Lisää turvallisuuspoikkeus

Tämän artikkelin sisältöä ei enää ylläpidetä, joten se saattaa olla vanhentunutta.

Oletusarvoisesti Thunderbird yrittää kommunikoida postipalvelimien kanssa SSL-protokollan (Secure Sockets Layer) tai uudemman TLS-protokollan (Transport Layer Security) avulla. Näiden protokollien avulla Thunderbird voi muodostaa salatun yhteyden postipalvelimiin. Näin voidaan estää ulkopuolisia sieppaamasta, lukemasta tai muuttamasta viestejä.

Postipalvelin alustaa salatun istunnon lähettämällä Thunderbirdille digitaalisen varmenteen, jonka on myöntänyt "varmentaja", "luotettu kolmas osapuoli", joka on yleisesti tunnettu. Thunderbird tarkistaa tämän jälkeen varmenteen aitouden. Jos Thunderbird ei voi varmistaa, että varmenne on voimassa ja virheetön, se näyttää Lisää tietoturvapoikkeus -kehotteen.

Ongelmia ilmenee yleensä silloin, kun varmenteessa on jotain vikaa. Tällaisia vikoja voivat olla varmenteen vanhentuminen, väärä nimeäminen tai että sertifikaatin myöntäjäksi on nimetty taho, joka ei ole Thunderbirdin luotettujen varmentajien luettelossa. Yksityiskohtaisia lisätietoja mahdollisesti ilmenevistä varmennevirheistä löytyy mozillaZinen englanninkieliseltä sivulta SSL Security Error.

Ongelma poistuu usein itsekseen, kun palveluntarjoaja huomaa, että heidän varmenteensa on virheellinen ja korvaa varmenteen uudella.

Jos ongelma jatkuu, tulisi ottaa yhteyttä postipalveluntarjoajaan ja tarkistaa, ovatko he muuttaneet yhteysasetuksiaan. Jos näin on tapahtunut, tulisi Thunderbirdin tilin asetukset muuttaa vastaaviksi. Toinen vaihtoehto on harkita, luottaako postipalvelimeen ja luoda sille turvallisuuspoikkeus Thunderbirdin Lisää turvallisuuspoikkeus -ikkunan kautta, tai lopettaa tämän postitilin käyttö kokonaan.

Tilin asetusten muokkaus

Useissa tapauksissa tilin asetuksia on muokattava postipalvelimen asetuksien mukaisesti. Lisätietoja tästä saat artikkelista Configure an Account. Postipalvelun tarjoajan tulisi ilmoittaa käytettävät yhteysasetukset. Myös artikkelissa Internet-palveluntarjoajien sähköpostitilien asetukset on yhteystietoja joillekin suurimmille kansainvälisille palveluntarjoajille. Huomaa kuitenkin, että artikkelin tiedot eivät välttämättä ole ajantasalla, eivätkä välttämättä toimi palveluntarjoajan kaikkien palvelimien kanssa.

Jos ongelma ilmenee postia lähetettäessä, on lähtevän postin palvelimen (SMTP) asetuksia muutettava. Jos ongelma taas ilmenee postia vastaanotettaessa, on sähköpostitilin palvelinasetuksia muutettava.

Lisää turvallisuuspoikkeus

Voit vaihtoehtoisesti lisätä turvallisuuspoikkeuksen. Huomaa, että turvallisuuspoikkeuksen lisääminen tarkoittaa sitä, että liikennettä Thunderbirdin ja palvelimen välillä ei salata, ja kolmansilla osapuolilla on mahdollisuus sieptata, lukea tai muuttaa viestejä.

Napsauta Työkalut-valikkoa ja valitse Asetukset.

Napsauta Thunderbird-valikkoa ja valitse Asetukset.

Napsauta Muokkaa-valikkoa ja valitse Asetukset.

1. Valitse Lisäasetukset-paneeli ja napsauta Varmenteet-välilehteä.
  2. Napsauta Näytä varmenteet -painiketta ja valitse Palvelimet-välilehti.
  3. Napsauta Lisää poikkeus... -painiketta.
  4. Syötä palvelimen nimi ja portti muodossa https://palvelinnimi:portti, esimerkiksi https://pop.esimerkki.com:995 tai https://smtp.esimerkki.com:465.