Kukhonjiswa imibuzo ethegiwe: Veza yonke imibuzo
  • Kusonjululiwe

email storage

I want to move a lot of gmails to the Bin but keep them in local folders. An answer to someone else's problem said to be sure the local folder contains a true copy and no… (funda kabanzi)

I want to move a lot of gmails to the Bin but keep them in local folders. An answer to someone else's problem said to be sure the local folder contains a true copy and not just a link, by checking that I could read it, but how do I do that for several thousand emails? Maybe they are all true copies in at least in one local folder? I need to remove a large chunk of 25000 gmails in All Mail to free up space on my hard disk. I was having problems with Global Search and followed instructions to re-index everything. Apart from taking several hours to index All Mail, I subsequently found that I could no longer get 2GB free space by using Disk Cleanup, the best I could get was about 300MB, which is apparently too small for Thunderbird to compact All Mail, or for Dropbox to sync with my mobile phone camera photos. The All Mail file in C:\Users\Michael\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\hgwapwu4.default\ImapMail\imap.gmail.com\[Gmail].sbd is 4.5GB, and Important is 1GB

Asked by msturdy77 1 isonto elidlule

Answered by david 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

Very wrong attributions of email, strange possible crosslinks

Here is a very strange problem: 1. all my notifications about interac are attributed to only one person: INTERAC e-Transfer: A money transfer from X has been automatical… (funda kabanzi)

Here is a very strange problem: 1. all my notifications about interac are attributed to only one person: INTERAC e-Transfer: A money transfer from X has been automatically deposited. Under correspondents I have Y, no matter what X is. 2. When I do a global search for INTERAC, all notifications show up, but attributed to Z, different from X and Y. Further, Z only sent me an interac transfer once, maybe 10 years ago. Indeed, if I global search for Z, none of the interac notifications show up. 3. this is ONLY on Thunderbird, not at the server.

Any ideas?

Asked by gena4 1 isonto elidlule

Answered by sfhowes 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

When first started, Firefox takes way too long to load any website

I'm hoping someone can help with a conundrum. A few years ago, whenever I first started Firefox--whether I had just started up my computer or had exited Firefox and open… (funda kabanzi)

I'm hoping someone can help with a conundrum.

A few years ago, whenever I first started Firefox--whether I had just started up my computer or had exited Firefox and opened it back up--it would take several minutes for Firefox to load any website (Google, Amazon, weather.com--anything). Once the first site loaded, it would load subsequent sites normally. Interestingly, it was only my default profile that was affected; if I used another profile or created a new one, websites would load within seconds of my starting Firefox.

I finally broke down and created a new default profile, imported my history/bookmarks/etc., reinstalled extensions, adjusted settings, etc. The new profile behaved nicely, loading the first website within a few seconds of Firefox starting. But over time, the load time has gradually increased to the point where it is now behaving just like the old profile: I load Firefox, I try to go to any website, and it takes several minutes for it to load.

Any ideas what's happening/what's the problem? Hoping someone out there has some wisdom and can help troubleshoot. Thanks!

Asked by pizzilla 1 isonto elidlule

Answered by TyDraniu 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

My .thunderbird folder on a PCLinuxOS desktop is almost 800Gb in size!

I've read a few historic suggestions about how to resolve this, but I haven't been comfortable with what solutions were suggested as they didn't seem to comprehensively a… (funda kabanzi)

I've read a few historic suggestions about how to resolve this, but I haven't been comfortable with what solutions were suggested as they didn't seem to comprehensively answer the questions, I'm afraid.

Until this morning's attempts to resolve the "running out of disk space" warnings, I had two mail accounts on Thunderbird - my old Hotmail account and my new personal domain based account. Both accounts had old emails (3/4 years' worth) filed locally on my PC pending my satisfaction that the new mail account was working satisfactorily. To try and resolve the storage issue, I deleted all the locally stored emails from my Hotmail account from within Thunderbird, then deleted the Hotmail account, and restarted both my PC and Thunderbird.

The expected reduction on space occupied by the .thunderbird folder didn't materialise - at all.

How can I get back the space so I can continue working, please?

Asked by tim292 1 isonto elidlule

Answered by tim292 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

Upgraded from 115.2 to 115.7 and have lost comcast connectivity. Cause: Atlanta airport Wifi?

I had 115.2.2 installed and all was good. I upgraded last night to 115.7 and things seemed ok but I am now on the road at Atlanta airport and I can neither send nor rece… (funda kabanzi)

I had 115.2.2 installed and all was good. I upgraded last night to 115.7 and things seemed ok but I am now on the road at Atlanta airport and I can neither send nor receive email. In the lower left corner of the display it alternately is stuck on compuserve: connected to imap.AOL.com or my other server eberger35:connected to imap.comcast.net

If I try to send a message from either my compserve/AOL, or comcast, or gmail accounts I get this error message:

The message could not be sent because the connection to outgoing server (SMTP) smtp.comcast.net timed out. Try again.

If I try to send from the compuserve or gmail accounts the message will reflect that server SMTP has failed instead.

I think everything was working at home before I left, but I'm not sure if I checked mail after I upgraded. Perhaps the problem is the Atlanta airport Wifi, but I won't be at my destination till much later today and thought I would post this now in case someone has an answer. I will be able to get the reply on my iPhone. Thank you.

Asked by eberger5 4 izinyanga ezidlule

Answered by eberger5 4 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe

Firefox tab crashing immediately on Twitch.tv

My Firefox tab keeps crashing on a particular website. Whenever I go to twitch.tv, the site begins to load and then I get the "Gah. Your tab just crashed." screen. I'm on… (funda kabanzi)

My Firefox tab keeps crashing on a particular website. Whenever I go to twitch.tv, the site begins to load and then I get the "Gah. Your tab just crashed." screen. I'm only getting this crash on twitch.tv pages, and this issue just started on May 31, 2024. When I try to open a twitch.tv page in Private Mode, the page loads just fine. I've never had a Firefox tab crash prior to this.

I've tried turning off all of my Firefox extensions, but that didn't solve the issue. I also tried opening Firefox in Troubleshooting Mode, but I still got the tab crash. I'm using the latest version of Firefox as of today's date.

Asked by echidnaenigma 1 isonto elidlule

Answered by cor-el 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

Thunderbird times out when sending emails

Good morning. I need help with sending emails in Thunderbird. The problem has existed for a couple of days now and is confusing as some emails are sent and others fail. … (funda kabanzi)

Good morning. I need help with sending emails in Thunderbird. The problem has existed for a couple of days now and is confusing as some emails are sent and others fail. I am receiving mail OK. Details of my setup are :- I am using a HP All-in-one desktop running Windows 11 with Norton 360. My Thunderbird account settings: Server type: IMAP mail server User name: ****@gmail.com Server name: imap.gmail.com Port: 993 Connection Security: SSL/TLS Authentication: OAuth2 Outgoing Server (SMTP): Google Mail – smtp.gmail.com (Default) User name: ****@gmail.com Port: 465 Connection Security: SSL/TLS Authentication: OAuth2

The problem: I only recently set up Thunderbird and at first it seemed to working OK. However, now when I try to send a message, after some time, I the following error message :-

"Send Error Message Sending of the message failed. The message could not be sent because the connection to Outgoing server (SMTP) smtp.gmail.com timed out. Try again."

What is particularly confusing is that some messages are being sent. I have tried several fixes that I found from the Mozilla, Google and Norton web sites but none of the fixes resolved the issue. Any assistance would be very much appreciated.

Regards Mike

PS: I have 2 email accounts set up in Thunderbird. I just tried sending a test message from the Gmail account to the Bigpond account. From the Gmail account it appears to have been sent but in the Bigpond account an error message appeared as follows :-

"Could not connect to the mail server smtp.telstra.com; the connection was refused."

I don't know if this is a related issue or I have another one to resolve.

Asked by Mike Flint 1 isonto elidlule

Answered by christ1 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

My phone has stopped deleting emails from my laptop.

My phone has been deleting emails from my mozilla account and removing them from my laptop. Although I can still delete from my phone they don't delete from my laptop. Th… (funda kabanzi)

My phone has been deleting emails from my mozilla account and removing them from my laptop. Although I can still delete from my phone they don't delete from my laptop. This system has been working for years and I've only just noticed the problem. I normally use my phone for this so I have about 3 months worth of emails still on the laptop.

Asked by hallbrian5745 1 isonto elidlule

Answered by hallbrian5745 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

Wrong focus when right-clicking on a bookmark (126.0 for Linux Mint)

Since the latest update, when I right-click on a bookmark or an item in the history list (from the menu or the bookmarks toolbar), I still get the menu that has items lik… (funda kabanzi)

Since the latest update, when I right-click on a bookmark or an item in the history list (from the menu or the bookmarks toolbar), I still get the menu that has items like "Open in new tab" or "Edit Bookmark".

However, the focus for the mouse stays on the previous menu, so that I can't click on anything in the "right-click menu", instead it is interpreted as a click in some random item in the previous menu.

Going into troubleshoot mode didn't help, so I don't think it's my configuration causing this.

Asked by christinetobler 1 isonto elidlule

Answered by jonzn4SUSE 1 isonto elidlule

  • Kusonjululiwe

Language in menu of FF 126.0 is mixed up

Hello, I have a problem: After an automatic update of the language packs, parts of the Firefox menu (version 126.0) are displayed in EN. Parts in DE. Seems to be related… (funda kabanzi)

Hello, I have a problem: After an automatic update of the language packs, parts of the Firefox menu (version 126.0) are displayed in EN. Parts in DE. Seems to be related to the update... how can I change this again? I have already changed the language settings. Didn't help...it appeared after an automatic update on May 28. Thanks for an idea :)

Asked by fibroblast 2 emasontweni adlule

Answered by Paul 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

A few folders from gmail do not download the messages from gmail, most work fine

I installed Thunderbird and eventually got it working. I download with IMAP and upload with SMTP. TB did a great job downloading gobs of email from Gmail and converting… (funda kabanzi)

I installed Thunderbird and eventually got it working. I download with IMAP and upload with SMTP. TB did a great job downloading gobs of email from Gmail and converting the labels into folders. In a couple cases, it created folders, but none of the emails with that label were downloaded into the folder. FOr example, there is a folder 'PE' and a subfolder " CD Ads'. Emails are present in both. However, in TB, 'PE' is lighter grey and italicized and empty.

The folder structure is not an exact match to the label structure. For example, in the labels, I have an 'Employment' label with 5 employers underneath it. None of the employers made it into TB.

I have a few other oddities too, but lets start with these. I did end up using a normal password to access the account, as 0Auth2 would not cooperate.

Thanks for you insites!

Cheers --Mark

Asked by mark.w.abbott 2 emasontweni adlule

Answered by mark.w.abbott 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

.eml file display error from sftp

Hello, I recently installed Ubuntu 24.04 with the version of Thunderbird (115.10.1) supplied with the distribution. I can no longer display mail saved as .eml in a remote… (funda kabanzi)

Hello, I recently installed Ubuntu 24.04 with the version of Thunderbird (115.10.1) supplied with the distribution. I can no longer display mail saved as .eml in a remote folder (sftp). Thunderbird opens, but the mail window is empty. If I ask for the source code, this message appears:

Unable to read file at address view-source:file:///run/user/1000/kio-fuse-ouSeRu/sftp/myuser@myserver/mymessage.eml?type=application/x-message-display.

If I open from CLI I get this message :

JavaScript error: chrome://messenger/content/aboutMessage.js, line 218: NS_ERROR_FILE_ACCESS_DENIED: Component returned failure code: 0x80520015 (NS_ERROR_FILE_ACCESS_DENIED) [nsIMsgDBHdr.mime2DecodedSubject]

If I open the save file with a file editor I'm able to see the source code.

Could you please help me? Thanks

Asked by rome.fr 2 emasontweni adlule

Answered by rome.fr 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

Pages taking ages to load

Hi all, I feel like this is a problem that must have been experienced and solved a thousand times... however I've tried all the suggested fixes I can find and the proble… (funda kabanzi)

Hi all,

I feel like this is a problem that must have been experienced and solved a thousand times... however I've tried all the suggested fixes I can find and the problem still persists.

When I load Firefox the pages take ages to load. It doesn't matter what the page is, it takes ages, except that about: pages load fine, no problem. When I say pages take ages to load, I mean that everything about the page takes ages, not only the next, not on the images and other content etc, everything. This only started happening today and I only created a new profile a month or so ago. I don't have many tabs open (maybe 20) of which 9 are pinned. I do have lots of extensions installed.

I've tried troubleshooting/safe mode, that makes no difference.

Private browsing and loading another profile are fine, they don't have this problem.

I've cleared all cache and data, cookies, etc, including startup cache.

I've deleted the content-prefs file, and removed places files.

I've tried disabling and enabling hardware acceleration.

I've tried disabling TRR.

Probably some other things too, but so far nothing has worked.

Suggestions please! :)

Asked by madbilly 5 izinyanga ezidlule

Answered by madbilly 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

Ghost gmail account still asks for authentication on thunderbird startup

I had an email account from my university that used gmail in the past but just recently disabled the email and migrated away from it. However, when I removed that email … (funda kabanzi)

I had an email account from my university that used gmail in the past but just recently disabled the email and migrated away from it.

However, when I removed that email account from thunderbird and restart the app, the oauth dialogue to authenticate the disabled account each time. It would also keep opening that dialogue every 30 minutes. Any help is appreciated.

Asked by Muhammad Ameer Rafiqi 2 emasontweni adlule

Answered by ggbsde 2 emasontweni adlule

  • Ikhiyiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

FIREFOX CRASHES

firefox has fully stoped working for me, i cant open even one tab a message appears that says' guh your tab has crashed' i cant do absolutely anything, please i need help… (funda kabanzi)

firefox has fully stoped working for me, i cant open even one tab a message appears that says' guh your tab has crashed' i cant do absolutely anything, please i need help

Asked by Komo Dino 6 izinyanga ezidlule

Last reply by Catt1960 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

Inbox Message Count

I am using a Mac with Big Sur (macOS Monterey, Version 12.7.5), and my email is POP, using Thunderbird Version 115.11.0.The message count of my inbox is wrong. It is two … (funda kabanzi)

I am using a Mac with Big Sur (macOS Monterey, Version 12.7.5), and my email is POP, using Thunderbird Version 115.11.0.The message count of my inbox is wrong. It is two (2) more than it actually is. Right now there are ten (10) messages in my inbox BUT the message count of my inbox says twelve (12). Please correct.

Asked by attride 2 emasontweni adlule

Answered by attride 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

Doesnt't work on Yahoo mail

TB won't set up on Yahoo mail. Spent about 3 hours on the phone with one and sometimes two Yahoo techs and giving them total access to my computer so they could set up T… (funda kabanzi)

TB won't set up on Yahoo mail. Spent about 3 hours on the phone with one and sometimes two Yahoo techs and giving them total access to my computer so they could set up TB but could not get it working. It was eventually suggested I contact you folks, so here I am. When sending an email, it just keeps running like it's sending but doesn't stop. Eventually displays the following:

Sending of the message failed. Unable to authenticate to Outgoing server (SMTP) smtp.mail.yahoo.com. Please check the password and verify the 'Authentication method' in 'Account Settings | Outgoing server (SMTP)'.

The techs and I went around an endless loop of re-entering PW and checking authentication settings. Any suggestions?

Asked by grumby2 3 emasontweni adlule

Answered by grumby2 2 emasontweni adlule

  • Kusonjululiwe

The the United States USPS website does not work properly with Firefox!!

Support, The USPS website does not work properly with Firefox!! The Home page loads okay but there are multiple other issues with links not working. For instance all of … (funda kabanzi)

Support,

The USPS website does not work properly with Firefox!! The Home page loads okay but there are multiple other issues with links not working. For instance all of the links under Quick Tools do not work except this one: https://www.usps.com/manage/po-boxes.htm. Other things don't work either.

Everything works fine that I tried with Google Chrome though! Please address soon.

Thanks

Asked by Wayne Carpenter 4 izinyanga ezidlule

Answered by Wayne Carpenter 4 izinyanga ezidlule

  • Kusonjululiwe

Firefox is very slow after reinstall - tried all troubleshooting

I have been using Firefox for many years and never had issues. Two days ago, I turned on my HP with Windows 10 and I got a pop up message something about Error Platform … (funda kabanzi)

I have been using Firefox for many years and never had issues. Two days ago, I turned on my HP with Windows 10 and I got a pop up message something about Error Platform 126.0 XUL Runner is not compatible. I could not access Firefox, Google, or the internet. I uninstalled Firefox and reinstalled, but after that, everything runs very slow. Each time I go into a website, it can take up to over a minute to pull up! I cannot even delete email from my Gmail! It's piling up. Downloading can take over an hour! I checked all the trouble shooting forums in Mozilla and tried just about everything. I went back into "About:profile"s and created a new profile. It it did not make any difference. I also did a Firefox refresh. Did not help any. I went back into the profile I had before the XUL error because my bookmarks were there. Still slow. I cleaned out the cache, in both Firefox and my Windows 10. made no difference. I only have three extensions in Firefox. I don't know what else I can do to fix this. Also, my drivers and other software are automatically updated by Windows. My HP is only 2 years old as well. Everything was fine in Firefox until that XUL error message popped up and I had to uninstall and reinstall Firefox. That is when everything became agonizingly slow!

Update: My computer is barely usable anymore because of the Firefox issue. Having to wait for a minute or more for everything I do on the internet? I know it cannot be my computer itself because it is not even two years old yet. I may have to dump Firefox if I cannot get this fixed. I have Norton 360 and it is not malware or a virus. Firefox messed something up.

Asked by history1962 3 emasontweni adlule

Answered by history1962 3 emasontweni adlule

  • Ikhiyiwe

Tab crashes

Every time I open Firefox, it crashes immediately and does not trigger the crash report window. Even though I have checked and enabled the option to send crash reports in… (funda kabanzi)

Every time I open Firefox, it crashes immediately and does not trigger the crash report window. Even though I have checked and enabled the option to send crash reports in the settings, it doesn't work. When I look for crash report logs, it shows that I have not sent any crash reports.I've tried many methods to view the crash report, but it just shows that there are none. I only found this information related to crash reports in the installation files.(you can see it in the picture),hope someone can answer this question, thank you very much.😭

Asked by 1484759273 3 emasontweni adlule

Last reply by James 3 emasontweni adlule