Synkroniser Firefox-data

Firefox, Firefox for Android, Firefox for iOS Firefox, Firefox for Android, Firefox for iOS Last updated: 4 days, 16 hours ago

Mozillas synkroniseringsfunksjon gir brukerne en sikker metode for å synkronisere data på tvers av Mozilla-applikasjoner ved å bruke en Mozilla-konto. Synkronisering sikrer at dataene dine, med minimal innsats fra deg, deles og er oppdatert.

Hva kan jeg gjøre med Synkronisering i Firefox?

Åpne opp for sømløs nettlesing på tvers av multiple instanser av Firefox med Synkronisering, en funksjon som sikrer at bokmerker, brukernavn og passord, adresser, kredittkortinformasjon, utvidelser og viktige innstillinger er konsistente og tilgjengelige på tvers av alle enhetene dine. I tillegg sørger Synkronisering for at hver instans av Firefox kan vise hvilke faner som er åpne på de andre enhetene dine, noe som muliggjør lettvint navigasjon og tilgang.

Eksempler på bruk av Synkronisering

Se for deg at du er logget inn på Mozilla-kontoen din i Firefox, både på en datamaskin og på en mobil enhet. Med Synkronisering får du muligheten til å:

• Besøke på nytt et nettsted du fant i en nettleser-økt på datamaskinen din direkte i Firefox på den mobile enheten din.
  • Åpne bokmerker på alle enheter, sømløst fortsette fra der du stoppet, uansett hvilken enhet du brukte for å lagre dem.
  • Holde all personlig informasjon (som brukernavn, passord, kredittkort-detaljer og adresser) synkronisert på tvers av enheter, med autoutfyllingsfunksjonen til Firefox klar til å hjelpe deg.
  • Sørge for konsistent bruk av Firefox utvidelser på tvers av forskjellige datamaskiner, noe som strømlinjeformer nettlesingsopplevelsen din.
  • Se og åpne faner fra datamaskinen din på den mobile enheten din, noe som gjør det lett å bytte mellom enheter uten å miste stedet på nettet der du er.
  • Øyeblikkelig sende faner fra en enhet til en annen (selv om denne funksjonaliteten er tilgjengelig bare ved å være logget inn på Mozilla-kontoen din, uavhengig av Synkronisering).
  • Motta foreslåtte resultater i adresselinjen basert på bokmerker og historikk fra alle enheten dine som er tilkoblet.

Gjennom Synkronisering forbedrer ikke Firefox bare nettopplevelsen din, men sikrer også at det digitale livet ditt er sammenkoblet og håndtert på tvers av plattformer uten nevneverdig innsats.

Hvordan virker det?

Synkronisering lagrer en kombinert versjon av dataene dine på en tjener, som så synkroniserer seg med lokale Firefox-kopier på tvers av alle de instansen du er logget inn på (disse kalles tilkoblede enheter forbundet gjennom Mozilla-kontoen).

Å generere kontogjenopprettingsnøkler er avgjørende for konto- og datagjenoppretting. Selv om du minnes på å opprette slike når du setter dette opp første gang, kan du også generere disse nøklene senere via kontoinnstillingene dine.

Hvordan setter jeg opp Synkronisering i Firefox?

Les Sette opp Synkronisering for detaljer om hvordan du setter opp Synkronisering i Firefox.

Er det trygt?

Når du sikrer dataene dine med Synkronisering, genereres et unikt passord som av personvernhensyn brukes til å kryptere dataene dine for å oppnå absolutt personvern. Krypteringen er ende-til-ende: Data krypteres før de forlater nettleseren din og kan bare dekrypteres av en annen instans av Firefox. I det dataene dine ankommer en Mozilla-operert tjener for lagring, er de allerede kryptert, noe som sikrer at selv ikke Mozilla har tilgang til eller kan dekryptere denne informasjonen. For lesere som er interessert i transparens og sikkerhet, er all vår kode åpen for gjennomlesning. Du er velkommen til å sjekke krypteringsprosessen vår og de sikkerhetstiltakene vi iverksetter for deg.

For flere detaljer om hvordan Synkronisering fungerer for å holde dataene dine trygge, les også How Firefox Sync keeps your data safe even if TLS fails.

Kan jeg kontrollere hva som synkroniseres?

Firefox gir deg kontroll over dine data ved å la deg bestemme hvilke informasjonstyper du vil at skal synkroniseres på tvers av alle dine Firefox-instanser. På denne måten beholder du kontrollen over hva som deles og hvor.

• Åpne faner
  • Nettlesingshistorikk
  • Bokmerker
  • Brukernavn og passord
  • Adresser
  • Kredittkortinformasjon
  • Utvidelser
  • Innstillinger for nettleseren

Ved å endre på disse innstillingene i en av versjonene av Firefox, oppdateres nettleseropplevelsen din på alle enheter du er logget inn på. Vær imidlertid oppmerksom på at utvidelser og nettleserinnstillinger for øyeblikket bare synkroniseres mellom skrivebordsversjoner av Firefox.

Les Hvordan velger jeg hvilke informasjonstyper som bør synkroniseres i Firefox for detaljer om hvordan kontrollere hva som synkroniseres i Firefox.

Hva om jeg ikke vil synkronisere?

Synkronisering er kun operativ når du er logget inn på Mozilla-kontoen din i Firefox og har valgt minst en datatype for synkronisering. Om du velger bort alle kategorier, vil du forbli innlogget på kontoen din, men ingen data vil bli synkronisert og tidligere synkronisert data blir slettet fra tjenerne til Mozilla. Ved å logge ut fra Mozilla-kontoen din, kobler Firefox fra kontoen din og stopper alle synkroniseringsaktiviteter fra den instansen av Firefox, noe som understreker nødvendigheten av å være logget inn for at Synkronisering skal virke.

Les Slå av Firefox Sync for detaljer om hvordan slå av Synkronisering.

Når slettes dataene mine?

Å logge ut sletter ikke dataene dine fra tjenerne til Mozilla; de blir værende der så du har tilgang til dem fra andre enheter. Dine synkroniserte data slettes kun fra Mozillas tjenere om du velger bort alle alle datatyper i innstillingene for Synkronisering, tilbakestiller konto-passordet ditt uten gjenopprettingsnøkler eller sletter kontoen din.

Hva om dataene mine går tapt?

Advarsel: Slik funksjonen er designet, vil tilbakestilling a passordet ditt resultere i sletting av alle data lagret på tjenerne, med mindre du har opprettet gjenopprettingnøkler.

Når du logger ut fra Mozilla-kontoen din, får du valget om å slette alle lokale data. Velger du dette, slettes de lokale dataene dine i det du logger ut.

Av dette følger at om du kun bruker Synkronisering på en enhet uten gjenopprettingnøkler, vil det å logge ut fra Mozilla-kontoen din og sletter lokale data, kan det potensielt føre til tap av data.

Heldigvis er det å sikre dataene dine veldig enkelt og krever ikke mye innsats. Ta en titt på lenkene under: