Panda Internet Security configureren

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Panda Internet Security is een programma met een firewall-onderdeel dat toegang tot het internet beheert. Als Panda Internet Security Firefox niet herkent (wat mogelijk is na een update van Firefox), kan het tegengaan dat Firefox pagina’s laadt. Dit artikel beschrijft hoe u Panda Internet Security zo kunt configureren dat het Firefox toegang tot het internet geeft.

Deze instructies zijn voor Panda Internet Security 2008 geschreven. Overige versies van Panda Internet Security vereisen mogelijk een andere procedure.
  1. Klik met de rechtermuisknop op het Panda-pictogram in het systeemvak en klik op Panda IS 2008 openen.
  2. Klik in de sectie Veiligheidsbescherming op de pijl naar beneden. De sectie Veiligheidsbescherming zal worden uitgevouwen.

3. Klik op de koppeling Instellingen… in de sectie Veiligheidsbescherming. Het instellingenvenster van Panda Internet Security zal verschijnen.

4. Klik op het pictogram Firewall aan de linkerkant van het venster Instellingen om het venster Firewallbescherming te openen.
  5. Klik in de sectie Programma’s met toegang tot het netwerk op Instellingen… om het venster Programma’s met externe toegang te openen.

6. Zoek naar Firefox in de lijst van programma’s met externe toegang. Als het aanwezig is, klik dan op de vermelding en klik daarna op Programma verwijderen. Als het niet aanwezig is, ga dan verder naar de volgende stap.

7. Klik op Programma toevoegen om het venster Programma toevoegen te openen. Voeg nu Firefox toe:
    • Klik op om naar de installatiemap van Firefox te bladeren en kies firefox.exe (bv. C:\Program Files\Mozilla Firefox\). Het pad naar Firefox zou moeten worden weergegeven in het veld Pad.
    • Verzeker u ervan dat Actie is ingesteld op Inkomend en uitgaand.

1. Klik op OK om het venster Programma toevoegen te sluiten.
  2. Klik op Sluiten om het venster Programma’s met externe toegang te sluiten.
  3. Klik op OK om het instellingenvenster van Panda Internet Security te sluiten.
  4. Klik op de X in de rechterbovenhoek van het venster Panda Internet Security 2008 om dit te sluiten.

Firefox zou nu toegang tot het internet moeten hebben.