Firefox wordt gerapporteerd als geïnfecteerd met een trojan of virus

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Firefox Setup.exe won't run Downloader.Banload.APJF

Sinds de virusdefinitie-update van 6 oktober 2009 is AVG begonnen met het markeren van het Firefox-installatieprogramma als geïnfecteerd met de trojan Downloader.Banload.APJF.

AVG staat niet toe dat u deze waarschuwing negeert, waardoor u het installatieprogramma niet kunt uitvoeren, totdat AVG haar virusdefinities heeft gecorrigeerd.

Dit is een onterechte positieve melding en AVG heeft inmiddels updates uitgebracht om dit probleem te verhelpen.

Oplossing

Werk AVG bij met de laatste updates. U moet ten minste over de volgende versies beschikken: AVG-versie: 8.5.421 Antivirusdatabase: 270.14.5/2419