estettyjä tiedostotyyppejä ovat muun muassa: .ade, .adp, .bat, .chm, .cmd, .com, .cpl, .exe, .hta, .ins, .isp, .jse, .lib, .mde, .msc, .msp, .mst, .pif, .scr, .sct, .shb, .sys, .vb, .vbe, .vbs, .vxd, .wsc, .wsf, .wsh

Liitetiedostojen vastaanottaminen

Liitetiedostojen tunnusmerkki on paperiliitin. Se ilmestyy minkä tahansa lähetetyn tai vastaanotetun viestin yhteyteen, joka sisältää liitetiedoston. Attachment Icon

Liitetiedostojen katseleminen

1. Avaa viesti, joka sisältää liitetiedoston tai liitetiedostoja.
  2. Yhteenveto sisällytetyistä liitteistä näkyy viestin alalaidassa.
  3. Tallenna liite napsauttamalla Tallenna-painiketta tai jos viesti sisältää useampia liitteitä, tallenna ne napsauttamalla painiketta Tallenna kaikki.
  4. Jos napsautat tallennuspainikkeen oikealla puolella olevaa pientä nuolikuvaketta, aukeaa ponnahdusvalikko, jossa on seuraavia vaihtoehtoja liitteiden käsittelyyn:
    Avaa - Avaa liitetiedoston käyttöjärjestelmässä tiedostotyypille määritellyssä oletusohjelmassa.
    Tallenna nimellä... - Tallentaa liitetiedoston valitsemaasi sijaintiin haluamallasi nimellä.
    Irrota - Tallentaa tiedoston valitsemaasi sijaintiin ja poistaa sen jälkeen liitetiedoston viestistä.
    Poista - Poistaa liitetiedoston viestistä.
    Attachments drop down menu
    Jos viestissä on useita liitteitä, vastaavat valikkokomennot ovat :
    Avaa kaikki... - Avaa kaikki liitetiedostot käyttöjärjestelmässä tiedostotyyprille määritellyissä oletusohjelmissa.
    Tallenna kaikki... - Tallentaa kaikki liitetiedostot valitsemiisi sijainteihin haluamillasi nimillä.
    Irrota kaikki... - Tallentaa kaikki tiedostot valitsemiisi sijainteihin ja poistaa sen jälkeen liitetiedostot viestistä.
    Poista kaikki... - Poistaa kaikki liitetiedostot viestistä.

Myös Thunderbirdin valikkopalkin Viesti-valikon Liitetiedostot-alavalikossa on vastaavat komennot joko yksittäisen tai kaikkien liitteiden käsittelyyn.

Katso myös