Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo
  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Thunderbird crashes on startup @ RtlpxVirtualUnwind | RtlVirtualUnwind

I accidently powered off system (PC with Windows 10) without closing programs, including Thunderbird. After restarting the system and opening Thunderbird, TB crashed. I h… (funda kabanzi)

I accidently powered off system (PC with Windows 10) without closing programs, including Thunderbird. After restarting the system and opening Thunderbird, TB crashed. I have tried numerous fixes:

  • Installed the latest version of TB (from 78.11.0 to 102.8.0)
  • Opening TB in Safe Mode (disabling all add-ons, reset toolbars & controls)
  • Uninstall & reinstall TB

All result in the Crash Reporter dialog, with Report Contents. I can supply the report contents. (It wasn't obvious how to attach to this forum post.)

One KB item (https://support.mozilla.org/en-US/questions/1337785) suggested that the issue may have to do with session.json file. Based on the file timestamp, that seems likely. But I don't know how to edit this file to fix the problem.

I also created a new TB profile, with does not crash on startup, but I cannot get email properly configured.

I have hundreds (maybe 1000s) of email stored in TB that I cannot access.

I would greatly appreciate any help!

Asked by quigg2954 1 unyaka odlule

Answered by Wayne Mery 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe

Junk filters always put a user in spam

Hi, I have a user who sends me an email to one of my email addresses and it always ends up in the Junk folder. I've repeatedly marked his emails as not junk but that doe… (funda kabanzi)

Hi,

I have a user who sends me an email to one of my email addresses and it always ends up in the Junk folder. I've repeatedly marked his emails as not junk but that doesn't seem to change anything.

Is there anything I can look at that will help me figure out why it happens, and hopefully find a way to fix it.

I'm on Betterbird in case that matters. I looked thru the release notes and there seems to be nothing tagged with the junk filter.

I noticed this in the X-Proofpoint-Spam-Details email headers: mlxlogscore=764 clxscore=1015

This person seems to be the only person that has this information in their headers. Is it added by the junk filter? Or is it something on the sender's side (he uses an icloud.com and a me.com address)?

Thanks,

L

Asked by laurent11 1 isonto elidlule

Answered by Matt 1 isonto elidlule

  • Ikhiyiwe

Thunderbird Attachments

Has anyone seen a message similar to this when trying to attach a document, usually a pdf to an email? O:\XXXXXXXXXX.pdf could not be opened, because the associated help… (funda kabanzi)

Has anyone seen a message similar to this when trying to attach a document, usually a pdf to an email?

O:\XXXXXXXXXX.pdf could not be opened, because the associated helper application does not exist. Change the association in your preferences.

Also, when someone send me an image file, I can't open it directly from the email. I have to download it and then open it. This isn't as big of an issue as the above, but I thought I'd ask it too.

Thank you

Windows 10 Thunderbird 115.10.0

Asked by tseabrook 1 inyanga edlule

Last reply by Matt 2 ezinsukwini ezidlule

  • Kusonjululiwe

Thunderbird will not connect to IMAP mail server except via VPN

Since yesterday, Thunderbird will not connect to my TalkTalk IMAP mail server unless I switch on a VPN. This is inconvenient. I have no problems accessing my emails throu… (funda kabanzi)

Since yesterday, Thunderbird will not connect to my TalkTalk IMAP mail server unless I switch on a VPN. This is inconvenient. I have no problems accessing my emails through TalkTalk's online mail service, which doesn't happen when the server is down.

Asked by w.spencer 4 ezinsukwini ezidlule

Answered by Googlethunderbird 3 ezinsukwini ezidlule

  • Kusonjululiwe

Missing Emails After Thunderbird Showed They Were Already Downloaded

115.05 when I started. I typically open Thunderbird about once a month, download my emails from a hosted website, do some clean up, write some emails, close Thunderbird,… (funda kabanzi)

115.05 when I started.

I typically open Thunderbird about once a month, download my emails from a hosted website, do some clean up, write some emails, close Thunderbird, and do the same about a month later.

Today I opened Thunderbird, saw that it was downloading around 400 emails in the lower left corner, and waited patiently, as per usual. When "done", however, none of them showed up in the main window. The latest email did not change, was still from around a month ago. When I ask Thunderbird to Get Messages it says there are no new emails to download.

I restarted Thunderbird several times, no change.

I then upgraded to 115.10, hoping this might fix the issue, but it has not.

Since restarting Thunderbird, 2 new emails have come in and are showing correctly, but none of the initial 400 emails "downloaded" today are showing anywhere.

I repaired the Inbox folder (right click > Properties > Repair Folder), no help. I renamed the "Inbox.msf" file and had Thunderbird rebuild it, no help. I renamed the "global-messages-db.sqlite" file and had Thunderbird rebuild it, no help. View Ignored Threads does not help. View > Threads > All is selected. Emails are not in the Trash folder, or any other folder.

All of the initial batch of 400 emails - and the emails I had previously opened - just disappeared.

Opening up the Inbox MBOX file directly, I can see that these 400 emails were never actually downloaded into this file. Not sure what happened.

Opening up my remote email host, I can see that those 400 emails are still there, to the exact point when I last closed Thunderbird.

Asking Thunderbird to download new messages does not download these remote emails.

How do I reset Thunderbird to start the process over and re-download these emails again? Part of TB seems to think it's already downloaded these emails, while another part of TB never actually did.

Does anyone have any idea what to do here?

Asked by misc32 1 isonto elidlule

Answered by misc32 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

Drag-n-drop madness

Somebody thought that it is a GREAT idea to make drag-n-drop cursor a GIANT rectanglular thumbnail of the emails being dragged. No, this is a horrible idea because that … (funda kabanzi)

Somebody thought that it is a GREAT idea to make drag-n-drop cursor a GIANT rectanglular thumbnail of the emails being dragged.

No, this is a horrible idea because that thumbnail covers the target of the drag-and-drop.

Either REVERT this IMMEDIATELY or let us know how to disable and revert to the simple drag-n-drop mouse cursor that does not obstruct the target of the drag.

And in the future AVOID any GUI changes that are not ABSOLUTELY NECESSARY. With these poorly thought through, extremely annoying changes you are only causing damage and aggravation.

Asked by yekos82264 1 isonto elidlule

Answered by sfhowes 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

No connection to the SMTP server of AWS SES possible (authentication method)

I am currently trying to set up extra SMTP servers for additional identities in my e-mail account. I would like to use the Amazon service for this. However, as soon as I… (funda kabanzi)

I am currently trying to set up extra SMTP servers for additional identities in my e-mail account. I would like to use the Amazon service for this.

However, as soon as I try to send an email with the data provided by AWS, I get an error message:

"Sending of the message failed. The Outgoing server (SMTP) <ses-smtp-server-url> does not support the selected authentication method. Please change the 'Authentication method' in 'Account Settings | Outgoing Server (SMTP)'."

Changing the "Authentication method" did not work either. If I enter the same data in gmail as "Send mail as" (the equivalent to the extra identity of Thunderbird), the connection in the GUI of gmail works without any problems and I can send e-mails via it. So it can't be the data or the configuration of the SES.

I am afraid that Thunderbird does not yet support the newer protocols that SES requires. Does anyone here have any ideas?

Server: <ses-smtp-server-url> Port 587 Connection security: STARTTLS Auth. method: Encrypted password User Name: <username>

Asked by komandar 1 isonto elidlule

Answered by komandar 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

Thunderbird wont run

Since the latest upgrade to 115.10.1 (64-bit) I have an issue about running Thunderbird. From a clean Windows 11 start up it is OK but then if I then Exit and then try t… (funda kabanzi)

Since the latest upgrade to 115.10.1 (64-bit) I have an issue about running Thunderbird.

From a clean Windows 11 start up it is OK but then if I then Exit and then try to run the bird again it does not start.

Digging around I discovered using Task Manager, a number of Thunderbird processes run after I had Exited. See attached.

Any thoughts?

Asked by avoncliffe 1 inyanga edlule

Answered by mrbunter1 3 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

Persistent problem with Thunderbird not responding

For months I was experiencing the problem of "Thunderbird not responding" occasionally. It was a short duration issue (a few seconds to a minute). I reinstalled Thunder… (funda kabanzi)

For months I was experiencing the problem of "Thunderbird not responding" occasionally. It was a short duration issue (a few seconds to a minute). I reinstalled Thunderbird several times without success. I read almost every comment available online about this problem and I tried many ideas and recommendations I found without success. Most recently the problem became so serious that it was not a nuisance any longer. It was nearly impossble to work waiting for minutes to open an email or to continue typing while preparing a message and being interrupted by the problem I am describing. I ran Thunderbird in safe mode and determined that none of the add-ons is causing the problem. I turned the firewall OFF and determined that firewall was not causing the problem. I then decided to run Thunderbird in Offline mode and found that the program works normally. Then while in Offline mode I decided to download more messages and the program asked me if I wanted to switch to the Online mode. I said yes. New emails were downloaded and without going back to the Offline mode I was able to work normally without any occurrence of the "Thunderbird not responding" problem. I have been using this workaround for several days now. I download a number of eamails. I try working in Online mode and I cannot do it. I switch to Offline and work fine. I switch back to Online mode and I don't see the problem any longer for the whole day. Do you have any idea as to the origin of my proble? I am running Thunderbird 115.10.2 64 bit on Windows 11. I had the problem originally using Lenovo T490s and more recenlt Lenovo X1 Yoga

Asked by savvides48 1 isonto elidlule

Answered by savvides48 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

Email

Sending of the message failed. An error occurred while sending mail. The mail server responded: <work@email address>: Sender address rejected: not owned by user per… (funda kabanzi)

Sending of the message failed. An error occurred while sending mail. The mail server responded: <work@email address>: Sender address rejected: not owned by user personal@email address. Please verify that your email address is correct in your account settings and try again.

This message suddenly coming up after a Thunderbird update, and I cannot send messages from my work email because I don't "own" it. How do I fix this?

TIA.

Asked by rbradburn 2 emasontweni adlule

Answered by rbradburn 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

Cannot send e-mails

My environment - I am running Thunderbird 115.10.2 (64-bit), and Windows 10. - I have had NO Windows updates for at least two weeks. The problem - About five days… (funda kabanzi)

My environment - I am running Thunderbird 115.10.2 (64-bit), and Windows 10. - I have had NO Windows updates for at least two weeks.


The problem - About five days ago, outgoing messages (messages I was trying to send) started taking about 15 to 30 seconds before they were sent successfully.

- Today, I am unable to send messages. I can receive messages.


Actions I have taken 1. I re-installed Thunderbird after using Revo Uninstaller to uninstall it. 2. I contacted my ISP. They checked their settings, and have been unable to detect any error.

Please help!

Kenneth Govias [removed phone# from support forum] (Canada)

Asked by KGovias 2 emasontweni adlule

Answered by Matt 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

Authentication failure with SMTP-server

I've been running Thunderbird for years on Gentoo which has version 115.10.1 as the most recent. I don't send much mail so I'm not exactly sure when this problem occurred… (funda kabanzi)

I've been running Thunderbird for years on Gentoo which has version 115.10.1 as the most recent. I don't send much mail so I'm not exactly sure when this problem occurred, but I'm unable to authenticate with my SMTP server. I have not changed any configuration. Some weeks ago a changed my password on the server, but I made the appropriate changes to Thunderbird password manager. All settings, username and passwords are 100% correct as I copy pasted all of them. IMAP on the same server (uses same credentials) works.

I have tried deleting and re-adding my accounts which did not help. I have also tried deleting my profile folder. All other mail clients (e.g. claws-mail, kmail, mailspring) with the same SMTP server don't have any problems sending mail. This problem seems to only affect Thunderbird and Thunderbird forks such as Betterbird.

I have no firewall and am using SSL authentication with cleartext password on the SMTP server.

I get the following output to console on attempted sending of message:

console.error: (new Error("Server error 503 Service Unavailable", "resource://services-settings/Utils.sys.mjs", 390)) console.error: mailnews.smtp: "Command failed: 535 Incorrect authentication data; currentAction=_actionAUTHComplete" console.error: mailnews.smtp: "Authentication failed: Incorrect authentication data" console.error: mailnews.smtp: "Authentication failed: Incorrect authentication data" console.error: mailnews.send: "Sending failed; Unable to authenticate to Outgoing server (SMTP) mail.kapsi.fi. Please check the password and verify the 'Authentication method' in 'Account Settings | Outgoing server (SMTP)'., exitCode=2153066805, originalMsgURI="

Asked by kompak 3 emasontweni adlule

Answered by kompak 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

view -> folders -> unified folders, doesn't fully work

Please find attached screenshot. I have added 10 email accounts for 5 domains. Most of them are unified since I used the "unified [folders]" option. Unfortunately, Thunde… (funda kabanzi)

Please find attached screenshot. I have added 10 email accounts for 5 domains. Most of them are unified since I used the "unified [folders]" option. Unfortunately, Thunderbird ignores several email accounts. This seems like a bug to me.

Asked by bluey3000 2 emasontweni adlule

Answered by sfhowes 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

Sending gmail emails.

Hi, I have both gmail and btinternet accounts feeding in to Thunderbird. I can send emails from my bt account but not from my gmail account. When I try to send a gmail m… (funda kabanzi)

Hi,

I have both gmail and btinternet accounts feeding in to Thunderbird. I can send emails from my bt account but not from my gmail account. When I try to send a gmail message a pop up informs me that the out going server for gmail has timed out. I have checked the server settings for gmail's out going server and it is set up as Thunderbird states but the problem persists.

Can anyone help to solve this problem please?

Asked by Robin Hope 2 emasontweni adlule

Answered by Googlethunderbird 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

Thunderbird won't copy messages with attachments to "sent" folder.

This is a recent issue. If I send an email with no images and no attachments, it copies the email into my "sent" folder with no problem. If I send an email with even a s… (funda kabanzi)

This is a recent issue. If I send an email with no images and no attachments, it copies the email into my "sent" folder with no problem.

If I send an email with even a small attachment...it sends the email, but "times out" copying the message to the sent folder.

I've checked the account/server settings, they are exactly as recommended. I've changed the sent files to "other"...no difference. I deleted and reinstalled Thunderbird...no change.

Ideas?

Asked by cswarners 3 izinyanga ezidlule

Answered by cswarners 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

Thunderbird hangs on exit

I have Thunderbird 125.0 (64-bit) on Win 11. Everything works perfectly, BUT.. If I select File->Exit then it just goes into not responding mode and I have to end ta… (funda kabanzi)

I have Thunderbird 125.0 (64-bit) on Win 11.

Everything works perfectly, BUT..

If I select File->Exit then it just goes into not responding mode and I have to end task to restart TB.

If I just click X then the window closes but If I click my thunderbird icon to bring it back up, nothing happens.

I often have multiple TB processes which I have to kill.

On system restart, everything is fine unless I try to exit TB.

In case it matters, I have private ISP email acc, and 1 hotmail and 1 gmail acc.

Any thoughts appreciated.

Thanks Steve

Asked by steve620 2 emasontweni adlule

Answered by steve620 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

iCloud SMTP server always times out when sending an email

Hello, I am trying to send emails from my iCloud account and it always fails due to the SMTP server timing out. I've tried making a new app-specific password, deleting an… (funda kabanzi)

Hello, I am trying to send emails from my iCloud account and it always fails due to the SMTP server timing out. I've tried making a new app-specific password, deleting and re-adding the account in Thunderbird, and made sure the authentication settings are right, but it still doesn't work. I can connect to the IMAP server just fine.

Asked by William Davis 3 emasontweni adlule

Answered by William Davis 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

"Read" emails have disappeared

All of our "read" emails, --from all of our accounts -- have suddenly disappeared. All of the folders and subfolders are still present. We still get new email, but as s… (funda kabanzi)

All of our "read" emails, --from all of our accounts -- have suddenly disappeared. All of the folders and subfolders are still present. We still get new email, but as soon as we read it, it's gone. We have had these same email accounts for years and have not made any changes. In Account Settings --> Synchronization & Storage --> "don't delete any messages" is checked. "Read" messages are still on our server.

So, 1) Why did this happen? 2) Is there any way we can get our messages back in Thunderbird?

Asked by nonpsvdl 1 inyanga edlule

Answered by nonpsvdl 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

Comcast Temporarily Blacklisted IP Address

All of a sudden all of my Comcast accounts are receiving the message: "Alert from account XXXXXX: Temporarily blacklisted IP Address - Try again later". Contacted Comcast… (funda kabanzi)

All of a sudden all of my Comcast accounts are receiving the message: "Alert from account XXXXXX: Temporarily blacklisted IP Address - Try again later". Contacted Comcast and elevated all the way up to the top technical group and was told it was a Thunderbird issue. Tried resetting passwords, etc to no avail.

Asked by Bryan Epstein 5 izinyanga ezidlule

Answered by Bryan Epstein 5 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe

When replying the cursor is placed in the TO field instead of the text field

Hi. When replying to an e-mail, Thunderbird has started to place to input cursor in the TO field instead of the message text field (in this case it should be before the a… (funda kabanzi)

Hi. When replying to an e-mail, Thunderbird has started to place to input cursor in the TO field instead of the message text field (in this case it should be before the answered text).

Any ideas? BR Johnny

Asked by johnny35 3 emasontweni adlule

Answered by johnny35 3 emasontweni adlule