Hvordan tilbakestille passordet ditt uten gjenopprettingsnøkler og få tilbake tilgang til dataene dine

Firefox Firefox Created: 5 days, 2 hours ago
Denne artikkelen er relevant for de som bruker Firefox versjon 114 og høyere.

Om de er aktivert, er gjenopprettingsnøkler unike koder generert av Firefox som hjelper deg til å få tilbake tilgang til kontoen din og kryptert informasjon når du glemmer passordet ditt eller mister tilgang til enheten din. Firefox lagrer en lokal profil med dine data på datamaskinen din, noe som beskytter dem når du tilbakestiller passordet. Med den lokale kopien av informasjonen din kan du enkelt tilbakestille passordet ditt og gjenopprette informasjonen din, selv om du ikke har gjenopprettingsnøkler. I denne artikkelen forklares det hvordan du går frem.

Hva er forskjellen på data lagret lokalt og synkroniserte data?

Lokalt lagrede data

En lokal profil er som et personlig lagringsområde på datamaskinen din der Firefox lagrer informasjonen din. Blant det som lagres er nettleserhistorikken , infokapsler, passord, kredittkort-detaljer, innstillinger, bokmerker, tillegg og åpne faner. Så lenge du beholder den samme datamaskinen/enheten og ikke har slettet eller formatert den, vil denne informasjonen være tilgjengelig for deg, uavhengig av om har en Mozilla-konto eller om du har aktivert Sync.

Synkroniserte data

Når du synkroniserer dataene dine med Mozilla-kontoen din, lastes de til Sync-tjenere i henhold til innstillingene dine. Denne informasjonen blir kryptert av sikkerhetsmessige hensyn og kan brukes til å synkronisere og sette opp andre tilkoblede enheter slik at du kan samme informasjon både på de mobile og stasjonære enhetene dine.

Hvordan tilbakestiller du passordet ditt uten gjenopprettingsnøkler

Advarsel: For å gjøre denne gjenopprettingen av passord uten gjenopprettingsnøkler, er det viktig å tilbakestille Mozilla-kontoen fra den samme enheten som du sist logget inn fra og tok sikkerhetskopi av informasjonen din. Da kan Firefox hente dataene dine fra din lokale kopi på den enheten, noe som er essensielt for gjenopprettingsprosessen.

Om du tilbakestiller fra en ny enhet, må du ha tilgang til enheten du logget inn fra sist og synkroniserte dataene dine.

Slik tilbakestiller du passordet ditt

1. Klikk på menyknappen PhotonMenuButton og på Logg inn ved siden av Synkroniser og lagre data.
  2. Klikk på Forgot password? lenken i innloggingsvinduet slik at Firefox sender deg en e-post for tilbakestilling.
  3. Følg instruksjonene i e-posten for å endre passordet ditt.
  4. Når du har logget inn med det nye passordet, husk å oppdatere passordet ditt på alle de synkroniserte enhetene dine.

Alternativt kan du klikke på Forgot password? lenken på hvilken som helst innloggingsside for Mozilla-kontoen og følge anvisningene for å tilbakestille passordet ditt. Dette tilbakestiller Mozilla-kontoen din.

Relatert innhold