Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo
  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Can i disable ctrl + m shortcut?

Hi, Often the ctrl + m (mute tab) shortcut gets in my way while using the browser as i use this shortcut in something else. I would like to know if it is possible to dis… (funda kabanzi)

Hi,

Often the ctrl + m (mute tab) shortcut gets in my way while using the browser as i use this shortcut in something else. I would like to know if it is possible to disable that.

Thanks. (Message written using Google Translate)

Asked by josevneves 1 unyaka odlule

Answered by Terry 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Failed Update ... What next?

My wife has an older Mac. About a week ago, a pop-up from Firefox told her to update her program. She loaded in the new one and when she tried to open it she got the mess… (funda kabanzi)

My wife has an older Mac. About a week ago, a pop-up from Firefox told her to update her program. She loaded in the new one and when she tried to open it she got the message that her computer was too old for the update.

We had to reload the most recent update which had been running on her computer.

Now, none of her bookmarks show up and the bookmark toolbar will not display near the top of the screen as it used to.

None of help items online are of any use because what they say will show up on the screen (such as when you enter "about:profiles") is not what shows up on her screen.

Is there any way to recover her bookmarks, passwords and other saved data, please?

Asked by tomcarney8985 1 unyaka odlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Recently Outlook mail is not usable after 10 minutes

The issues I am facing with outlook mail seems to have occurred within the last 3 months. I have used outlook in Chrome and there is no issue. I have gone to the Microsof… (funda kabanzi)

The issues I am facing with outlook mail seems to have occurred within the last 3 months. I have used outlook in Chrome and there is no issue. I have gone to the Microsoft site and there are several complaints that Outlook is not usable with Firefox. On my company machine, I limit my personal email to Firefox.

Other web pages seem to be fine, just outlook mail. I use Firefox for most of my testing & personal and Chrome for corporate browsing.

The issues start occurring after about 5 min, within the last month. I am a MacOS user and I have v.104. The issues face range from not limited emails listed, missing icons, javaScript drop-downs not working, not being able to delete emails, not being able to restore emails.

When I refresh the page, more recently Outlook crashes. My cache for Outlook is around 13-14Mb. When I clear the cache, things are fine for about 5-10 min. When the page refresh fails, I get the following consistent error message:- UTC Date: 2022-08-30T18:49:33.551Z Client Id: 1069883F64C04966AFA704CEF4EF3E78 Session Id: a338a732-ad52-4dee-a388-43aac7dac2b8 Client Version: 20220819006.08 BootResult: cdnError Failed resource: https://res-geo.cdn.office.net/owamail/20220819006.08/scripts/../resources/locale/en-gb/owa.MailListItemThreeColumnView.json err: Error: Failed to load localized strings esrc: InitLoc et: ClientError estack: c@https://outlook.live.com/mail/0/?bO=2&sessionId=a338a732-ad52-xxxx-a388-43aac7dac2b8:341:116883 a/a<@https://outlook.live.com/mail/0/?bO=2&sessionId=a338a732-ad52-xxx-a388-43aac7dac2b8:341:116563

Asked by Naipaul 1 unyaka odlule

Answered by Naipaul 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Trying to open any link from a pdf opens a page with the url resource://pdf.js/web/ instead of opening the link. Help?

Trying to open any link from a pdf opens a page with the url resource://pdf.js/web/ instead of opening the link. The attached image shows what the page that opens looks l… (funda kabanzi)

Trying to open any link from a pdf opens a page with the url resource://pdf.js/web/ instead of opening the link. The attached image shows what the page that opens looks like. This does not happen on Edge, so it is a Firefox issue.

I have updated to the newest Firefox version and the issue remained the same. I tried clicking on "viewer.html" and it brought me to an empty pdf page that just loads forever and cannot be downloaded.

Please help. I do not want to use Edge or go back to Chrome, but I will if this can't be resolved.

Asked by atanibab.neh 1 unyaka odlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

OpenH264 fails to install with HTTPS-Only mode enabled

"OpenH264 Video Codec provided by Cisco Systems, Inc." plugin will sit in the "will be installed shortly" status forever if you have HTTPS-Only mode enabled. I have been … (funda kabanzi)

"OpenH264 Video Codec provided by Cisco Systems, Inc." plugin will sit in the "will be installed shortly" status forever if you have HTTPS-Only mode enabled. I have been pulling my hair out for the last few days trying to figure out why I couldn't play YouTube or many other sites videos.

Turns out the site that the library is downloaded from has a bad certificate installed: https://ciscobinary.openh264.org/libopenh264-2.3.0-linux64.6.so.bz2

``` Websites prove their identity via certificates. Firefox does not trust this site because it uses a certificate that is not valid for ciscobinary.openh264.org. The certificate is only valid for the following names: a248.e.akamai.net, *.akamaihd-staging.net, *.akamaihd.net, *.akamaized-staging.net, *.akamaized.net

Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN ```

OS: Fedora 36 Firefox Version: 104.0 (64-bit)

Asked by Nickolas Gupton 1 unyaka odlule

Answered by Nickolas Gupton 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

youtube thumbnails are grey

for the past several days, my youtube thumbnails have been grey boxes. they aren't the standard "no thumbnail :(" grey, instead just a block of grey. this is not th… (funda kabanzi)

for the past several days, my youtube thumbnails have been grey boxes. they aren't the standard "no thumbnail :(" grey, instead just a block of grey.

this is not the case for youtube on chrome or on the app. i've tried the following: - restarting firefox (multiple times) - clearing the cache for youtube - reinstalling firefox - restarting my computer - logging out and logging back into my youtube account - using firefox in a private browser

please help.

Asked by MARTIN 1 unyaka odlule

Answered by cor-el 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

How to clear "recent locations" in Bookmarks

Is there any way to clear the list of previously used locations in the "Add to Bookmarks" applet? Mine have been "frozen" for 4-5 YEARS. In the attached screencap, the en… (funda kabanzi)

Is there any way to clear the list of previously used locations in the "Add to Bookmarks" applet? Mine have been "frozen" for 4-5 YEARS. In the attached screencap, the entire bottom half of the list is useless - I haven't used "Food Idiots", "Downloads", "MP3" and "Stuff" folders in years.

It's annoying because I use bookmarks almost exclusively for saving sessions (Select All Tabs > Bookmark Tabs), but every time I have to manually select the "Sessions" folder. In fact, when I took the attached screencap I'd just finished saving 11 windows to the Sessions folder... and had to manually select them every time!

Thanks!

Asked by Jim Cofer 1 unyaka odlule

Answered by cor-el 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Auto-rotation

This is a recent change -- the desktop browser didn't do this until a few weeks ago. It now plays slideshows automatically. This feature is called Auto-Rotation, but it… (funda kabanzi)

This is a recent change -- the desktop browser didn't do this until a few weeks ago. It now plays slideshows automatically. This feature is called Auto-Rotation, but it has nothing to do with rotating the display on a phone or tablet (although that feature has the same name). This feature automatically rotates among the slides in a slideshow. It's incredibly annoying, especially since I typically forget its on (or don't realize I'm looking at a slideshow) and it changes to the 2nd slide just as I have begun reading the 1st. I then have to turn Auto-Rotation off and go back to the 1st slide to continue. When I remember, I have to hurry to turn Auto-Rotation off before it moves to the 2nd slide. Is there any way to turn this off? I can't find one by looking through Settings, and there's nothing on this subject in Help, that I can find. For what it's worth, whoever thought this was a good idea was wrong, but if there's a way to change so it's not the default, I'll be content.

Asked by gmsherry 1 unyaka odlule

Answered by Terry 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

PX to pixel display ratio

I use HTML files to create images for a tile based game we play. 6 months ago I was able to create a table with collapsed borders and 0px padding, margins, and borders, … (funda kabanzi)

I use HTML files to create images for a tile based game we play. 6 months ago I was able to create a table with collapsed borders and 0px padding, margins, and borders, then draw my image with 207 x 207 JPEG TDs in multiple TR rows, then place another GIF image over all the JPEGs with transparent edges. Doing this for a table that was 6 tiles (207px) wide and 4 tiles deep, at ctrl 0, displayed a Firefox combined image that was exactly 1242px x 828px that was completely visible on 24 inch 1920 x 1080 DELL monitor. This allowed me to right click an empty space on my Firefox screen and select Take Screenshot to click on the GIF overlay image and capture that image with all of the tiles that were behind its transparent edges.

For some reason, I have no idea why, my 207px by 207px tile images are now being displayed as 282px by 282px at ctrl 0, and the overall image is now too large to fit on the screen, so taking a screenshot of the proper sized image is no longer possible. For example, at ctrl- ctrl-, the tile images are 221 pixels square, which should be 1326 pixels wide for 6 tiles, but my 1242px wide GIF file displays at 1330 pixels wide, probably due to some kind of rounding error.

I was able to use about:config and change layout.css.devPixelsPerPx from -1.0 to 0.74 and it did solve the problem. But it does so with a lot of warning for changing that default value!

So my question is simple: how does Firefox, on Windows 10, determine its screen pixel to Image px relationship? I need to know what to look at for the proper way to get my px to pixel ratio back to 1 to 1.

This is what the working image looks like while designing the center scoreboard tile https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2022-08-23-13-36-34-2fa67f.png

and this is what the final image looks like when you take a screenshot of the image https://user-media-prod-cdn.itsre-sumo.mozilla.net/uploads/images/2022-08-23-13-36-53-beae42.png

Asked by sandy50 1 unyaka odlule

Answered by cor-el 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

PDFs are opening in browser AND downloading

In my Firefox settings, I have PDF files set to "Open in Firefox". When I click on a PDF file, Firefox DOES open the PDF in a new browser tab, but the PDF ALSO downloads… (funda kabanzi)

In my Firefox settings, I have PDF files set to "Open in Firefox".

When I click on a PDF file, Firefox DOES open the PDF in a new browser tab, but the PDF ALSO downloads to my desktop (both!). How can I stop it from downloading?

Asked by gtg254k 1 unyaka odlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Bookmark menu visibility loses after opening the links

I'm coming from Chrome to Firefox, one feature where getting distracted is open multiple bookmarks using CTRL/CMD + clicks How Google Chrome works Bookmark menu visibili… (funda kabanzi)

I'm coming from Chrome to Firefox, one feature where getting distracted is open multiple bookmarks using CTRL/CMD + clicks

How Google Chrome works Bookmark menu visibility don't lose

How Firefox works Bookmark menu visibility loses

Is there way I can configure this same as Chrome.

Please see the attachment for demo. PS: I'm using latest versions

Asked by Mi 1 unyaka odlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

context menu changes not recognized in userChrome.css

Frequently when I update Firefox something stops working the way I want it to. So after the last update I disabled updates. That was a while ago (version 89) and my brows… (funda kabanzi)

Frequently when I update Firefox something stops working the way I want it to. So after the last update I disabled updates. That was a while ago (version 89) and my browser was getting pretty stale. So I backed everything up, reenabled updates, and now I have version 104.

And, of course, something is broken now. The context menus when I right click are not functioning as before. The userChrome.css is still there in the chrome folder in my profile and has the same contents. The option toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets is set to true. But it doesn't work anymore. I added a line to change the color of the tab toolbar and that worked. So userChrome.css is being read and acted upon. But the other command (I whittled it down to just one additional command for testing) is ignored.

Here is what my userChrome.css looks like right now:

@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul");

  1. context-openlinkintab { display:none!important; }
  2. TabsToolbar{ background-color: #CCCCCC !important }

But the "Open Link in New Tab" still appears in the context menu when I right click a link. It didn't do this before the upgrade to 104. Did something break in between version 89 and 104 or is it some other oddity?

Any ideas?

Asked by penderjohnd 1 unyaka odlule

Answered by cor-el 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Half of images on certain websites suddenly won't load. Displaying as plain gray color.

This morning, I found out a selection of my discord server's icons had vanished and emoticons were not loading. I thought it was a discord bug but it's the same for youtu… (funda kabanzi)

This morning, I found out a selection of my discord server's icons had vanished and emoticons were not loading. I thought it was a discord bug but it's the same for youtube thumbnails. So far they are the only affected websites.

I have tried to no avail:

  • Updating extensions
  • Updating Firefox
  • Clearing site cookies and cache
  • Disabling hardware acceleration
  • Troubleshoot mode
  • Disabling my ad blocker
  • Using Web Tools to locate blocked content

Getting a bit desperate, haha! xD It's not my internet connection, my phone works fine.

Some notes: On youtube, only thumbnails seem to be affected and not all of them - about 2/3, seemingly random. On discord, server icons that are animated show up when moused over (animation) but not when static. When I noticed the issue it was only in a few servers. After doing the described troubleshooting all images are gone. Media sent in chat displays as normal.

If you have any help you are welcome.

Asked by sothajsil 1 unyaka odlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Can't log in to Google acc with Firefox DevEd

When I try to log in to any Google "Ecosystem" (i.e Gmail, Youtube etc.) I see it (check screenshot below). I'll use Firefox Developer Edition. In vanilla Firefox and oth… (funda kabanzi)

When I try to log in to any Google "Ecosystem" (i.e Gmail, Youtube etc.) I see it (check screenshot below). I'll use Firefox Developer Edition. In vanilla Firefox and other browsers, everything works as usual.

Asked by ImmortalDoge 1 unyaka odlule

Answered by jonzn4SUSE 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Slow Start Up on Ubuntu 22.04 wXFCE

Hello, I've spent several hours today trying to fix FireFox slow start up on my system. After start up (about 2 full minutes), everything works normally. The hardware i… (funda kabanzi)

Hello,

I've spent several hours today trying to fix FireFox slow start up on my system. After start up (about 2 full minutes), everything works normally. The hardware is an ASUS A88xm-A MB, A10-6800K processor, 16G DDR3, runs OS and programs off an SSD. I worked through all the slow startup suggestions, ran memtest (0 Errors, 1 Pass), disabled all add ons, (even the OpenH264 video codec (I use the onboard HDMI, no graphics card)), turned off hardware acceleration, etc. When starting in troubleshoot mode, less than 30 seconds, (acceptable), but I really don't know where to begin with the "More Troubleshooting Information" when I look at the table generated by it. There have been no other problems to date with the system, and the long start-up time began with 20.04 Ubuntu (about a minute), then got worse when I upgraded to 22.04 to try to solve THAT problem. Currently running FF 104.0, and the update page says wait for a distro update if that is how it was installed. I believe 104.0 is the latest Linux 64b version though. All updates to the system are done as soon as I'm notified of them. there have been none since the upgrade a few days ago.

Any suggestions? Gotta get some sleep now... TIA, Dave

Asked by dkosewick 1 unyaka odlule

Answered by dkosewick 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Video causes browser to display white screen

Occasionally, when I am watching a video on Youtube or Twitch, the video will glitch and cause the browser to go completely white. On Youtube, there will be a small visua… (funda kabanzi)

Occasionally, when I am watching a video on Youtube or Twitch, the video will glitch and cause the browser to go completely white. On Youtube, there will be a small visual glitch and on Twitch, the video will crash and need to be reloaded, but otherwise nothing else happens.

Asked by wafflemansa 1 unyaka odlule

Answered by wafflemansa 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Import Certificates button not functioning

I am attempting to import server certificates into Firefox. But the "Import" button does nothing when viewing certificates. Any work around? I need to import our serv… (funda kabanzi)

I am attempting to import server certificates into Firefox. But the "Import" button does nothing when viewing certificates. Any work around? I need to import our server certificates into the Authorities section.

Ubuntu 22.04 Firefox installed through snap. Version 104.0 just upgraded this afternoon.

Thank you, James

Asked by James Finnall 1 unyaka odlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Youtube videos cant load (tried everything)

So I tried loading a youtube video and it gets stuck loading, I dont know how else to describe it but when I click play, it gets stuck on the buffering/loading icon and d… (funda kabanzi)

So I tried loading a youtube video and it gets stuck loading, I dont know how else to describe it but when I click play, it gets stuck on the buffering/loading icon and does nothing.

I have tried: Scanning my computer for malware Running Firefox in safe mode Refreshing firefox Refreshing the tab Restarting firefox Restarting my computer Disabling my extensions Disabling my proxy connection settings Disabling hardware acceleration

Asked by GuyWithAHat 1 unyaka odlule

Answered by cor-el 1 unyaka odlule