Firefox spør etter autentisering (passord, stemme, fjes eller fingeravtrykk) for tilgang til passord

Firefox Firefox Last updated: 2 years, 1 month ago
Denne funksjonen er slått av både for macOS og Windows, unntatt for Firefox Nightly og for testing.
Denne artikkelen angår Firefox for macOS og Windows.

I macOS og Windows kan du bli spurt om å skrive inn passordet for brukeren din i operativsystemet (eller å autentisere deg ved hjelp av fingeravtrykk, fjes eller stemme, om det er påslått) når du vil ha tilgang til de lagrede passordene dine på Firefox passordbehandler-siden about:logins. Dette er en anti-snoke funksjon designet for å beskytte påloggingene og passordene dine mot uautorisert tilgang.

Merk: Denne funksjonen er slått av dersom du bruker et hovedpassord.
  1. Når du eller noen andre forsøker å bruke knappene Rediger, Kopier, eller Vis-button (representert av "øye"-ikonet), vil det komme et spørsmål om å oppgi passordet for brukeren din i operativsystemet, eller å autentisere deg via stemmen, fjeset eller fingeravtrykk (om det er slått på) før det gis tilgang til eller mulighet for å redigere innloggingene dine.
  2. Om du oppgir korrekt passord for brukeren din i operativsystemet, vil ikke spørsmålet komme opp igjen før etter fem minutter eller om du laster siden på nytt.
  • Eksempel på spørsmål for Windows: Slik ser spørsmålet ut i Windows. I dialogboksen kan du velge å autentisere deg ved hjelp av passord, eller ved en annen metode, for eksempel PIN. Det kan være du må klikke "Flere valg"-lenken for å vise alternative autentiseringsmetoder. Brukernavnet brukt for autentisering, må være det samme som du er logget inn med i operativsystemet.

lockwise-os-auth-windows

• Eksempel på spørsmål for macOS: Slik ser spørsmålet ut i macOS. Autentisering kan gjøres med Touch ID eller et passord.

lockwise-os-auth-mac

Hva om jeg ikke har et passord for operativsystemet?

• Windows: Om du ikke bruker et Windows passord, vil du ikke bli spurt om å skrive det inn.
  • macOS: Om du ikke bruker passord, klikk to ganger på OK-knappen for å fortsette. Merk: Det er er en kjent feil, og vil bli rettet i en framtidig oppdatering.

Denne funksjonen finnes kun i Windows og macOS 10.12+. Den er ikke designet for å beskytte mot avanserte angripere som har fysisk tilgang til datamaskinen din.