Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo
  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Issue accessing specific URLs on a single website, Ancestry.com. Same URLs can be accessed easily on other browsers

Using Ancestry.com for genealogical research. The option exists to view other trees with comparable information. Works in Chrome, Vivaldi and Opera. Works in Firefox Deve… (funda kabanzi)

Using Ancestry.com for genealogical research. The option exists to view other trees with comparable information. Works in Chrome, Vivaldi and Opera. Works in Firefox Developer. Will not work in FF 100.0.2. I've tried the usual troubleshooting - safe mode, enabling/disabling DNSPrefetch. Example URL http://trees.ancestry.com/pt/PersonMatch.aspx?tid=44861136&pid=162378642007&src=m which should display snapshots of other trees containing the same people. Only on Firefox, I am redirected to my homepage on the website. I have read of others having the same problem. Any fix suggestions? Thanks.

Asked by confidential48 6 izinyanga ezidlule

Answered by Terry 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox won't play Audio from Realtec speakers

YouTube refuses to play audio out of one audio output, which is specifically Speakers (Realtek(R) Audio) Audio works fine testing other browsers, and other apps. Tried… (funda kabanzi)

YouTube refuses to play audio out of one audio output, which is specifically Speakers (Realtek(R) Audio) Audio works fine testing other browsers, and other apps.

Tried disabling hardware acceleration, but the issue persists. Firefox up to date. Graphics driver up to date. Windows 10

Edition Windows 10 Home Version 21H2 Installed on ‎8/‎12/‎2021 OS build 19044.1706 Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.4170.0

Asked by Magnus_Tsunami 6 izinyanga ezidlule

Answered by Dropa 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Fresh installed firefox overwritten my old sync

Hey everyone. I decided to make a fresh windows install, and when i installed firefox as allways i logged in. Normally when i have logged in on a fresh installation of fi… (funda kabanzi)

Hey everyone.

I decided to make a fresh windows install, and when i installed firefox as allways i logged in.

Normally when i have logged in on a fresh installation of firefox it startes with the sync and getting all my old booksmarks, add-ons, passwords etc. but this time i didn't.

I thought that was weird but didn't pay mind to it, i thought i might have needed some time to sync. After 4 hours nothing has happended yet.

things i have tried:

  • Pressing Sync now under my profile
  • Pressing sync now under settings
  • Going to help - more techinical information - Databasen Places - Confirm integrety

The result was:

> Task: checkIntegrity + The places.sqlite database is sane + The favicons.sqlite database is sane > Task: invalidateCaches + The caches have been invalidated > Task: checkCoherence + The database is coherent > Task: expire + Database cleaned up > Task: originFrecencyStats + Recalculated origin frecency stats > Task: vacuum + Initial database size is 5120KiB + The database has been vacuumed + Final database size is 5120KiB > Task: stats + Places.sqlite size is 5120KiB + Favicons.sqlite size is 5120KiB + pragma_user_version is 66 + pragma_page_size is 32768 + pragma_cache_size is -2048 + pragma_journal_mode is wal + pragma_synchronous is 1 + History can store a maximum of 112348 unique pages + Table moz_origins has 24 records + Table moz_places has 139 records + Table moz_historyvisits has 157 records + Table moz_inputhistory has 1 records + Table moz_bookmarks has 13 records + Table moz_bookmarks_deleted has 0 records + Table moz_keywords has 0 records + Table sqlite_sequence has 1 records + Table moz_anno_attributes has 2 records + Table moz_annos has 6 records + Table moz_items_annos has 0 records + Table moz_meta has 7 records + Table moz_places_metadata has 0 records + Table moz_places_metadata_search_queries has 0 records + Table moz_places_metadata_snapshots has 0 records + Table moz_places_metadata_snapshots_extra has 0 records + Table moz_places_metadata_snapshots_groups has 0 records + Table moz_places_metadata_groups_to_snapshots has 0 records + Table moz_session_metadata has 0 records + Table moz_session_to_places has 0 records + Table moz_previews_tombstones has 0 records + Table sqlite_stat1 has 15 records + Pages sequentiality: 100 + sqlite_schema: 32KiB (1.9%), 30.1% eff. + moz_origins: 32KiB (1.9%), 2.5% eff. + sqlite_autoindex_moz_origins_1: 32KiB (1.9%), 2.3% eff. + moz_places: 32KiB (1.9%), 93.5% eff. + moz_historyvisits: 32KiB (1.9%), 10.3% eff. + moz_inputhistory: 32KiB (1.9%), 0.1% eff. + sqlite_autoindex_moz_inputhistory_1: 32KiB (1.9%), 0.1% eff. + moz_bookmarks: 32KiB (1.9%), 2.3% eff. + moz_bookmarks_deleted: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_autoindex_moz_bookmarks_deleted_1: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_keywords: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_autoindex_moz_keywords_1: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_sequence: 32KiB (1.9%), 0.1% eff. + moz_anno_attributes: 32KiB (1.9%), 0.2% eff. + sqlite_autoindex_moz_anno_attributes_1: 32KiB (1.9%), 0.2% eff. + moz_annos: 32KiB (1.9%), 1.9% eff. + moz_items_annos: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_meta: 32KiB (1.9%), 0.8% eff. + moz_places_metadata: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_search_queries: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_autoindex_moz_places_metadata_search_queries_1: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_snapshots: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_snapshots_extra: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_snapshots_groups: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_groups_to_snapshots: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_session_metadata: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_autoindex_moz_session_metadata_1: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_session_to_places: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_previews_tombstones: 32KiB (1.9%), 0% eff. + sqlite_stat1: 32KiB (1.9%), 2.4% eff. + moz_places_url_hashindex: 32KiB (1.9%), 5.6% eff. + moz_places_hostindex: 32KiB (1.9%), 10% eff. + moz_places_visitcount: 32KiB (1.9%), 3.1% eff. + moz_places_frecencyindex: 32KiB (1.9%), 3.5% eff. + moz_places_lastvisitdateindex: 32KiB (1.9%), 6.3% eff. + moz_places_guid_uniqueindex: 32KiB (1.9%), 8.1% eff. + moz_places_originidindex: 32KiB (1.9%), 3.4% eff. + moz_historyvisits_placedateindex: 32KiB (1.9%), 8.3% eff. + moz_historyvisits_fromindex: 32KiB (1.9%), 3.8% eff. + moz_historyvisits_dateindex: 32KiB (1.9%), 7.3% eff. + moz_bookmarks_itemindex: 32KiB (1.9%), 0.4% eff. + moz_bookmarks_parentindex: 32KiB (1.9%), 0.4% eff. + moz_bookmarks_itemlastmodifiedindex: 32KiB (1.9%), 0.7% eff. + moz_bookmarks_dateaddedindex: 32KiB (1.9%), 0.6% eff. + moz_bookmarks_guid_uniqueindex: 32KiB (1.9%), 0.8% eff. + moz_keywords_placepostdata_uniqueindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_annos_placeattributeindex: 32KiB (1.9%), 0.2% eff. + moz_items_annos_itemattributeindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_placecreated_uniqueindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_referrerindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_snapshots_pinnedindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. + moz_places_metadata_snapshots_extra_typeindex: 32KiB (1.9%), 0% eff. > Task: _refreshUI

I have to many things i would like to recover... this have never been an issue before? Do anyone have some tips?

Asked by oliver.veile 6 izinyanga ezidlule

Answered by Paul 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Extremely slow start-up(Win10)

The browser takes extremely long time to start-up. Task manager shows that it's trying to pull some 200mbs of data at the rate of 0.5mb\s or less. RAM is fine. HDD is old… (funda kabanzi)

The browser takes extremely long time to start-up. Task manager shows that it's trying to pull some 200mbs of data at the rate of 0.5mb\s or less. RAM is fine. HDD is old, but recently defragmented and, outside of <this> particular issue - it's not a problem. System is dusty, but system is system. For some reason virtually any other program launches more or less just fine. A particularly heavy game can pull gigabytes of data in about the same time that Firefox is bottlenecked to kilobyte speed.

It's not a conflict of start-ups, I have only the driver necessities in there. it's not a windows start-up issue, the browser can take as much time even a minute after windows is loaded. It's not a (anti)virus. Because I don't use either. It's not some 15 year old Celeron trying to handle W10, FX8320 should be able to handle opening a web browser. It's not a ton of extensions, and it's not even Firefox accounting, it happened before I registered. From extensions it's only ublock origin and VPN.

My personal three guesses are:

-More than 3-5 tabs on average, but, last I checked, the tabs aren't loaded upon start-up. And power users have sessions of dozens of tabs. -100-200 bookmarks. Again, not sure how hard is it to read a text data, unless it also has to load some thumbnails or icons or whatever. -Software aging.(Latest stable firefox, updates are on, and it has been running far less than this 4 year old system)

Reinstalling the system isn't a solution. Nor is reinstalling Firefox. Nor is dumping bookmarks, because otherwise why bookmark them. I'd just like to know why is Firefox limited to kilobyte speed of initial page loading. It can't be a damaged HDD cluster, otherwise I'd feel it outside of start-up.

With my limited knowledge of PC - it's usually a random read issue. Because like every memory benchmarks(HDD and RAM) can show hysterical speeds when loading\copying some 50gigs of a single file, if it's a few hundreds of thousands of small files - it becomes random and tanks. But what I don't understand why does Firefox have THAT much clutter? Is it really the bookmarks?

Asked by Wirxaw 6 izinyanga ezidlule

Answered by Wirxaw 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

auto fast scrolling randomly

no ryme or reason that i have found. not a continuous issue, works normal 3 hours, next minute boom takes off immediately to bottom, if i reverse direction action will st… (funda kabanzi)

no ryme or reason that i have found. not a continuous issue, works normal 3 hours, next minute boom takes off immediately to bottom, if i reverse direction action will stop, then i drag bar back upward where it took off. I have replaced batteries in mouse thinking low voltage, not this issue, on-screen cursor will stop/n start or to me acts like too many other background apps running using all bandwidth or ram = low batt voltage =replace batt problem solved. scrolling issue does seem to happen more often in overnight hours, hard to say definitively, MS is no help, after reading 9 pg. of community scrolling issues mine is diff. no issues of randomly, this has been happening for awhile 2yrs maybe more. its the random part that confuses me, i gone threw all mouse settings on/off n firefox, windows, HP, no fix, no error, very odd, i have changed wireless mouses, i dont think i've tried a corded one, after this i will, just gotta find it. HP laptop; Gear Head MPT3200RED mouse;HDMI cord to 42" Sanyo LED TV; ANKER USB w/4 xtra slots; I never touch laptop lid is closed all time, multiple screen switch on. Its very annoying only one indention roll of wheel, one line selected in win settings, mouse receiver plugged into laptop which is approximately 6 ft. away max. there will be days works perfectly normal, n then this evening started again, probly been week maybe, i'm gonna start keeping track of every factor i can think off date, time, website, tabs active, extension s on/active eg. just now tubi going threw my list which is very long page, 6 dvd picture lines down boom takes off just caught it around line 20 outta 150 lines maybe, heres thot, internet access threw verizon hotspot using tether hi speed cable connected to Galaxy S9, if web page not fully loaded thats when action starts, once it starts doesnt matter then random part kicks in, i can restart cpu, or disconnect S9 for minute , sometimes that helps, but not always. oh. i also use onscreen keyboard to type...suks...this Q has taken over hour to type as i click one letter at a time to spell words, my hand n index finger cramping. any thots you can think of wud be most appreciated , i'll do my best at documenting incidents , thnx vic

Asked by oetkbtytr 6 izinyanga ezidlule

Answered by Dropa 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

The requested URL was rejected. Please consult with your administrator. Your support ID is: 15199799165570062406

The requested URL was rejected. Please consult with your administrator. Your support ID is: 15199799165570062406 This is the site https://one.walmart.com/content/usone/en… (funda kabanzi)

The requested URL was rejected. Please consult with your administrator.

Your support ID is: 15199799165570062406

This is the site https://one.walmart.com/content/usone/en_us/company.html this site I connect to for work related issues, I can use private browsing, but not the regular browsing.

Asked by Seekerkiller 6 izinyanga ezidlule

Answered by cor-el 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Duckduckgo opens links as https://html.duckduckgo.com/html

Hi, I'm using Duckduckgo as my search engine, but when I type in a search string, it Firefox prepends it with https://html.duckduckgo.com/html/... This opens a search pa… (funda kabanzi)

Hi,

I'm using Duckduckgo as my search engine, but when I type in a search string, it Firefox prepends it with https://html.duckduckgo.com/html/... This opens a search page that doesn't follow my dark theme. When I click on a link, another link is added that creates a link back to the same URL, causing a loop. This never happened before I upgraded to Ubuntu 22.04 & the latest version of Firefox, 100.0.2. How can I change this back?

Thanks!

   -John

Asked by jlcenter 6 izinyanga ezidlule

Answered by jlcenter 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Not possible to manage firefox updates leading to usability fails

Hello, I'm using Firefox 100.0.2 (OS: Ubuntu 20.04). It is not possible to manage if/when firefox updates are installed. In the options-section, there are some informati… (funda kabanzi)

Hello, I'm using Firefox 100.0.2 (OS: Ubuntu 20.04). It is not possible to manage if/when firefox updates are installed. In the options-section, there are some information about the current version number, however no chance to configure anything update-related. Updates just happens automatically and interrupt current sessions, leading to spontaneous (and surprising) dysfunction of the opened browser. That's very annoying in case of video conferencing, for example, because it is not possible to open any new tab or windows, always the note there "you have to restart firefox now" - in practice, just like a crashing error. And, the suggested restart does not re-open the current opened tabs/URLs!

Furthermore, within some updates, my language settings get lost, so it turns to English language automatically and I always must add my language packet manually again and again. Thats really annoying and maybe completely disruptive for people that are not able to read in English!

Is there any chance to come over this? Otherwise I guess I must leave using firefox as browser, however this would be not the aim I actually follow. Thx!

Asked by maximilian.blum 6 izinyanga ezidlule

Answered by James 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Amazon webpage does not load properly using Firefox

I used to be able to get on Amazon with no problems using Firefox. Lately, the website is all chopped up. Blue words with underlining appears on the pages. I can view … (funda kabanzi)

I used to be able to get on Amazon with no problems using Firefox. Lately, the website is all chopped up. Blue words with underlining appears on the pages. I can view Amazon just fine under Safari.

Asked by pam_calhoun 6 izinyanga ezidlule

Answered by jonzn4SUSE 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Printing anything comes out larger than the paper

For at least the last few months, I've been having problems with printing. It doesn't matter if it's a web page, an attachment in yahoo.mail or a return label from Amazon… (funda kabanzi)

For at least the last few months, I've been having problems with printing. It doesn't matter if it's a web page, an attachment in yahoo.mail or a return label from Amazon, the print is too big to fit on the paper. If I switch to Edge, it comes out fine. I have used Firefox for years and never had this problem till now. Please help.

Asked by vegascamel 6 izinyanga ezidlule

Answered by cor-el 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

FIREFOX IS UNABLE TO OPEN MY WEBSITE www,gpecompany.com

Hi , FIREFOX IS UNABLE TO OPEN MY WEBSITE www,gpecompany.com please do the needful in order to open the website. i received the below message Hmm. We’re having trouble… (funda kabanzi)

Hi , FIREFOX IS UNABLE TO OPEN MY WEBSITE www,gpecompany.com please do the needful in order to open the website.

i received the below message


Hmm. We’re having trouble finding that site.

We can’t connect to the server at www.gpecompany.com.

If that address is correct, here are three other things you can try:

   Try again later.
   Check your network connection.
   If you are connected but behind a firewall, check that Firefox has permission to access the Web.

Asked by ifatoul 6 izinyanga ezidlule

Answered by jonzn4SUSE 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

OneDrive photos not loading

The photos page in OneDrive is having trouble loading most of the time. The page has the OneDrive header, and the section where the photos should show up is simply blank.… (funda kabanzi)

The photos page in OneDrive is having trouble loading most of the time. The page has the OneDrive header, and the section where the photos should show up is simply blank. Screenshot attached.

This is working fine on Google Chrome, but I would prefer not to use chrome for privacy reasons.

Can anyone help me with this?

Regards, Harrison

Asked by h.bade93 6 izinyanga ezidlule

Answered by h.bade93 4 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Resources (JS, images, etc) only partially load unless bypassing cache after Firefox v100.0.2 update?

When I load a page the first time, everything loads normally. Then if I refresh the page with CTRL-R, resources on the page (such as .js files) very often (seemingly 75%… (funda kabanzi)

When I load a page the first time, everything loads normally. Then if I refresh the page with CTRL-R, resources on the page (such as .js files) very often (seemingly 75% of the time) only partially load and therefore parse errors occur in the console. To reload a page, I have to hit CTRL-SHIFT-R to bypass cache and then the page loads normally again. I can also just launch the page in a private window (this loads properly), close the window and launch it again in another private window (this loads perfectly still) but it's becoming a chore to juggle with private windows only to reload a page I'm working on. I can see the resources loaded under the NETWORK tab in the console but they don't seem to be available to the page renderer or something.

Is this a bug in v100.0.2 or was I only having a bad weekend and all of this is just a random glitch that will go away soon? I've never had a problem like this with any previous Firefox releases (even v100.0) and I've used FF for approximately 15 years. It immediately began to happen after the v100.0.2 update!

What I have done so far:

- Exit out of Firefox and launch it again. - Rebooted the computer. - Site Information > Clear Cookies & Site Data - Waited 2 days for another FF release in case this was a bug and it rapidly got fixed (no update rolled out since). - Help > More Troubleshooting Information > Clear Startup Cache

Am I going crazy or?

Asked by mozilla342 6 izinyanga ezidlule

Answered by mozilla342 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Can't connect to Google since Firefox 100

For the 2 weeks or so, I've been having an intermittent problem connecting to any Google services (Gmail, google.com, Google Calendar, Youtube). In gmail, it tells me th… (funda kabanzi)

For the 2 weeks or so, I've been having an intermittent problem connecting to any Google services (Gmail, google.com, Google Calendar, Youtube). In gmail, it tells me that I'm offline or "Oops, error getting emails". If I browse to www.google.com, I just get a blank screen.

This seems to have coincided approximately with the release of Firefox 100, but I'm not totally sure it's related. If I clear all cookies and cache, that seems to resolve the problem temporarily, but it comes back. If I open a Private window or another container, that also seems to resolve the problem temporarily, but it comes back.

Other browsers work with no problem.

If I open a new container, it will work for a while, but eventually stop connecting. This doesn't happen with other websites. Only Google related websites.

I have tried doing a Firefox refresh, but that didn't resolve the problem.

Asked by peterkronenberg 6 izinyanga ezidlule

Answered by Terry 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Settings: Downloads: "Always ask you where to save" function is not working in the last few versions

Good day Even though my settings is set for "always ask ..", in the latest Firefox versions all files are automatically saved to "Downloads" on my hard drive. Could you p… (funda kabanzi)

Good day

Even though my settings is set for "always ask ..", in the latest Firefox versions all files are automatically saved to "Downloads" on my hard drive. Could you please rectify this error?

Regards

George

Asked by George 6 izinyanga ezidlule

Answered by cor-el 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

How to open local files in Firefox 100 snap?

I'm on Ubuntu 22.04 which is using the snap package of Firefox. It seems that I cannot open local files in the /tmp directory. When I place a test.html file there and run… (funda kabanzi)

I'm on Ubuntu 22.04 which is using the snap package of Firefox.

It seems that I cannot open local files in the /tmp directory. When I place a test.html file there and run `firefox /tmp/test.html`, it returns a file not found error. Why?

I don't have the problem with files in my home directory.

Asked by simon.eu 6 izinyanga ezidlule

Answered by jonzn4SUSE 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Browser freezes using Gmail and Youtube

Hello, Recently I was forced to install some "stuff" on my work laptop. Unfortunately, I am not quite sure what they installed. I have contacted my IT department and all … (funda kabanzi)

Hello,

Recently I was forced to install some "stuff" on my work laptop. Unfortunately, I am not quite sure what they installed. I have contacted my IT department and all I've gotten in response is that "we haven't blocked any browser or sites."

Since this update, I find that Gmail will eventually show an error and when I go to refresh the page, the loading screen never completes. Additionally, Youtube will eventually declare that I have no connection and at that point I can no longer open new browser tabs.

I have updated Firefox, used troubleshooting mode, removed extensions, turned off ad blockers (uBlock Origin), and nothing seems to work—these issues always appear again eventually.

I would greatly prefer to not use Chrome, so if there is anything I can do to fix these issues I would be all ears to know what it is.

Thank you, John

Asked by johnvemery88 6 izinyanga ezidlule

Answered by cor-el 6 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox locking up / hangs after using search

At random, whenever use a search box on a page, Firefox will lock up. The "loading" icon on the tab will animate as normal, but the entire window won't respond. If I pre… (funda kabanzi)

At random, whenever use a search box on a page, Firefox will lock up. The "loading" icon on the tab will animate as normal, but the entire window won't respond. If I press the show desktop button and then try to reveal Firefox, none of the windows will appear. I'd have to go into Windows Task Manager and be lucky enough to terminate the correct process containing the tab, or else I'd have to start all over again.

Asked by lokeyhermit 6 izinyanga ezidlule

Answered by lokeyhermit 5 izinyanga ezidlule