Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo
  • Okugcinwe kunqolobane

Dual boot (Win7 & openSUSE TW) ZBook-17-G2-Tumbleweed

The machine name ZBook-17-G2-Tumbleweed is not showing in Sync Tabs. Firefox has lost all my tabs a few time in the past 2 weeks and when I opened the sync tab to bring … (funda kabanzi)

The machine name ZBook-17-G2-Tumbleweed is not showing in Sync Tabs. Firefox has lost all my tabs a few time in the past 2 weeks and when I opened the sync tab to bring the tabs back the machine name is not there and all my open tabs are gone.

Firefox 82.0 (64-bit) Operating System: openSUSE Tumbleweed 20201104 KDE Plasma Version: 5.20.2 KDE Frameworks Version: 5.75.0 Qt Version: 5.15.1 Kernel Version: 5.9.1-1-default OS Type: 64-bit Processors: 8 × Intel® Core™ i7-4810MQ CPU @ 2.80GHz Memory: 31.0 GiB of RAM Graphics Processor: Mesa DRI Intel® HD Graphics 4600

Asked by jonzn4SUSE 1 unyaka odlule

Last reply by jonzn4SUSE 1 unyaka odlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox and thunderbird: invisible dropdown menus / missing overlay planes

Hi all, due to the occurring problem I cannot select topic to describe best my type of question: Description of fault: Using Open Suse Leap current version 15.3 (KDE) wi… (funda kabanzi)

Hi all, due to the occurring problem I cannot select topic to describe best my type of question:

Description of fault: Using Open Suse Leap current version 15.3 (KDE) with all patches installed (zypper dup: no action required) In either thunderbird and firefox application (but e.g. not in dolphin or k3b or gimp...) I have following problem: When pressing any entry in File ... View... bar I do not get a visible dropdown menu to chose from Firefox specific: When I try to use a bookmark folder in the bookmark bar there is no visible dropdown menu to chose from When I try to chose from a dropdown menu inside the content of a web site i will get no visible feedback at all.

BUT: when I want to chose a bookmark that should appear in a dropdown list and I move the mouse to that remembered position I see in the lower left corner the bookmark's address and I can chose it! The same happens with the dropdown menus from the the File.... View... Help line. I am able to chose a command once I remember where to point to.

So I guess all what is missing is the overlay plane where the menu contents reside.

This problem occurs in 95% of the time I use both applications, BUT there are 5% of the time where everything works like a charm. I have no idea what i do differently in that usage. Whenever Firefox works normal, also thunderbird does. Is it somehow a KDE releated problem?

How can I fix that problem? Any hints?

Thank you

Johannes

Asked by schjo 7 izinyanga ezidlule

Last reply by jonzn4SUSE 2 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

My Firefox suddenly frozen on Linux many times.

When I'm using my Firefox for too long or few couple of minutes its suddenly fronzen and stops response. So I need to restart it, killing the process using top,htop or ki… (funda kabanzi)

When I'm using my Firefox for too long or few couple of minutes its suddenly fronzen and stops response. So I need to restart it, killing the process using top,htop or kill commands. It has been weeks that this problem started. I waited for updates and tried reinstall it, but no futher SO updates and reinstall solved the problem, if the new Firefox release updates could put a end to this problem.

I have here some ID number of my bug report that I send to Mozilla, if someone could help understand if its a package/driver or miss configuration I would like to know.

bp-8764ac27-aa1c-4db5-831c-ae2460211031 bp-87b0281c-aae3-418e-8f45-828f20211031 bp-d01fcb65-6123-499a-a3d8-4c7950211031 bp-83d56e36-0d58-4456-a7e5-677370211031 bp-a385f497-2271-4120-bdbb-474440211031 bp-f320a744-5606-4743-87ab-763620211031 bp-4a2d704e-cf83-4eb5-8df0-c10b70211031

When press the upper right button 'x' to close, it says that my Firefox isn't respond due to: 'Firefox: Exiting due to channel error'

I don't know how to fix it or find better logs messages to discover what is happens on the Firefox. I have SO with Windows 10 and I don't have this problem at all.

Asked by Alberto 11 izinyanga ezidlule

Answered by Alberto 10 izinyanga ezidlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Cannot autofill Credit Card Info

Got sick and tired of having to enter payment card info every time, so I decided to RTFM and follow instructions. I worked my way thru all the instructions on found on t… (funda kabanzi)

Got sick and tired of having to enter payment card info every time, so I decided to RTFM and follow instructions. I worked my way thru all the instructions on found on the forum pages, and was entering the information via about:config, and got to the popup where I was asked to confirm, and clicked the button, then clicked it harder, but nothing happened.

My guess is that my Firefox and/or my Leap15.3 installation has left some file permission read-only and Firefox is unable to save this bit of data, but I really don't want to run Firefox as root. I can say more, but I see there are more boxes to fill.

So, I included a screenshot of what I hope will be the useful part of my config file.

Asked by The Singer Man 6 izinyanga ezidlule

Last reply by jonzn4SUSE 6 izinyanga ezidlule

Saving web page usually fails, until retried

I notice some reported this problem in 2020, in a post that's been archived. I reported it previously in a different post, but I may not have provided enough information.… (funda kabanzi)

I notice some reported this problem in 2020, in a post that's been archived.

I reported it previously in a different post, but I may not have provided enough information. I am using currently 91.10.0esr (64-bit) on openSUSE Leap 15.3 Linux.

When I right click on a web page, and choose "Save Page As..." from the menu that appears in response to the right click, then choose "Web Page, complete (*.htm *.html)" as how to save the page, Firefox goes through some process, something is placed on the disk drive. But often, the status of the download shows as "Failed". That is until I retry the download. I've even been able to "Show all downloads" and click on an icon to retry it, sometimes days or weeks later, without even re-visiting the web page which was originally saved, but after clicking on the icon to retry saving the page, the status shows as "Completed". It could just be an issue with Firefox reporting the status, rather than an actual failure.

Is this a "bug"/"error" in the program code for Firefox? If so, is there someway to report it, or will this post serve as such a report?

I'd appreciate any helpful thoughts.

Asked by toes314 3 izinyanga ezidlule

Last reply by toes314 3 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox is not opening correctly

Hi today I opened my linux installation and Firefox is only getting a window with the text: <toolbarbutton id="UITourTooltipClose" class="close-icon" <… (funda kabanzi)

Hi today I opened my linux installation and Firefox is only getting a window with the text:

             <toolbarbutton id="UITourTooltipClose" class="close-icon"
</pre>

I tried to run from the console with the --MOZ_LOG_FILE flag and the generated file has absolutely no text in it.

Some information about my system: kernel: Linux localhost.localdomain 5.7.7-1-default #1 SMP Wed Jul 1 19:03:27 UTC 2020 (cba119b) x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

OS: openSUSE 20200715

DE: KDE 5.72.0 / Plasma 5.19.3

Version: 78.0.2-1.1 (according to zypper info MozillaFirefox command)

Asked by Gresthol 2 iminyaka edlule

Answered by FredMcD 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe

rumble video is not visible on a webpage

The rumble video interview of Jonathan Cahn by Greg Hunter is NOT visible in my linux version 91.12.0esr(64-bit) of Mozilla Firefox, straight from an openSuse software re… (funda kabanzi)

The rumble video interview of Jonathan Cahn by Greg Hunter is NOT visible in my linux version 91.12.0esr(64-bit) of Mozilla Firefox, straight from an openSuse software repository and directly installable under yast, which is their administrator program over the linux software including the software manager

The web page in question is https://usawatchdog.com/only-way-to-save-america-is-turn-back-to-god-jonathan-cahn/ but the java script code is grayed out on this page

!function(r,u,m,b,l,e){r._Rumble=b,r[b]||(r[b]=function(){(r[b]._=r[b]._||[]).push(arguments);if(r[b]._.length==1){l=u.createElement(m),e=u.getElementsByTagName(m)[0],l.async=1,l.src="https://rumble.com/embedJS/ugdmvn"+(arguments[1].video?'.'+arguments[1].video:)+"/?url="+encodeURIComponent(location.href)+"&args="+encodeURIComponent(JSON.stringify([].slice.apply(arguments))),e.parentNode.insertBefore(l,e)}})}(window, document, "script", "Rumble");

I have used other browsers, such as Opera, Brave, Google Chrome and the rumble video is clearly visible and playable.

What do I have to change in Firefox so that this video becomes visible on the page?

Randall

p.s. Greg Hunter is interested in this reply too

Asked by website.reader3 3 emasontweni adlule

Answered by jonzn4SUSE 3 emasontweni adlule

WebRTC communication failure

Hi, We are using firefox as the browser client for a webrtc based video streaming application. The other client is Gstreamer webrtcbin. The communication works fine with … (funda kabanzi)

Hi,

We are using firefox as the browser client for a webrtc based video streaming application. The other client is Gstreamer webrtcbin. The communication works fine with FIPS mode disabled, but it fails when we enable FIPS as part of security. The Gstreamer client sends an SDP offer to the firefox browser client, but it fails to create an answer and respond back. The WebAPI (RTCPeerConnection.createOffer) fails with below exception at application code.

"UnknownError: The operation failed for an unknown transient reason"

Also, tried to check some failure message in browser log and found as below. Not sure if it is related to the failure.

NS_ERROR_ILLEGAL_VALUE: Component returned failure code: 0x80070057 (NS_ERROR_ILLEGAL_VALUE) [nsICryptoHash.init]


System setup:


OS - OpenSUSE 15 SP3 Firefox version - 78.13.0esr (we also tried with version 91.10.0esr)


Any quick help will be much appreciated as we are stuck with this.

Thanks, Saurav

Asked by saurav.tce 2 izinyanga ezidlule

Last reply by saurav.tce 1 inyanga edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

After change the network connection to cable, or to a different Wifi, firefox can't connect to the internet unless restarted

After change the network connection to cable, or to a different Wi-Fi network, Firefox will lose connection and will be unable to access any website unless its is restat… (funda kabanzi)

After change the network connection to cable, or to a different Wi-Fi network, Firefox will lose connection and will be unable to access any website unless its is restated, closing all Firefox windows.

The problem happens when:

1. I have the Firefox opened, I disconnect from wife A, Firefox lost connection, then I connect to Wi-Fi B, all other browsers can connect, but Firefox does not. (if Wi-Fi A and B are from different router)

2. A start the computer disconnected, I open the Firefox, I connect to internet, any other browser that was previously opened can connect, but Firefox does not.

OS: openSUSE Tumbleweed 20210912 Firefox version (91.0.2. It occurs in the last two years, it is so annoying)

Asked by bclima 1 unyaka odlule

Answered by jonzn4SUSE 1 unyaka odlule

  • Okugcinwe kunqolobane

Nightly in Dark Mode

The recent Nightly update has changed all the browser pages to Dark Mode. See screenshot Need to get it back to how it is in 88. The screenshot shows that both browsers… (funda kabanzi)

The recent Nightly update has changed all the browser pages to Dark Mode. See screenshot Need to get it back to how it is in 88. The screenshot shows that both browsers are in Dark Mode, but 88 settings page and others are not Dark.

Operating System: openSUSE Tumbleweed 20210422 KDE Plasma Version: 5.21.4 KDE Frameworks Version: 5.81.0 Qt Version: 5.15.2 Kernel Version: 5.11.15-1-default OS Type: 64-bit Graphics Platform: X11 Processors: 8 × Intel® Core™ i7-4810MQ CPU @ 2.80GHz Memory: 31.0 GiB of RAM Graphics Processor: Mesa DRI Intel® HD Graphics 4600

Asked by jonzn4SUSE 1 unyaka odlule

Last reply by jonzn4SUSE 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Support site taking a long time to load user questions in several versions of Firefox and even Waterfox on Windows and Linux

https://support.mozilla.org I'm having an issue with just this site loading in Windows and Linux. see screenshots It takes time for the site to load when clicking on use… (funda kabanzi)

https://support.mozilla.org

I'm having an issue with just this site loading in Windows and Linux. see screenshots It takes time for the site to load when clicking on user questions. This started after the site maintenance. I've tried clearing the cache, troubleshoot mode, turned off hardware accelaration, and enable dns over https in both Windows and Linux, but no joy. It doesn't happen on all questions, but after 2 or 3 it happens.

Asked by jonzn4SUSE 7 izinyanga ezidlule

Answered by James 7 izinyanga ezidlule