Kaspersky Internet Security configureren

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Kaspersky Internet Security is een softwarepakket voor Windows dat een firewall-onderdeel bevat, wat de programma’s die verbinding met de buitenwereld kunnen maken en de typen verbindingen die deze kunnen maken beheert. Als Kaspersky niet juist is geconfigureerd, kan het tegengaan dat Firefox toegang tot het internet heeft; Firefox zal een foutmelding Server niet gevonden geven. Zelfs wanneer de firewall lijkt te zijn uitgeschakeld of gede-installeerd, kan deze Firefox blokkeren.

Kaspersky Internet Security bijwerken

U kunt het beste de meest recente versie van Kaspersky Internet Security gebruiken. Oudere versies bevatten bugs die Firefox op een ongunstige manier beïnvloeden. Updates voor Kaspersky Internet Security zijn gratis en beschikbaar op Kaspersky’s website.

Kaspersky Internet Security configureren

Kaspersky Internet Security moet op de juiste wijze worden geconfigureerd om Firefox toegang tot het internet te geven, in sommige gevallen zelfs wanneer Kaspersky Internet Security’s firewall is uitgeschakeld. Ook als Firefox eerder op een bepaald moment met Kaspersky heeft gewerkt, kunnen updates van Firefox ervoor zorgen dat Kaspersky de Firefox-update als een ander programma ziet.

Deze instructies gelden voor Kaspersky Internet Security 7.

1. Start Firefox.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het Kaspersky-pictogram in het systeemvak rechtsonder in het scherm.

3. Klik op Instellingen….
  4. Klik in het linkerdeel van het venster onder Bescherming op Firewall.

5. Vink in het rechterdeel van het venster Firewall inschakelen aan als dit nog niet is aangevinkt.
  6. Zorg ervoor dat de schuifbalk in het rechterdeel van het venster onder Filtersysteem niet is ingesteld op Alles blokkeren.
    • Als het filtersysteem is ingesteld op Alles blokkeren, zult u de instelling moeten verlagen om Firefox te kunnen gebruiken.

1. Klik in het rechterdeel van het venster onder Filtersysteem op Instellingen….

2. Klik op het tabblad Regels voor programma’s.
  3. Als er een vermelding bestaat voor firefox.exe, selecteer deze dan en klik op Verwijderen.

4. Klik op Toevoegen…, selecteer het menu Programma’s en kies C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe. Er zal een venster verschijnen, genaamd Wijzig de regels voor firefox.exe.
  5. Klik op Sjabloon… en kies Mozilla Firefox.
  6. Klik op OK.
  7. Klik op OK.
  8. Klik op OK.
  9. Open Firefox en probeer verbinding te maken met een willekeurige website.

Kaspersky Internet Security zou Firefox nu toegang tot het internet moeten geven.

Kaspersky Internet Security verwijderen

Eenvoudig de-installeren van Kaspersky Internet Security verwijdert het programma in sommige gevallen niet volledig. Kaspersky verstrekt een hulpprogramma om Kaspersky Internet Security volledig te verwijderen. Het is beschikbaar op Kaspersky’s website.

Gebaseerd op informatie van Firewalls (mozillaZine KB)