Rizika přechodu na starší verzi Firefoxu při použití sdíleného profilu

Tento článek již není aktualizován, jeho obsah tedy může být neaktuální.

Následující změny se uskuteční počínaje verzí 62.

Co jsou to profily?

Veškerá nastavení uživatele jsou uchovávána na místě, které nazýváme uživatelský profil. Více se o profilech dozvíte v článku Profily – místo, kde Firefox uchovává záložky, hesla a další data uživatele.

Jaké změny jsme provedli?

Přecházení mezi novější a starší instalací Firefoxu za použití stejného profilu na stejném počítači může způsobit poškození profilu a ztrátu dat, protože změny ve struktuře profilu obvykle nejsou zpětně kompatibilní.

Počínaje Firefoxem 62 uživatelé přecházející mezi více sestaveními Firefoxu nainstalovanými na disku v různých umístěních za použití stejného profilu uvidí následující varování:

  • Při přechodu ze staršího na novější sestavení, že nebudete moci přejít zpět bez výměny profilu.
  • Při přechodu z novějšího na starší sestavení vám bude doporučeno, abyste používali buď nejnovější sestavení anebo se starším sestavením použili jiný profil.
O Správci profilů a používání více profilů se bližší informace dozvíte v článku Správa profilů.

Jaké jsou dopady na uživatele, kteří profily nesdílí mezi různými instalacemi Firefoxu?

Žádné. Uživatelé s jedinou instalací Firefoxu nebo s několika instalacemi, ale používajícími každá svůj vlastní profil, varování neobdrží.

Mohu použít službu Sync, abych měl stále přístup ke svým záložkám a historii i v různých instalacích Firefoxu?

Ano. Jestliže jste na novější verzi Firefoxu přihlášeni do služby Sync, můžete při spouštění starší verze Firefoxu otevřít Správce profilů a vybrat jiný profil. Poté se můžete přihlásit do svého účtu Firefoxu a provést synchronizaci za účelem obnovení svých záložek a historie prohlížení.

// Tito lidé pomohli se sepsáním tohoto článku:soucet. Také můžete pomoci.
Pomáhejte s Mozillou