Showing questions tagged: اعرض كل الأسئلة
  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Can't import passwords from csv file

Hey all , i made backup via "export passwords" via password tab and i came back to my pc to and tried to import via csv file but when i pick my csv file nothing happens ,… (read more)

Hey all , i made backup via "export passwords" via password tab and i came back to my pc to and tried to import via csv file but when i pick my csv file nothing happens , any ideas ?

Asked by Aiakos 1 year ago

Answered by Aiakos 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Slow Start Up on Ubuntu 22.04 wXFCE

Hello, I've spent several hours today trying to fix FireFox slow start up on my system. After start up (about 2 full minutes), everything works normally. The hardware i… (read more)

Hello,

I've spent several hours today trying to fix FireFox slow start up on my system. After start up (about 2 full minutes), everything works normally. The hardware is an ASUS A88xm-A MB, A10-6800K processor, 16G DDR3, runs OS and programs off an SSD. I worked through all the slow startup suggestions, ran memtest (0 Errors, 1 Pass), disabled all add ons, (even the OpenH264 video codec (I use the onboard HDMI, no graphics card)), turned off hardware acceleration, etc. When starting in troubleshoot mode, less than 30 seconds, (acceptable), but I really don't know where to begin with the "More Troubleshooting Information" when I look at the table generated by it. There have been no other problems to date with the system, and the long start-up time began with 20.04 Ubuntu (about a minute), then got worse when I upgraded to 22.04 to try to solve THAT problem. Currently running FF 104.0, and the update page says wait for a distro update if that is how it was installed. I believe 104.0 is the latest Linux 64b version though. All updates to the system are done as soon as I'm notified of them. there have been none since the upgrade a few days ago.

Any suggestions? Gotta get some sleep now... TIA, Dave

Asked by dkosewick 1 year ago

Answered by dkosewick 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Firefox 104.0.2 arbitrarily freezes (Ubuntu 22.04)

I upgraded to Ubuntu 22.04 recently. Since then Firefox 104.0.2 (64-bit) has been arbitrarily freezing; sometimes i have to restart the computer while most of the times I… (read more)

I upgraded to Ubuntu 22.04 recently. Since then Firefox 104.0.2 (64-bit) has been arbitrarily freezing; sometimes i have to restart the computer while most of the times I am able to kill the Firefox main process and restart Firefox.

The freeze occurs when i try to save a Web page; i don't see any "logic" as to which Web pages cause Firefox to freeze. It seems totally arbitrary.

I clear my downloads list everyday (sometimes more frequently than that) and clear cookies & cache everyday.

I have selected "no proxy" by default, in 'Connection Settings'.

This never happened until after i upgraded to Ubuntu 22.04.

I've browsed the support pages and don't find anything relevant to my problem. If I'm overlooking something, I apologize in advance!

I have attached a 'screen capture' image of Firefox processes just before i killed the main process.

Thanks in advance for any suggestions. Ramki

Asked by moccsha 1 year ago

Answered by jonzn4SUSE 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

How do I delete an autofill email address?

Running v104.0.2. (UK) Whenever I have an 'email box', I get an autofill email address appearing I wish to delete. When I highlight the address, and hit 'delete' it doesn… (read more)

Running v104.0.2. (UK) Whenever I have an 'email box', I get an autofill email address appearing I wish to delete. When I highlight the address, and hit 'delete' it doesn't work. On searching a method, I get the suggestion to go into settings and drill down in the 'Forms & Autofill' section in 'privacy' settings, but my FireFox has no such section.

I then tried to 'activate' the section by going into 'about:config' and changing 'extensions.formautofill.available' from, 'detect', to 'on', it made no difference, I still have no 'Forms & Autofill' section in settings.

How can something so simple be so complicated?

How do I delete an autofill email address?

Asked by Stephen5000 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

youtube thumbnails are grey

for the past several days, my youtube thumbnails have been grey boxes. they aren't the standard "no thumbnail :(" grey, instead just a block of grey. this is not th… (read more)

for the past several days, my youtube thumbnails have been grey boxes. they aren't the standard "no thumbnail :(" grey, instead just a block of grey.

this is not the case for youtube on chrome or on the app. i've tried the following: - restarting firefox (multiple times) - clearing the cache for youtube - reinstalling firefox - restarting my computer - logging out and logging back into my youtube account - using firefox in a private browser

please help.

Asked by MARTIN 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Firefox prefers IPv4 address in a dual-stack environment

Hi, I'm using IPv4 as well as IPv6 addresses in my home network. But Firefox uses always the IPv4 connection when I open a website. When I open the same website in MS Ed… (read more)

Hi,

I'm using IPv4 as well as IPv6 addresses in my home network. But Firefox uses always the IPv4 connection when I open a website. When I open the same website in MS Edge, the IPv6 connection is used.

I've captured the network traffic during opening a website in Firefox, which is reachable over IPv4 and IPv6. First I see two DNS queries (A and AAAA) for the domain name. Both responses containing the correct IP address, and they arrive nearly at the same time at the client. Next I can see the TCP handshake. But it's send between the IPv4 address only. No IPv6 connection was attempted.

When I run the IPv6 test at https://test-ipv6.com, the IPv6 resuls are nearly fine. Only the web browser test says "Your browser has real working IPv6 address - but is avoiding using it."

When I run the same test in MS Edge, all tests are fine.

So it seems that this is not a OS or network issue. It affects Firefox only.

What I've already tried:

  • Disabled all extensions
  • Created a new profile
  • Used the IPv6 address of the website instead of the FQDN -> Works fine.
  • Checked DNS cache of Firefox (about:networking). It contains the IPv4 and IPv6 addresses of the requested websites

I guess that Firefox prefers the A record for some reason. But I've no idea why. Has anybody an idea what could causing this?

Thanks.

Jas Man

Asked by JasMan 1 year ago

Answered by JasMan 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Video causes browser to display white screen

Occasionally, when I am watching a video on Youtube or Twitch, the video will glitch and cause the browser to go completely white. On Youtube, there will be a small visua… (read more)

Occasionally, when I am watching a video on Youtube or Twitch, the video will glitch and cause the browser to go completely white. On Youtube, there will be a small visual glitch and on Twitch, the video will crash and need to be reloaded, but otherwise nothing else happens.

Asked by wafflemansa 1 year ago

Answered by wafflemansa 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

What is better to use in Ubuntu, a snap installation or a regular deb package?

Ubuntu is pushing snaps. However, I am not sure whether snap affects performance and other things. What is the advantage of snap for Firefox? Better security? Avoiding … (read more)

Ubuntu is pushing snaps. However, I am not sure whether snap affects performance and other things. What is the advantage of snap for Firefox? Better security? Avoiding potential library conflicts? I don't think there is any conflict with the regular Firefox deb package. Moreover, the current snap Firefox gives me errors on Ubuntu 22.04. Gtk-Message: 15:49:48.484: Failed to load module "xapp-gtk3-module" Gtk-Message: 15:49:48.486: Failed to load module "appmenu-gtk-module" Gtk-Message: 15:49:49.153: Failed to load module "canberra-gtk-module"

Gtk-Message: 15:49:49.250: Failed to load module "canberra-gtk-module"

Asked by YDUBINSKY 1 year ago

Answered by James 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Import Certificates button not functioning

I am attempting to import server certificates into Firefox. But the "Import" button does nothing when viewing certificates. Any work around? I need to import our serv… (read more)

I am attempting to import server certificates into Firefox. But the "Import" button does nothing when viewing certificates. Any work around? I need to import our server certificates into the Authorities section.

Ubuntu 22.04 Firefox installed through snap. Version 104.0 just upgraded this afternoon.

Thank you, James

Asked by James Finnall 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Some video content can not be displayed.

I use a laptop with Fedora 36 installed. Firefox is version 104.0.1 Until a few days ago, there were no problems with video display. But since a few days, video content … (read more)

I use a laptop with Fedora 36 installed. Firefox is version 104.0.1

Until a few days ago, there were no problems with video display. But since a few days, video content that is offered by the news site from NOS (Dutch television) is not displayed anymore. I only get this error: The media playback was aborted due to a corruption problem or because the media used features your browser did not support.

Also some content on Youtube aborts. For example loading https://www.youtube.com/watch?v=qq0BUiEs3JM results in this error: Er is een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw. (Afspeel-ID: Ui0fzPxdSexgYcZ4).' (An error occured, try later again).

When using the Chrome Browser both websites can be used without giving errors implying that all the codecs are available.

How can I detect why video is blocked?

(Twitter also gives problems. After a fraction of a second, it stops displaying video)

Asked by Ben Engbers 1 year ago

Answered by Ben Engbers 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Error 400 - Bad Request The request could not be understood by server due to malformed syntax.

For the past 8-10 days, every time I try to log-on to: https://selfservice.telkom.co.za/rococo/public/content/interstitial I click "Login" under the Mobile & Home hea… (read more)

For the past 8-10 days, every time I try to log-on to: https://selfservice.telkom.co.za/rococo/public/content/interstitial I click "Login" under the Mobile & Home heading and I receive the following message returned.

Bad Request The request could not be understood by server due to malformed syntax.

I have used MS EDGE browser and do not get the same problem, it log's-on OK.

As such it seems that it is a Firefox problem.

Asked by Brian E 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Reader View icon missing.

READER VIEW icon is missing from the toolbar, and ENTER READER MODE is missing from the VIEW menu, even on sites/pages where it is enabled on my other computer. Firefox v… (read more)

READER VIEW icon is missing from the toolbar, and ENTER READER MODE is missing from the VIEW menu, even on sites/pages where it is enabled on my other computer. Firefox version 104.02

Asked by rob.riley 1 year ago

Answered by cor-el 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

OpenH264 fails to install with HTTPS-Only mode enabled

"OpenH264 Video Codec provided by Cisco Systems, Inc." plugin will sit in the "will be installed shortly" status forever if you have HTTPS-Only mode enabled. I have been … (read more)

"OpenH264 Video Codec provided by Cisco Systems, Inc." plugin will sit in the "will be installed shortly" status forever if you have HTTPS-Only mode enabled. I have been pulling my hair out for the last few days trying to figure out why I couldn't play YouTube or many other sites videos.

Turns out the site that the library is downloaded from has a bad certificate installed: https://ciscobinary.openh264.org/libopenh264-2.3.0-linux64.6.so.bz2

``` Websites prove their identity via certificates. Firefox does not trust this site because it uses a certificate that is not valid for ciscobinary.openh264.org. The certificate is only valid for the following names: a248.e.akamai.net, *.akamaihd-staging.net, *.akamaihd.net, *.akamaized-staging.net, *.akamaized.net

Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN ```

OS: Fedora 36 Firefox Version: 104.0 (64-bit)

Asked by Nickolas Gupton 1 year ago

Answered by Nickolas Gupton 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Dynamic text selection doesn't work

Selecting text on any page, there's no visual feedback of what is selected until mouse is released. There's no feedback that selection starts when mouse button is presse… (read more)

Selecting text on any page, there's no visual feedback of what is selected until mouse is released.

There's no feedback that selection starts when mouse button is pressed down, no visual feedback while moving the mouse with the button pressed and only upon releasing the button do I get to see the selection.

Selecting works fine in other browsers (chromium) and was working the other day before I did a fresh install of Ubuntu 22.04 (was using 20.04 before) wiping my previous Firefox. So this issue is on an almost vanilla Firefox version 104.0.2.

(Incidentally I can highlight that version number and only that version number in the about-box and I get continuous dynamic feedback of what part of the version number I highlight, but nowhere else in Firefox.)

Asked by Local_Minimum 1 year ago

Answered by Local_Minimum 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Other Bookmarks in the Firefox Toolbar is missing

I had an arrow on the right side of my FF Toolbar for "Other Bookmarks". Recently it went missing. I have many bookmarks under that heading, and can get to them through… (read more)

I had an arrow on the right side of my FF Toolbar for "Other Bookmarks". Recently it went missing. I have many bookmarks under that heading, and can get to them through the Bookmarks Manager, but no arrow on the Toolbar. How can I get it back?

Asked by Barry_Merchant 1 year ago

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

Can i disable ctrl + m shortcut?

Hi, Often the ctrl + m (mute tab) shortcut gets in my way while using the browser as i use this shortcut in something else. I would like to know if it is possible to dis… (read more)

Hi,

Often the ctrl + m (mute tab) shortcut gets in my way while using the browser as i use this shortcut in something else. I would like to know if it is possible to disable that.

Thanks. (Message written using Google Translate)

Asked by josevneves 1 year ago

Answered by Terry 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

All tabs are crashing and show the message 'Gah. Your tab just crashed'

I am using firefox v104 on linux mint. This problem happened this evening. Every tab i open shows the same error. I tried the solutions suggested in other similar forum… (read more)

I am using firefox v104 on linux mint. This problem happened this evening. Every tab i open shows the same error.

I tried the solutions suggested in other similar forum posts like >safemode (tabs still crashed) >driver update (my drivers are up to date as far i can tell) >deleting cache and reinstalling firefox (tabs crash). I took a backup of my bookmarks and extensions as suggeated in another forum post. > one youtube video (https://youtu.be/F9VaXwSB_po) suggested toggling media.cubeb.sandbox in the config section. The tabs started loading after that but it wasnt that useful as i wasnt able to get any videos to play in the browser.

Also, i don't really know if the issue is related, but chrome tabs were also not loading or responding ('Page unresponsive' error).

Please help. Thank you :)

Asked by Vaghar 1 year ago

Answered by Vaghar 1 year ago

  • حُلّت
  • المُؤرشفة

How do I lock bookmarks on the bookmark tool bar?

I'm a gamer and alt+tab considerably often. Most of the time I end up on FireFox because I need to look at a map or browse reddit while I'm in queue. However, whenever I … (read more)

I'm a gamer and alt+tab considerably often. Most of the time I end up on FireFox because I need to look at a map or browse reddit while I'm in queue. However, whenever I alt+tab frequently a bookmark will get selected as if I am clicking and dragging. The bookmarks on the bookmark tool bar always end up in different places. Is there a way to lock these links in place so I can't move them or do I have to resign myself to fixing it every day?

Asked by Vileynye 1 year ago

Answered by Vileynye 1 year ago