Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo
  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox ESR crashes at watching videos with "alsa_stream_get_position: Assertion `delay >= 0' failed"

hello, i have a Raspberry Pi 4 with 4GB and Raspberry Pi OS installed. (2020-05-27-raspios-buster-armhf.zip) when i use the stock Firefox ESR (installed via sudo apt inst… (funda kabanzi)

hello, i have a Raspberry Pi 4 with 4GB and Raspberry Pi OS installed. (2020-05-27-raspios-buster-armhf.zip)

when i use the stock Firefox ESR (installed via sudo apt install firefox-esr) and watch videos (e.g. on Youtube, Vimeo, ...), Firefox does crash some times. according about:crashes, i already have submitted about 60 crash reports.

but watching the reports one thing is missing. when i open firefox from the console i can see some output, that is not appearing in the reports.

... firefox-esr: /build/firefox-esr-RgOFaD/firefox-esr-68.11.0esr/media/libcubeb/src/cubeb_alsa.c:1255: alsa_stream_get_position: Assertion `delay >= 0' failed. ExceptionHandler::GenerateDump cloned child 3366 ExceptionHandler::SendContinueSignalToChild sent continue signal to child ExceptionHandler::WaitForContinueSignal waiting for continue signal... Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Exiting due to channel error. Failed to open curl lib from binary, use libcurl.so instead Firefox ESR crashes when playing videos on Raspberry Pi OS (Debian)

during watching videos in firefox there is more different output to see that seems to be harmless. but always and only this line is printed to console, just befor Firefox crashes: firefox-esr: /build/firefox-esr-RgOFaD/firefox-esr-68.11.0esr/media/libcubeb/src/cubeb_alsa.c:1255: alsa_stream_get_position: Assertion `delay >= 0' failed. so i assume this is the main reason, why Firefox crashes on my system.

any idea how i can get these issue fixed? at the moment when i want to watch videos reliable i am be forces to use the external VLC Player by copy the url to VLC - at least for Youtube videos. but i want to watch videos from other web pages as well and i prefer to watch videos in firefox directly.

Asked by beta-tester 1 unyaka odlule

Answered by beta-tester 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox crashes all the time on multiple computers from the same moment (Gah! Tab just crashed)

Hello, I have two PCs with OpenSUSE Leap 15.1 Linux with different hardware. At the very same time the Firefox browsers stopped completely working on both. By completely … (funda kabanzi)

Hello,

I have two PCs with OpenSUSE Leap 15.1 Linux with different hardware. At the very same time the Firefox browsers stopped completely working on both. By completely I mean one can start them and view pages like "about:support", but any attempt to open a new tab results in a message "Gah! Your tab just crashed!".

It doesn't work in Safe Mode either. There are close to none plugins on one of them, disabling plugins on the other Firefox doesn't help.

It can't be an issue of bad memory or drive or graphic card driver - the two computers are different and it happened at the same time.

It wouldn't even connect to my local router IP address, so it doesn't seem to be some issue with external routing.

It's been about 7-10 days since the issue started. I believe it may be either broken Firefox update or incompatible update of a system component that Firefox is dependent on.

Crash report: [https://crash-stats.mozilla.org/repor.../bp-c590e601-5e2c-4237-8b27-83d840200414|bp-c590e601-5e2c-4237-8b27-83d840200414]

Version 68.7.0esr Assembly ID 20200403171148 Identification of browser Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:68.0) Gecko/20100101 Firefox/68.0 OS Linux 4.12.14-lp151.28.44-default

Oak

Asked by Oak 1 unyaka odlule

Answered by FredMcD 1 unyaka odlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Files containing Japanese characters are garbled in Firefox 68.6.0esr

After upgrading to Firefox 68.6.0esr, when we open a Japanese file with [File]->[Open], it becomes garbled and unreadable. Before upgrading, we could read the Japanes… (funda kabanzi)

After upgrading to Firefox 68.6.0esr, when we open a Japanese file with [File]->[Open], it becomes garbled and unreadable. Before upgrading, we could read the Japanese file. This file is a plain text file and the character code is ISO-2022-JP. The character code is not specified in the file. I tried to change the character code with Text Encoding menu of Firefox, but the menu is grayed out and we cannot select it. It seems that files with character codes UTF and EUC can be displayed without problems. Is there a way to correctly display a Japanese file in which no character code is specified?

Regards,


Regards,

Asked by HAYASHI Tomoko 1 unyaka odlule

Last reply by HAYASHI Tomoko 1 unyaka odlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Website no longer supporting FIrefox access

Firefox update (about 4 weeks ago?) resulted in losing access to various accounts eg: bank, health care provider. Forced to use Chrome (blech!) Websites now state that … (funda kabanzi)

Firefox update (about 4 weeks ago?) resulted in losing access to various accounts eg: bank, health care provider. Forced to use Chrome (blech!) Websites now state that I'm using an "unsupported browser". Have contacted host sites and they are unresponsive and/or unable to provide solution. Can still access bank etc from Android phone but forced to use other browsers from MacBook Pro.

Thank you for your assistance!

Asked by meganhopeross 10 izinyanga ezidlule

Last reply by cor-el 10 izinyanga ezidlule

  • Okugcinwe kunqolobane

WidevineCdm Crash

When I try to use a platform like Netflix i get repeated error messages that WidevineCdm has crashed. This happens also in other browsers. I am not very tech savvy, but I… (funda kabanzi)

When I try to use a platform like Netflix i get repeated error messages that WidevineCdm has crashed. This happens also in other browsers. I am not very tech savvy, but I've tried all the solutions I was able to understand on here and through Google, but nothing seems to fix the problem. Can any one advise?

Not sure if this helps, but here is one of the many crash reports I've sent: https://crash-stats.mozilla.org/report/index/75e61622-4282-4a83-b86e-9861a0210422

Asked by jennifer.juba 9 izinyanga ezidlule

Last reply by ·´¯`·...¸>-)))º> ~dbben 9 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe

Trying to install 52.9.0esr over 49.0 on XP

Figured out the basic issue (from Solutions here) why old Firefox not working on old XP-SP3. Found 52.9.0esr download - but when I run the file, it keeps telling me to "… (funda kabanzi)

Figured out the basic issue (from Solutions here) why old Firefox not working on old XP-SP3. Found 52.9.0esr download - but when I run the file, it keeps telling me to "Close Firefox". Used Task Manager - nothing - not Firefox or anything else - is shown to be running. Any ideas? Might not be a Firefox issue, but would appreciate any insights. TIA - Jean

Asked by jean61 3 izinyanga ezidlule

Answered by jean61 2 izinyanga ezidlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox removes the authentication header from request

am seeing an issue in firefox on unix with accessing a web page which uses basic http authentication mechanism. It pops up for user id and password for basic authenticati… (funda kabanzi)

am seeing an issue in firefox on unix with accessing a web page which uses basic http authentication mechanism. It pops up for user id and password for basic authentication. When I enter the credentials and click submit the response received is 401 Unauthorized. Same webpage and authentication works in chrome browser on same system (so assuming no firewall issues). The Firefox and chrome is configured in a console where we test it. And both are requesting for the same host. I believe there is some configurations issue in Mozilla firefox that might be affecting it. Attaching the request and response for both.

Firefox version that has a problem : Mozila Firefox 78.4.0esr


Request and response in Chrome

Request

   GET /content/ HTTP/1.1

Host: 3.87.81.51 Connection: keep-alive Cache-Control: max-age=0 Authorization: Digest username="admin", realm="Power Xpert", nonce="16981e9013fd33c215fb54cfe5c8246b", uri="/content/", response="527760ce114bf839a9df342ba27ca352", qop=auth, nc=00000002, cnonce="572ab111183b3236" Upgrade-Insecure-Requests: 1 User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/91.0.4472.101 Safari/537.36 Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/avif,image/webp,image/apng,*/*;q=0.8,application/signed-exchange;v=b3;q=0.9 Accept-Encoding: gzip, deflate Accept-Language: en-US,en;q=0.9

Response -

HTTP/1.1 200 OK Content-Type: text/html ETag: "1471035255" Last-Modified: Mon, 23 Jun 2014 19:17:18 GMT Content-Length: 7452 Date: Wed, 09 Jun 2021 21:52:49 GMT Server: lighttpd/1.4.28-devel-59460


Request and response in Firefox

Request : GET /content/ HTTP/1.1 Host: 3.87.81.51 User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:78.0) Gecko/20100101 Firefox/78.0 Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/webp,*/*;q=0.8 Accept-Language: en_us,en;q=0.5 Accept-Encoding: gzip, deflate DNT: 1 Connection: keep-alive Upgrade-Insecure-Requests: 1

Response:

HTTP/1.1 401 Unauthorized WWW-Authenticate: Digest realm="Power Xpert", nonce="3743c840c84a56d1e56be155dc3284c1", qop="auth" Content-Type: text/html Content-Length: 351 Date: Wed, 09 Jun 2021 21:57:57 GMT Server: lighttpd/1.4.28-devel-59460

The difference is :

Below Authentication header is missing in firefox.

Authorization: Digest username="admin", realm="Power Xpert", nonce="16981e9013fd33c215fb54cfe5c8246b", uri="/content/", response="527760ce114bf839a9df342ba27ca352", qop=auth, nc=00000002, cnonce="572ab111183b3236"

Some setting in firefox is making this. I am not sure which one. Please help on this. Thanks in advance.

Asked by bhabani.pattanayak 7 izinyanga ezidlule

Last reply by bhabani.pattanayak 7 izinyanga ezidlule

Firefox Open website in new Tab sometimes not working

Hi There, we have an issue here, sometimes when we try to open a page on the new tab it will not working. This only happens after we update our firefox to version91.3.0es… (funda kabanzi)

Hi There,

we have an issue here, sometimes when we try to open a page on the new tab it will not working.

This only happens after we update our firefox to version91.3.0esr(64 bit).

Could you please have a look ?

Thank you

Asked by xiaoyu.wang 1 inyanga edlule

Last reply by xiaoyu.wang 3 emasontweni adlule

no Firefox video player for CNN videos?

I've written about this before, but no help? I'm using Firefox Mac 78.15 (up to date). When I go to CNN and select a video, a thumbnail (still image) of the video appears… (funda kabanzi)

I've written about this before, but no help? I'm using Firefox Mac 78.15 (up to date). When I go to CNN and select a video, a thumbnail (still image) of the video appears, but no player with controls, so no video. When I do the same on Chrome, I get a video in a video player, which plays just fine. Also, all other videos on FIrefox (YouTube Fox News, etc.) play just fine?

Asked by williemyers123 3 izinyanga ezidlule

Last reply by williemyers123 2 izinyanga ezidlule

  • Okugcinwe kunqolobane

My computer crashes when I try to upload a picture to ebay listing

bp-142a7886-259c-4733-8865-3af880200918 9/18/20, 9:26 AM View bp-43c1908b-ef7e-4fb7-b622-ba1a80200918 9/18/20, 9:17 AM These are the crash reports that came up for th… (funda kabanzi)

bp-142a7886-259c-4733-8865-3af880200918 9/18/20, 9:26 AM View bp-43c1908b-ef7e-4fb7-b622-ba1a80200918 9/18/20, 9:17 AM

These are the crash reports that came up for this morning. It has crashed each time since then. I'm trying to upload pictures from the desktop to ebay listing. Please help, thanks!

Asked by mskibbe123 1 unyaka odlule

Last reply by cor-el 1 unyaka odlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox ESR crashes after update

Hello Guys, After updating Firefox ESR 60.3.0 to a newer version (doesn't matter which version). It crashes directly after starting Firefox. We are using a Windows 2012R2… (funda kabanzi)

Hello Guys,

After updating Firefox ESR 60.3.0 to a newer version (doesn't matter which version). It crashes directly after starting Firefox. We are using a Windows 2012R2 RDS (terminal) server

When we remove the newer version of Firefox ESR and reinstall Firefox ESR 60.3.0, it works again!

Details of the crash:

Probleemhandtekening:

 Gebeurtenisnaam van probleem: APPCRASH
 Naam van de toepassing: firefox.exe
 Versie van toepassing: 78.2.0.7534
 Tijdstempel van toepassing: 5f3ab4d7
 Naam van foutmodule: StackHash_76e0

I'd love to hear from you for a solution.

Asked by jflorie 1 unyaka odlule

Last reply by cor-el 1 unyaka odlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox ESR 52.9.0 (32-bit) Facebook Comment Issue

Firefox ESR 52.9.0 (32-bit) Facebook Comment Issue: When typing a comment in Facebook letters type right to left instead of typing left to right. This causes the comment … (funda kabanzi)

Firefox ESR 52.9.0 (32-bit) Facebook Comment Issue: When typing a comment in Facebook letters type right to left instead of typing left to right. This causes the comment to be typed backwards Example "Birthday" would be yadhtriB.

Asked by schellp 7 izinyanga ezidlule

Last reply by jscher2000 7 izinyanga ezidlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox tabs keep crashing

We are facing an issue with Mozilla Firefox when we try to deliver it via Application Virtualisation where the browser tabs continue to crash. We have tried launching thi… (funda kabanzi)

We are facing an issue with Mozilla Firefox when we try to deliver it via Application Virtualisation where the browser tabs continue to crash. We have tried launching this in safe mode and the issue continues. Is there anything else we can do to troubleshoot this issue? or has anyone else experienced this issue?

We are experiencing a second issue where when we try sequencing Firefox with Adobe Flashplayer via AppV, the published application will not show the flash plugin in the firefox options screen. We can see that flashplayer has successfully installed within the AppV package but it seems to be failing to acknowledge the files in the browser. Has anyone experienced anything similar to this?

Thanks

Asked by Rhodri 1 unyaka odlule

Last reply by cor-el 1 unyaka odlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox asks for a restart about an every hour

Hi, volunteers! About an every every hour or two, Firefox shows a compelled "Restart required" page with a "Firefox has just been updated in the background" message, whic… (funda kabanzi)

Hi, volunteers!

About an every every hour or two, Firefox shows a compelled "Restart required" page with a "Firefox has just been updated in the background" message, which yet absolutely sure has nothing to do with disabled automatic updates.

These and pyllyukko's user.js preferences have been set:

  • browser.cache.disk.enable;false
  • browser.cache.disk_cache_ssl;false
  • browser.cache.memory.capacity;5000000 # -1
  • browser.cache.memory.enable;true

The page is shown either hard or solid state drive is used with 8 GB RAM on board, `free -h` shows more than enough. "Storage disk location" value for `memory` and `disk` (except `appcache`) from the `about:cache` page is "none, only stored in memory".

Appreciate your time and efforts, this message haunts me no matter what for so long.

Asked by chzzh 7 izinyanga ezidlule

Last reply by chzzh 7 izinyanga ezidlule

connection

I am no longer able to connect to my tangerine bank account with Firefox. I have no problem with Safari. I cleared the cache and deleted the cookies, to no avail. i have … (funda kabanzi)

I am no longer able to connect to my tangerine bank account with Firefox. I have no problem with Safari. I cleared the cache and deleted the cookies, to no avail. i have iMac with Macos 10.15.7 and Firefox 70.22 78.12.0

Asked by meunim1 5 izinyanga ezidlule

Last reply by FredMcD 5 izinyanga ezidlule

Wordpress sites that I work on don't fully display content in FF. Fine in other browsers.

I develop WP websites using DIVI Theme from Elegant Themes. Certain information within DIVI modules such as the section toggle titles don't display. There may be one lett… (funda kabanzi)

I develop WP websites using DIVI Theme from Elegant Themes. Certain information within DIVI modules such as the section toggle titles don't display. There may be one letter. The toggle character is there. When I toggle, the settings are mostly there and I can set what I need then save. It helps that I know which toggle has the setting I need from working in it so long.

On the front end, sites that I have built show images but much of the the text is not displaying. Everything is fine in Chrome. So it is a browser or OS system.

Macbook Pro late 2008 Yosemite 10.10.5 FF 78.12.0esr (64-bit)

Is by OS supported? Any other ideas. All themes and plugins are up to date. Thanks for any help. I do all my work in FF.

Asked by code_sponge 5 izinyanga ezidlule

Last reply by code_sponge 5 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox crashes

Crash happen frequently when I access different websites at different time, also, right click the images and save to folder will cause a short time hang. When I reboot fi… (funda kabanzi)

Crash happen frequently when I access different websites at different time, also, right click the images and save to folder will cause a short time hang. When I reboot firefox with Safe Mode, not see the crash again for a long time , could anyony can help to analyse why this happen? Thanks!

the crash report id: bp-49dd30db-e34f-4912-a362-7041b0200229

Asked by 一个大西瓜 1 unyaka odlule

Answered by FredMcD 1 unyaka odlule

Issues loading some websites content all of a sudden

Hello, I have issues with some (not all) websites. The problem is that text is not displaying properly all of a sudden. Some letters display and the rest not. The text c… (funda kabanzi)

Hello, I have issues with some (not all) websites. The problem is that text is not displaying properly all of a sudden. Some letters display and the rest not. The text can be highlighted but still not displaying. I tried to refresh Firefox, Restart with Add-ONs disabled, tried to reinstall FIrefox. Manually tried to disable all Add-ons as well. Then I tried some of the suggestions here https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/Headers/Set-Cookie/SameSite#browser_compatibility

No matter what I try it's not working well. There was a browser update to version 78.12.0esr (64-bit) made around 20 days ago and had no issues till now. I'm used to Firefox and using it for work a lot and prefer to keep using it. Buttons (links) are not displaying as well but are clickable and opening the content. Screenshots are uploaded as well.

If anyone could suggest how to work it out would be much appreciated. If other details are needed please let me know.

Thank you!

Asked by martodemirev 5 izinyanga ezidlule

Last reply by FredMcD 5 izinyanga ezidlule